powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Το νέο προεδρείο της ΕΝΠΕ πρόεδρος Κων. Αγοραστός, α΄ αντιπρόεδρος Γ. Σγουρός, β΄ αντιπρόεδρος Γιάννης Γιώργος (αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής),

Το νέο προεδρείο της ΕΝΠΕ διαμορφώθηκε ως εξής: πρόεδρος Κων. Αγοραστός, α΄ αντιπρόεδρος Γ. Σγουρός, β΄ αντιπρόεδρος Γιάννης Γιώργος (αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής), γενικός γραμματέας Αλ. Καχριμάνης (περιφερειάρχης Ηπείρου), ταμίας Χριστιάνα Καλογήρου (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου), εκτελεστική επιτροπή: Ιω. Μαχαιρίδης, Χρ. Μιχαλάκης, Κων. Μπακογιάννης, Γ. Χατζημάρκος.

Με επεισοδιακό τρόπο εξελίχθηκαν, χθες το βράδυ, οι διαδικασίες ανάδειξης προεδρείου στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος. Αδιαφιλονίκητος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, συγκεντρώνοντας 15 ψήφους σε σύνολο 25 μελών. Ωστόσο από τη διαδικασία ψηφοφορίας μετά την εκλογή και του β΄ αντιπροέδρου, αποχώρησαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι κ.κ. Θ. Καρυπίδης, Θ. Γαλιατσάτος, Σπ. Τζόκας, Ν. Πατσαρίνος, Ελένη Παναγιωτοπούλου. Νωρίτερα, από την ψηφοφορία είχε αποχωρήσει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, δηλώνοντας ότι το προεδρείο της ΕΝΠΕ θα έπρεπε να αναδειχθεί με τη συγκρότηση διαπαραταξιακού ψηφοδελτίου, όπως εξαρχής ο ίδιος είχε προτείνει.

Αρχικά η ατμόσφαιρα μεταξύ των 25 μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ ήταν φιλική και δεν έδειχνε να προμηνύει εκπλήξεις. Για τη θέση του προέδρου υποψήφιοι ήταν ακόμη ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος που προτάθηκε από την κ. Δούρου και ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας. Ο κ. Αγοραστός πέτυχε μια άνετη εκλογή κερδίζοντας μάλιστα 15 αντί των 14 αναμενόμενων ψήφων. Αμέσως μετά την εκλογή του πρότεινε για τη θέση του α΄ αντιπροέδρου τον κ. Γιάννη Σγουρό, ο οποίος εξελέγη με 14 ψήφους έναντι 9 λευκών και 2 απεχόντων. Για τη θέση του β΄ αντιπροέδρου προτάθηκε από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Γιάννης Γιώργος, ο οποίος και εξελέγη με 15 ψήφους και 8 λευκά. Ο κ. Τατούλης αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κ. Δούρου και οι περιφερειάρχες που εκλέχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν ότι η εξέλιξη της ψηφοφορίας τους απέκλειε από το προεδρείο και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Μετά και την εκλογή του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στη θέση του γενικού γραμματέα με ψήφους 12 έναντι 11 του κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, η «πλευρά Δούρου» αποχώρησε, ενώ μεταξύ του κ. Αγοραστού και του κ. Γαλιατσάτου υπήρξε έντονος διαπληκτισμός. Η ψηφοφορία συνεχίστηκε για την εκλογή ταμία και εκτελεστικής επιτροπής.