powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Ξεκινά το μεγάλο έργο του αποχετευτικού Πολυγύρου - Καλυβών, ΕΣΠΑ, προϋπολογισμό 26.900.994,08 ευρώ

Ξεκινά η εκτέλεση της μεγάλης περιβαλλοντικής παρέμβασης «ΈΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΚΑΛΥΒΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» με προϋπολογισμό 26.900.994,08 ευρώ, που είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στον άξονα προτεραιότητας «02 – Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων του Ε.Π. Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».
Σήμερα 17-2-2015, το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πολυγύρου,
Αστέριος Ζωγράφος, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία δεσμεύτηκε ώστε να γίνουν προσπάθειες για την παράδοση του έργου σε λιγότερο από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των τριάντα μηνών.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά την κατασκευή των έργων συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων των οικισμών Πολυγύρου και Καλυβών.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:
«Με την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, που θα είναι έτοιμο ταυτόχρονα με τον βιολογικό ο Πολύγυρος θα αποκτήσει ολοκληρωμένο αποχετευτικό δίκτυο. Όσον αφορά την εκτέλεσή του θα δώσουμε προτεραιότητα στην περιοχή του Ιστορικού Ιστού, όπου θα αναπτυχθεί η εργολαβία για την ανάπλασή του και στο κομμάτι Δασαρχείο – περιοχή Αγ. Φανουρίου, όπου έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη δυνατότητα ασφαλτόστρωσής του. Στη συνέχεια η παρέμβαση θα προχωρήσει στον υπόλοιπο Πολύγυρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου θα πέσει νέος ασφάλτινος τάπητας σε όλους τους δρόμους και θα γίνουν οι αναγκαίες διαγραμμίσεις και οι οδικές σημάνσεις με παράλληλη αρίθμηση των οδών στο πλαίσιο αντίστοιχου προγράμματος προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Επίσης θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τον Πολύγυρο έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 11 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Αξιοποιώντας σε μέγιστο βαθμό όλα τα προαναφερόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τη λειτουργικότητα και την εικόνα του οδικού δικτύου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών του δήμου μας».
Στο πλαίσιο της εν λόγω παρέμβασης θα ολοκληρωθεί το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και θα κατασκευαστεί το δίκτυο μεταφοράς λυμάτων του Πολυγύρου, μήκους 26,9 χιλιομέτρων, καθώς και δύο αντλιοστάσια.
Στις Καλύβες θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης και μεταφοράς λυμάτων του οικισμού, συνολικού μήκους 14,4 χιλιομέτρων, και 3 αντλιοστάσια. Ταυτόχρονα προβλέπεται η κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πολυγύρου – Καλυβών δυναμικότητας 17.000 ικ.
Τέλος θα κατασκευαστούν και οι ιδιωτικές συνδέσεις με ίδιους πόρους του δήμου προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής λειτουργικό.