powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Γραφειοκρατία για τα κλεμμένα κινητά: Πρώτα το δηλώνεις στην ΕΛ.ΑΣ., μετά στην εταιρεία και τότε απενεργοποιείται

Κάνουν λάθος ότι θα σταματήσει η κλοπή των κινητών τηλεφώνων. Σήμερα τα κινητά είναι υπολογιστές και πολύ καλές φωτογραφικές μηχανές, οπότε συμφέρει πάλι η κλοπή.  
Η Ελληνική γραφειοκρατεία όμως  πάλι στο μεγαλείο της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας, και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά την κλοπή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό ΙΜΕΙ, ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής. Αυτό έχει μία βάση αλλά περιπλέκει τα πράγματα με την γραφειοκρατία. Η δήλωση απώλειας που θα κοινοποιούνταν στην ΕΛ.ΑΣ δεν είναι αρκετή;
Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας
στην οποία είναι συνδρομητής γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.
Σημειώνεται ότι ο Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων - IMEI (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός, γι' αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.
Συνήθως ο αριθμός IMEI αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί την μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα, η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από την πλειονότητα των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.