powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Στο ΣτΕ τιμωρημένος υπάλληλος που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες μετοχές και εμβάσματα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας -απασχολούμενος στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία υποβιβάστηκε δύο βαθμούς για παράβαση
καθήκοντος, επειδή για μια επταετία δεν δήλωνε στο πόθεν έσχες μεγάλα πακέτα μετοχών και εμβάσματα στο εξωτερικό του ίδιου και της συζύγου του.
Ο υπάλληλος είχε στείλει δύο εμβάσματα σε ευρωπαϊκή χώρα. Το ένα έμβασμα ανερχόταν στα 807.043 ευρώ και -όπως ισχυρίζεται- προέρχεται από την πώληση αγροτικού ακινήτου και ακινήτου ιδιοκτησίας της γυναίκας του. Το άλλο, στο 1.467.350 ευρώ, προέρχεται από την πώληση άλλου δεύτερου αγροτικού ακινήτου.
Ακόμη, είχε δηλώσει το 2004 αμοιβαία κεφάλαια 342.000 ευρώ, προθεσμιακή κατάθεση του ίδιου 570.000 ευρώ και προθεσμιακή κατάθεση της συζύγου του 600.000 ευρώ, ενώ οι μετοχές που κατείχε ήταν σε μεγάλες ποσότητες και διαφόρων εταιρειών τόσο του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Όπως υποστηρίζει, οι πωλήσεις των ακινήτων είχαν δηλωθεί στο Ε9, αλλά όχι στις δηλώσεις πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης).
Στην προσφυγή του αναφέρει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ελεγχθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από την ΔΟΥ της περιοχής που υπάγεται, αλλά δεν του καταλογίστηκε τίποτα.
Ακόμη, υποστηρίζει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε είναι αντισυνταγματική γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το άρθρο 20 του Συντάγματος διαδικασία της ακρόασης.
Η ίδια διαδικασία προβλέπεται και από τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, υποστηρίζει ο υπάλληλος, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ποινή είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το αδίκημα που διέπραξε.

 Πηγή: ΑΜΠΕ