powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ 2013-14 VS ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ 1996-97

Μικρή ανησυχία για τον τουρισμό της Χαλκιδικής , από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία. Μείωση και από τις αγορές της Ρωσίας και κυρίως Ουγκρανίας..



Τα πρώτα γκρουπ αλλοδαπών τουριστών σε Χαλκιδική και Πιερία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, αλλά ξενοδόχοι και πράκτορες ανησυχούν για τυχόν επιπτώσεις στην κίνηση από Σερβία, εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα.
«Ξεκινήσαμε καλά με τουρίστες από Βουλγαρία, ενώ τώρα έχουμε και κάποια σχολεία από Βελιγράδι», αναφέρει στον «Α» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή σεζόν θα κινηθεί καλύτερα σε σχέση με την περσινή -εφόσον βεβαίως δεν υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα- «η οποία ήταν μια πολύ καλή χρονιά», λέει ο κ. Χαδαλής.

Δυστύχημα έξω από τον Πολύγυρο με χτυπημένο στην άσφαλτο για 1 και πλέον ώρα. Το Νοσοκομείο(α) είναι πλέον χωρίς οδηγούς και πληρώματα ασθενοφόρων.

http://respentza.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5455.html

Χθες το βράδυ, γύρω στις 22:30, 4 χιλιόμετρα έξω από τον Πολύγυρο στο δρόμο προς Θεσσαλονίκη έγινε ένα δυστύχημα. Το θύμα, μία κοπέλα 22 ετών κείτονταν χτυπημένη στην άσφαλτο για μία ώρα μέσα στη βροχή, γιατί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, το οποίο απείχε μόλις τρία λεπτά από εκεί, δεν είχε να στείλει ασθενοφόρο!

Πέμπτη

Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σιθωνίας Δευτέρα 26-5-14 18.00 μ.μ.


Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Σιθωνίας, καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στις 26/05/2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα ακόλουθα θέματα της ημερησίας διατάξεως:
1)   Έγκριση πρόσληψης δίμηνων συμβάσεων για την καθαριότητα.
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ντέμπλας Κυπαρίσσης)

Κατασκευή Παραδοσιακών εγχόρδων οργάνων από τον Δημήτρη Κομπούρη στην Νικήτη



Δημήτρης Κομπούρης.              Ο παππούς έφτιαχνε σκάφη της θάλασσας αυτός κατασκευάζει σκάφη της μουσικής .
 facebook 

Στο fund Oaktree και στη «Σάνη ΑΕ» το Gerakina Beach

Το Gerakina Beach, η ξενοδοχειακή μονάδα της Χαλκιδικής που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και είναι κλειστή από το 2012, πουλήθηκε στο επενδυτικό fund Oaktree και στη «Σάνη ΑΕ» των αδελφών Ανδρεάδη
Οι υπογραφές έπεσαν πριν από περίπου 15 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της Σάνη, το κλειστό εδώ και δύο περίπου χρόνια Gerakina Beach στη Χαλκιδική, που άνηκε στην Εθνική Τράπεζα, πέρασε και επισήμως στο «δίδυμο» Oaktree Capital Management και Σάνη Α.Ε. Το ξενοδοχείο αποτελεί έτσι το δεύτερο κατά σειρά asset της νέας αλυσίδας resorts που θέλει να αναπτύξει το αμερικανικό fund σε συνεργασία με την εταιρεία των αδερφών Ανδρεάδη σε όλη την Ελλάδα. Όπως λέει το ρεπορτάζ, το τελικό τίμημα ανταποκρίνεται

«Τσουνάμι» Βούλγαρων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα


Η Ελλάδα αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε «νούμερο ένα» τουριστικό προορισμό μεταξύ των Βούλγαρων πολιτών. Τα παραπάνω επισημαίνονται σε εκτενή δημοσιεύματα του σημερινού βουλγαρικού Τύπου, με αφορμή το "κύμα" Βούλγαρων τουριστών που κατέκλυσε -κατά κύριο λόγο- τη Βόρεια Ελλάδα, Τα βουλγαρικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τουριστών από τη χώρα, με προορισμό κατά κύριο λόγο τη βόρεια Ελλάδα. Αφορμή, το εορταστικό εξαήμερο (1-6/5) με αφορμή τους εορτασμούς για τον Αγιο Γεώργιο, που είναι επίσημη αργία για τη Βουλγαρία.
Ταξίδια αναψυχής στην Ελλάδα έκαναν τουλάχιστον 260.000 Βούλγαροι, όπως γράφουν οι εφημερίδες, επικαλούμενες στοιχεία της συνοριακής αστυνομίας της χώρας.


