Δευτέρα

Ελαιόλαδο τζελ για την αντικατάσταση της μαργαρίνης

Οι Ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα τρόπο να μετατρέψουν την -φυσιολογικά- υγρή μορφή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε μορφή τζελ, χωρίς τη προσθήκη στερεών συστατικών. Το αποκαλούμενο «ελαιο-τζελ», σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες και σάντουιτς, να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα αλλά και να του προστεθούν γεύσεις και αρώματα, όπως οι
παραλλαγές που δημιούργησσαν με λεμόνι και βασιλικό (βλ. φωτογραφία).

Άλλωστε όπως τονίζουν οι ίδιοι, το ελαιόλαδο ανέκαθεν συνδέεται με χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και μία σειρά από οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.