powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στις 23 Ιουνίου στο Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας

  H εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου  και υπολογίζεται να συμμετέχουν πάνω από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι του συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort, αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών.
Οι τοποθεσίες καθαρισμού θα είναι η 9 χλμ. παραλία του συγκροτήματος, καθώς και η παραλία «Πλαζ» του Νέου Μαρμαρά. Τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν, θα καταγραφούν σε ειδικές φόρμες και στη συνέχεια θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για στατιστική επεξεργασία.

 Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS διοργανώνει φέτος για 19η συνεχή χρονιά την εκστρατεία Καθαρίστε τη Μεσόγειο, η οποία θα διαρκέσει από την 1η Μαΐου έως την 30η Ιουνίου και φέτος επικεντρώνει στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές.
 H εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).