powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Deutsche Welle: Φεύγουν από την Ελλάδα φοιτητές και καθηγητές- Η περίπτωση του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους νέους Έλληνες στο εξωτερικό. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα ακόμη και για τις βασικές τους σπουδές, ελπίζοντας να βελτιώσουν έτσι τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.
Η απόφαση της Αλεξίας Παπαϊωάννου να σπουδάσει στη Γερμανία, μολονότι πρώτευσε στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Ελλάδα. «Η ‘πρώτη των πρώτων’ μεταναστεύει», είχε γράψει εκείνο το διάστημα η Καθημερινή. Η 18χρονη Αλεξία, η οποία είχε συγκεντρώσει 19.728 μόρια στις εξετάσεις, σπουδάζει εν τω μεταξύ εδώ και έναν χρόνο Νομική στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.
Πολλοί νέοι Έλληνες αποφασίζουν τα τελευταία χρόνια να σπουδάσουν στο εξωτερικό, κι αυτό παρά την ομολογουμένως καλή ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μόνον στη Γερμανία ο αριθμός των ελλήνων φοιτητών αυξήθηκε μεταξύ 2012 και 2013 κατά 13 %. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία μετρούσε το 2012 6.000 έλληνες φοιτητές, από τους οποίους οι 1.100 ξεκίνησαν τις σπουδές τους στη Γερμανία
Περισσότερα στο www.candianews.gr