powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

ΕΚΑΒ: Σε "εναέρια" ετοιμότητα για το καλοκαίρι στη Χαλκιδική καο Κ.Μακεδονία

Σε "εναέρια" επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ για την περίοδο του καλοκαιριού, σε Χαλκιδική και Κεντρική Μακεδονία.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 15 Ιουλίου και μέχρι
τα τέλη Αυγούστου (από το πρώτο έως το τελευταίο φως του ήλιου) συντονιστικό/διασωστικό ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στελεχωμένο από γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ θα βρίσκεται σε ετοιμότητα (stand by alert) πραγματοποίησης αεροδιακομιδών με στόχο την κάλυψη των επίγειων μονάδων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, τόσο στην περιοχή της Χαλκιδικής όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
 Στόχος είναι η άμεση και επείγουσα αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού στην περιοχή ενός συμβάντος αλλά και η ασφαλής και γρήγορη διακομιδή των πασχόντων στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό.

Ήδη, κατά την έναρξη ισχύος (15,16 & 17 Ιουλίου) του προγράμματος , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ασφάλεια η πρώτη αεροδιακομιδή τραυματία τροχαίου, από την περιοχή της Κασσανδρείας Χαλκιδικής προς υγειονομικό σχηματισμό της Θεσσαλονίκης, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο επιχειρησιακής αδράνειας (που θα προέκυπτε με την οδική διακομιδή προς Θεσσαλονίκη) του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ που κάλυπτε την όμορη περιοχή.