powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Η Περσεφόνη μάγεψε και την... Μέρκελ, και την ζήλεψε, όταν ο Σαμαράς έδειξε το φηφιδωτό στο tablet

Το ενδιαφέρον την γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Μιλάνο, που κάθονταν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, εξήψε η απεικόνηση της Περσεφόνης στο ψηφιδωτού που ανακαλύφθηκε. Σε τέτοιο βαθμό που την ζήλεψε, δεν άντεξε, και έσπευσε να μάθει λεπτομέρειες.
Ο Σαμαράς τις εξήγησε οτι δεν έχει την ομορφιά της Περσεφόνης , ότι η  Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας. Πατέρας της ήταν ο Ζεύς και συζυγός της ο Άδης. Ο Άδης την πήρε στον κάτω κόσμο για την ομορφιά της. Η Θεά Δήμητρα όμως τη ζήτησε πίσω. Ο Άδης συμφώνησε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω. Έτσι τους μήνες που η Περσεφόνη είναι στον πάνω κόσμο η Θεά Δήμητρα χαιρόταν και υπήρχε καλοκαιρία, ενώ τους άλλους κακοκαιρία.

Αν η Μέρκελ ηταν στην θέση της Περσεφόνης θα γινόταν το αντίθετο. Εξι μηνες στον κάτω κόσμο, και η Ελλάδα θα είχε καλοκαιρία και θα ξέσκιζε τα μνημόνια, έξι μήνες πάνω οι Έλληνες θα αυτοκτονούσαν και θα κατέβαιναν στον κάτω κόσμο.