Την μοναδική σε γεύση, τα υπέροχα Μύδια Ολυμπιάδας Χαλκιδικής θέλησε να γνωρίσει στους Ευρωπαίους και Ασιάτες, ο Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας της Εθνικής Επιτροπής της Unesco στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
Στο συνέδριο, που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτώβρη, συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκαοχτώ χωρών της Ευρώπης αλλά και της Ασίας. Συνολικά, όμως, στο συνέδριο συμμετέχουν 180 χώρες, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μεσογειακή γαστρονομία και άλλες γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Στο συνέδριο, που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτώβρη, συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκαοχτώ χωρών της Ευρώπης αλλά και της Ασίας. Συνολικά, όμως, στο συνέδριο συμμετέχουν 180 χώρες, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μεσογειακή γαστρονομία και άλλες γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Ο Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου δήλωσε ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα Μύδια Ολυμπιάδας Χαλκιδικής ενώ πρόσθεσε πως “κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι έκαναν αναφορές για τη Χαλκιδική, και κυρίως για το διάσημο Άγιο Όρος. Ο κ. Μουζάκης δήλωσε επίσης, πως είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν που παρουσίασε την ελληνική γαστρονομία στη συγκεκριμένη διοργάνωση και πρόσθεσε πως η φιλοξενία από την πλευρά των διοργανωτών είναι εξαιρετική.
Ο κ. Μουζάκης είχε παραβρεθεί πρόσφατα στο μεγάλο γεγονός του Mount Athos Area KOUZINA 2015.