«Πενήντα εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδέψει οι Βούλγαροι στην Ελλάδα στο διάστημα από 1-6 Μαΐου» αναφέρει, σήμερα, στο πρωτοσέλιδό της η δημοφιλής ημερήσια εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες», επικαλούμενη εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτορείων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 85.000 Βούλγαροι τουρίστες έμειναν τουλάχιστον για δύο με τρεις διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα κατά τις έξι αργίες. «Οι γείτονες κατάφεραν να δελεάσουν τους συμπατριώτες μας με ελκυστικά τουριστικά πακέτα, άψογες υπηρεσίες και καλό φαγητό» σχολιάζει η εφημερίδα.
«Η δημοσιογραφική μας έρευνα έδειξε, ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα, όπως και τα νησιά του Ιονίου, είχαν γίνει ΄βουλγαρική επικράτεια΄ τις περασμένες έξι μέρες» αναφέρεται σε άλλο σημείο,
σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τετάρτη

Οι ‹Αραιά και πού› στις εκδηλώσεις για την Επανάσταση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο

https://www.youtube.com/watch?v=--w9xH5DhoA
Ενα μέρος από την παραδοσιακή ορχήστρα ‹αραιά και που› από την Νικήτη, στις εκδηλώσεις για το ξεκίνημα της Επανάσταση της Χαλκιδικής του 1821 στον Πολύγυρο 17-5-14 στην περιοχή Αγ. Δημήτριος.
Θωμάς Αριστείδης ούτι - τραγούδι, Τσακίς Γιώργος κλαρίνο, Πασπαλάς Γιάννης (Ταξιάρχης) ουτι - Πανικολάου Γιάννης τραγούδι και έκτακτη συμμετοχή ο Ivan με ακορντεόν

‹Ταξιδεύοντας› πάνω από την Χαλκιδική με τον δορυφόρο Εικόνες 19/5/2014

https://www.youtube.com/watch?v=3Zwwm0QDFOM
ISS Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγησή του ξεκίνησε το Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα έφτασε το Νοεμβρίου του 2000. Βικιπαίδεια
Τροχιακό ύψος: 370 km
Ταχύτητα κατά την τροχιά: 7,71 km/s
Μέγιστη ταχύτητα: 27.600 km/h
Ημερομηνία εκτόξευσης: 20 Νοεμβρίου 1998
Κόστος: 150 δισεκατομμύρια USD
Κατασκευαστής: Boeing


ISS HD Earth Viewing Experiment

Στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ τέσσερις φημισμένες παραλίες, στη Χαλκιδική


Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται γνωστές περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους για τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει ως αναπτυξιακό σχέδιο την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών:
Καλαμίτσι στο Δ. Σιθωνίας, Χαλκιδική. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 15,197.65 τμ.
ΝέαΠόρτο Κουφό, Τορώνη Χαλκιδικής. Οικόπεδο έκτασης 22,650 τ.μ..
Προποντίδα στο Δ. Νέα Ηράκλειας, Χαλκιδική. Οικόπεδο έκτασης 27,879.53 τμ.
Νέα Φώκαια, Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Οικόπεδο έκτασης 28,097 τμ. που είναι χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση.


http://www.sithwn.com/taiped/landplot.pdf

Φωτογραφίες από τις 4 περιοχές

Τρίτη

Ακυρώνουν μαζικά τις κρατήσεις οι Ρώσοι τουρίστες λόγω κυρώσεων από ΕΕ – Ζημιά 400 εκ. ευρώ!


