powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Η ημερίδα, με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού» στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών (φωτο)

Η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την υγεία της μητέρας και του παιδιού υπογραμμίστηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 14 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών.
 Η ημερίδα, με θέμα «Υγεία Μητέρας και Παιδιού», διοργανώθηκε από τον
Φαρμακευτικό και Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί του κόσμου», στο πλαίσιο του προγράμματος της MSD «Μητέρα και Παιδί».

Οι ομιλητές, διακεκριμένοι στον ιατρικό κλάδο, ανέπτυξαν μια σειρά από θέματα που αφορούν την υγεία της μητέρας και του παιδιού, όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, τον μητρικό θηλασμό, την φροντίδα νεογνών, την ψυχολογική υποστήριξη κατά την περίοδο της λοχείας κ.α.
Συγκεκριμένα, οι ομιλητές παρέθεσαν στοιχεία και αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί σε θέματα υγείας της μητέρας και του παιδιού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ο καθένας ξεχωριστά την ανάγκη να υπάρξει σωστή ενημέρωση και πρόληψη στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν οι
:  Γεώργιος Παπαδομανωλάκης, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Δημήτριος Ευαγγελινός, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Διδάκτορας Πανεπιστημίου, Χρήστος Κώσταλος, Παιδίατρος, Νεογνολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Τζιόβας, Μαιευτήρας, Γυναικολόγος, Μαστολόγος, Μαρίλια Μπαμπινιώτη, Μαία, μέλος των Γιατρών του Κόσμου, Τσίγγανου Ιωάννα, Ψυχολόγος.
Σημειώνεται ότι την ημερίδα συντόνισε η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στη Χαλκιδική και μέλος Δ.Σ Φαρμακευτικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Κωνσταντίνα Κυριάκου.

Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαργαριτίδης και τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής ο πρόεδρος Μάριος Πυρπασόπουλος και παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ Γεώργιος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, ο Αντιπρόεδρος του Π.Ε Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ. Νέας Προποντίδας, Μανώλης Μπέης, ο Γενικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Δήμος Ταμπάκος, η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Ναταλία Κεσίδου, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιστροπής του Σύριζα Χαλκιδικής, Στέλιος Παπαματθέου, ο υπεύθυνος Marketing της Ν.Δ, Ευάγγελος Ζαρταλούδης, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, ιατροί, φαρμακοποιοί, καθώς και πλήθος κόσμου.Το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» των Γιατρών του Κόσμου

Το πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» των Γιατρών του Κόσμου, υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Msd For Mothers», της ομώνυμης φαρμακευτικής εταιρείας.

Το διετές αυτό πρόγραμμα εστιάζει στην προστασία και τη φροντίδα των εγκύων και των vεογνών στην Ελλάδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Στοχεύει στην ενίσχυση της μητρικής και βρεφικής πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και παράλληλα, προσπαθεί να ενισχύσει τις δραστηριότητες αυτές, με την προσφορά δωρεάν πρόσβασης σε εκπαιδευτικό υλικό.

Από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017 είχαν πρόσβαση σε δωρεά υπηρεσίες 14.000 γυναίκες και 2300 παιδιά.

Οι δράσεις των «Γιατρών του Κόσμου» θα συνεχιστούν προκειμένου να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση αλλά και υποστήριξη κυρίως των κοινωνικών ομάδων που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

 

 

*    *    *
Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας
Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).
Από την αρχή της δράσης τους, οι ΓτΚ - Ελλάδας έχουν δημιουργήσει πλήθος προγραμμάτων τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό με στόχο την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Με πολλούς εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες ανά τον κόσμο προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Με βάση την εμπειρία τους και τη διαρκή αξιολόγηση των αναγκών, οι ΓτΚ - Ελλάδας συνεχίζουν να λειτουργούν και να επεκτείνουν τις δράσεις τους στα Ανοιχτά Πολυϊατρεία (επτά συνολικά στην Ελλάδα), το Υπνωτήριο Αστέγων, και τους Ξενώνες, καθώς και τις Κινητές Μονάδες που επισκέπτονται όλη την χώρα.
Έχοντας συμπληρώσει φέτος 26 χρόνια συνεχούς ανθρωπιστικής δράσης, οι Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας βρίσκονται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται προστασία και βοήθεια ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτικών ή ιδεολογικών πεποιθήσεων
Γιατροί του Κόσμου info@mdmgreece.gr