powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Το νέο έντυπο Ε9 για την υποβολή στο taxisnet

Σήμερα, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το νέο έντυπο του Ε9 για την υποβολή των μεταβολών της ακίνητης περιουσίας μέσω του taxisnet ενώ καθορίζονται και οι ημερομηνίες για την υποβολή των μεταβολών που έγιναν μέσα στο 2014 και έως 30/11
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015 να υποβάλλουν το Ε9 με τις τις μεταβολές που επήλθαν μέσα στο 2014 και μέχρι τις 30/11/2014. Οι μεταβολές που θα γίνουν τον μήνα Δεκέμβριο, θα πρέπει να δηλωθούν με υποβολή του εντύπου στο taxisnet τον Ιανουάριο και μέσα σε 30 ημέρες.
Από την ΓΓΔΕ έχει ανακοινωθεί ότι το taxisnet και συγκεκριμένα η εφαρμογή του περιουσιολογίου για την υποβολή του Ε9 θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο.
«Σε περίπτωση κατά την οποία, εντός της προθεσμίας υποβολής δήλωσης, αποκτάται και
μεταβιβάζεται το ίδιο ακίνητο ή μεταβάλλονται στοιχεία αυτού, απαιτείται η υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων». Επίσης, με την απόφαση της γενικής γραμματέως, ορίζονται τα εξής:
Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στο αρμόδιο όργανο της Φορολογικής Διοίκησης αποκλειστικά στις εξής περιπτώσεις:
Όταν ο υπόχρεος σε δήλωση έχει αποβιώσει. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται από όλους τους κληρονόμους ή οποιονδήποτε εξ αυτών ή από πληρεξούσιο, που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γιʼ αυτό, και συνοδεύεται από τα οικεία παραστατικά.
Όταν το υπόχρεο σε δήλωση νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται από τον τελευταίο νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου ή από πληρεξούσιο, που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γιʼ αυτό, και συνοδεύεται από τα οικεία παραστατικά.

ΤΟ Φ.Ε.Κ.
http://www.dikaiologitika.gr/