Για 15 και πλέον χρόνια η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ρώσων τουριστών, τόσο λόγω των μαγευτικών της παραλιών όσο και του Αγίου Όρους, που το επισκέπτονται πολλοί Ρώσοι.
Η Χαλκιδική ήταν ο πρώτος προορισμός της Ελλάδας που επισκέφθηκαν οι Ρώσοι, οι οποίοι το 2013 ξεπέρασαν τους 150.000.
Τα πρώτα χρόνια επισκέπτονταν την περιοχή τουρίστες των υψηλών κοινωνικών στρωμάτων, κυρίως κάτοικοι της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η πλειονότητά τους είναι άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Εκτός από τις παραλίες μας, και ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος, και το Αγ. ΄Ορος είναι πόλος έλξης.
Το ξενοδοχείο Pomegranate Spa Hotel στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, που δημιουργήθηκε από Ρώσους επιχειρηματίες κόστισε δεκάδες εκατ. Ευρώ και το ενδιαφέρον των για τις επενδύσεις Ρώσων κεφαλαίων για τον τουρισμό είναι μεγάλο.
Ο ταξιδιωτικός οργανισμός του Μουζενίδη έφερε στην Ελλάδα για διακοπές το περασμένο καλοκαίρι μισό εκατομμύριο Ρώσους - και όχι μόνο. Ο κ. Μπόρις Μουζενίδης είναι αυτός που κατάφερε να κάνει μόδα την Ελλάδα στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδο του ελληνικού τουρισμού για το 2013.
Εχει μετατρέψει σε φετίχ για τις Ρωσίδες τις γούνες της Καστοριάς
Οι ανόητες επιλογές των χωρών του λόμπι της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ουγκρανία πέρα το γεγονός που έφεραν πτώματα και μίσος στην χώρα, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό στη φτωχευμένη Ελλάδα.

Σούβιζαν τα αρνιά στην Ιερισσό επειδή έχασε ό Πάχτας.


Οι πανηγυρισμοί από τους οπαδούς του Γιάννη Μίχου δεν έχουν τελειωμό στην Ιερισσό, μετά την ήττα του Χρήστου Πάχτα.
 Βέβαια ο Άδωνις με τον Προτοσάλτε του ΣΚΑΙ μιλούσαν για 68 % που έπαιρνε ο Πάχτας, και αρνί δεν φάγανε, αλλά ‹σουβλίστηκαν›.
Οι κάτοικοι μετά την... ολονυχτία πανηγυρισμών το βράδυ της περασμένης Κυριακής, γιόρτασαν το επόμενο μεσημέρι παραδοσιακά ψήνοντας αρνιά, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύει το seleo.gr...

pizza alexandros Παραλία Νικήτης Χαλκιδικής

Οι 14 δήμαρχοι που σάρωσαν στον Α΄ γύρο - Οι 2 στη Χαλκιδική Τζίτζιος και Ζωγράφος

http://respentza.blogspot.gr/2014/05/14-2.htmlΌταν οι δημότες τους εμπιστεύονται με κλειστά μάτια [λίστα]
Ποσοστά- ρεκόρ πέτυχαν ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι από την πρώτη κιόλας Κυριακή των εκλογών. 
Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ήδη εκλεγμένους δημάρχους από τις εκλογές του 2010, οι οποίοι προφανώς και με τη δουλειά τους στο Δήμους τους κέρδισαν την εμπιστοσύνη των δημοτών-ψηφοφόρων και εξασφάλισαν ακόμα μία θητεία. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως η επικράτησή τους ήταν σαρωτική.
  1. Δήμος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος με 93,21%
  2. Δήμος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος με 92,18%
  3. Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, Ιωάννης Σεντελές με 87,70%
  4. Δήμος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος με 80,86%
  5. Δήμος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης με 80,08%
  6. Δήμος Αλιάτρου, Γιώργος Ντασιώτης με 78,74%
  7. Δήμος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης με 73,86%
  8. Δήμος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας με 68,25%
  9. Δήμος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος με 67,73%
  10. Δήμος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος με 66,89%
  11. Δήμος Πολυγύρου, Ζωγράφος Αστέριος με 66,43%
  12. Δήμος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης με 66,01%
  13. Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης με 65,84%
  14. Δήμος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης με 65,16%

