powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Δεκάδες επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων στη Γερμανία

Συνεχίζεται το κύμα εμπρηστικών επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων στη Γερμανία. 
Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους έχουν καταγραφεί στη Γερμανία συνολικά 37 επιθέσεις εναντίον τζαμιών, πολιτιστικών συλλόγων ή τουρκικών εστιατορίων. Πέρσι και καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαν σημειωθεί συνολικά 13 περιστατικά.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των γερμανικών αστυνομικών αρχών, οι δράστες φέρονται να είναι ως επί το πλείστον φιλοκούρδοι ακτιβιστές. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σήμερα Τρίτη οι εφημερίδες του ομίλου Funke επικαλούμενες το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Πέρσι είχαν καταγραφεί συνολικά 13 παρόμοιες επιθέσεις εναντίον τζαμιών, πολιτιστικών συλλόγων ή τουρκικών εστιατορίων.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, οι αριθμοί που δημοσιοποιούνται για την τρέχουσα αλλά και την περσινή χρονιά είναι προσωρινοί και ενδέχεται να διορθωθούν προς τα πάνω ή και προς τα κάτω.
Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον τζαμιών και άλλων τουρκικών στόχων στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, της Βάδης-Βυρτεμβέργης και στο Βερολίνο, προκαλώντας εν μέρει τεράστιες υλικές ζημιές.

Βία λόγω Αφρίν
«Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχουν σχέση με την Τουρκία και οι οποίοι ζουν εδώ, η Γερμανία έχει γίνει προ πολλού καθρέφτης και τόπος διεξαγωγής τουρκο-κουρδικών συγκρούσεων», είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ προς τις εφημερίδες του ομίλου Funke. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα συμφραζόμενα των τρεχουσών εξελίξεων στην Αφρίν», όπως είπε.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Ιανουαρίου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν στην περιοχή της Αφρίν επιχειρήσεις με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε σε πανηγυρικό τόνο την κατάληψη της πολύπαθης πόλης. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή το «μακρύ χέρι» του PKK.
Εκπρόσωπος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Die Welt ότι η υπηρεσία της αναμένει και νέες επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων στη Γερμανία, ως αντίδραση στις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία.
spiegel.de, dpa, 
Κώστας Συμεωνίδης