Ο Άδωνις αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Χαλκιδική στο Δήμο Αριστοτέλη,ως δημοψήφισμα ενάντια στις εξορύξεις επειδή ό Πάχτας λάμβανε 68% και "βγήκε Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή"

https://www.youtube.com/watch?v=kbcI9fSYYWU#t=46

Ο Άδωνις στην πραγματικότητα θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα των εκλογών ως δημοψήφισμα υπέρ των εξορύξεων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, μόνο αν ήταν ευνοϊκό για τον δήμαρχο του Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα. Για τον Άδωνη μία επανεκλογή του Πάχτα, δηλαδή μια ανανέωση της εκλογικής εμπιστοσύνης των κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη στο πρόσωπο του κατεξοχήν υπέρμαχου των εξορύξεων, θα ταυτιζόταν αυτόματα με ένα μεγάλο πράσινο φως των κατοίκων υπέρ της συνέχισης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Για τον Άδωνι, οι δημοτικές εκλογές στον δήμο Αριστοτέλη δεν ήταν μόνο αυτοδιοικητικές. Ήταν ένα είδος δημοψηφίσματος.
Πώς το ξέρουμε αυτό;
Είναι απλό. Μας το είπε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ, το βράδυ της 18ης Μαΐου 2014, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

Δευτέρα

Άδωνις 68 % Ο Πάχτας από 46.95 % !!!!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=UGRSi7SPwVE#t=12

Αυτήν τήν ενημέρωση κάνει ο Αδωνις  και ο ΣΚΑΙ. Και σχολιάζουν ;;;

το 46,95% έγινε 68%

Αχιλλέας Μπέος, ο υπόδικος υποψήφιος για δήμαρχος Βόλου με 38.13%


Ο κ. Μπέος, διαρκούσης της προεκλογικής εκστρατείας, ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και του απαγορευόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό καθότι υπόδικος για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο.
Ο Μπέος δεν θα είχε τόση απήχηση αν δεν είχαν υποστηρίξει την

Πολύγυρος Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης Ευμορφίας Τσικούρη - Ζαγορίτη


http://youtu.be/-ZnK1aXPbKgΣτην αίθουσα του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου ( περιοχή Κέντρου Νεότητας ), το Σάββατο 17 Μαϊου, έγιναν τα εγκαίνια της 3ης ατομικής εικαστικής έκθεσης, από το μέλος του Συλλόγου, Ευμορφία Τσικούρη - Ζαγορίτη.
Ηταν μιά ξεχωριστή βραδιά, μια συνάντηση της εικαστικής τέχνης, των εικόνων και της μουσικής του γνωστού συγκροτήματος ‹Τσικούροι›
Η έκθεση θα λειτουργεί έως το Σάββατο 24 Μαϊου καθημερινά μετά τις 7 μ.μ.


Δήμαρχος Σιθωνίας με εκπληκτικό ποσοστό 80.86 % ο Γιάννης Τζίτζιος


Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλέχθηκε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχε.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Νικήτης Χαλκιδικής από το 1990 έως το 1994.
Επίσης διετέλεσε Δήμαρχος δύο τετραετίες στον Καποδιστριακό Δήμο Σιθωνίας, την τετραετία 01/01/1999 - 31/12/2002 και την τετραετία 01/01/2003 - 31/12/2006.
Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 και από 01/01/2007 – 31/12/2010 διατέλεσε Αντινομάρχης Προγραμματισμού και Διαχείρισης.
Εκλέχθηκε Δημαρχος Σιθωνίας το 2010-2014
Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου

Κυριακή

Βεγγέρα παραλία Νικήτης


Για πέμπτη χρονιά η Βεγγέρα σας προσκαλεί να απολαύσετε τα δροσερά κοκτέιλς, τις παγωμένες μπύρες και τα λαχταριστά συνοδευτικά της!! Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!!!

 

Πολύγυρος Εκδηλώσεις κήρυξης επανάστασης Χαλκιδικής 1821

 
Με αφορμή την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική και την Μακεδονία, η οργανωτική επιτροπή των επετειακών εκδηλώσεων, διοργάνωσε και φέτος Σάββατο 17 Μαϊου τις ακόλουθες εκδηλώσεις στην περιοχή Λεύκο, στο εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου του Πολυγύρου.
 Θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση
Ποδηλατικός αγώνας και αγώνας δρόμου 12 χιλ. από το ηρώο του Πολυγύρου και τερματισμό στο εξωκκλήσι του Αγ. Δημητρίου
Πανηγυρικό της ημέρας και αναφορά στην συμβολή του Πολυγύρου στην επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821, και την μύηση των αδελφών Παπαγεωργάκη στην Φιλική Εταιρεία .