powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

EKAB:Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ετοιμότητα στους δρόμους της Χαλκιδικής, και σε οποιοδήποτε σημείο της Κεντρικής Μακεδονίας


Οι εκδρομείς στην Κεντρική Μακεδονία να αισθάνονται ασφαλείς. Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε "εναέρια” επιχειρησιακή ετοιμότητα όλη την περίοδο του καλοκαιριού και ειδικά τα τριήμερα. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος,
στελεχωμένο με γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ έχει τη δυνατότητα αεροδιακομιδών (stand by alert) με στόχο την άμεση μεταφορά τραυματιών και ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο αλλά και τη γρήγορη “αποδέσμευση” των ασθενοφόρων από ένα περιστατικό.

Κερδίζουμε χρόνο και αποδεσμεύονται ασθενοφόρα για να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά
“Με το ελικόπτερο είμαστε πολύ γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Κερδίζουμε χρόνο προς όφελος των τραυματιών. Ο χρόνος είναι εξαιρετικά σημαντικός και για τα επίγεια μέσα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας καθώς όταν αποδεσμεύεται ένα ασθενοφόρο μπορεί να εξυπηρετήσει άλλο συμβάν” αναφέρει στο “Πρακτορείο 104,9 fm” η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη και περιγράφει την ευελιξία στον συντονισμό που παρέχει η συνεργασία ελικοπτέρου και επίγειων μέσων.

 “Το περασμένο Σάββατο παραλάβαμε, με το ελικόπτερο, δύο τραυματίες τροχαίου και τους μεταφέραμε στη Θεσσαλονίκη. Το ασθενοφόρο για την διακομιδή θα χρειαζόταν πάνω από δύο ώρες. Το όχημα του ΕΚΑΒ απεγκλωβίστηκε και 7-8 λεπτά αργότερα μετέφερε τραυματία από άλλο τροχαίο. Έτσι θα επιχειρούμε και οι αεροδιακομιδές δεν θα αφορούν μόνο στα “βαριά” περιστατικά" σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Ματσικούδη.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης “το ελικόπτερο βρίσκεται σε ετοιμότητα όχι μόνο για τα έκτακτα γεγονότα στο δρόμο της Χαλκιδικής, σε οποιοδήποτε σημείο της Κεντρικής Μακεδονίας χρειαστεί η συνδρομή μας θα πάμε”.

Συνέντευξη στην Α.Χατζηγεωργίου

Ε. Μπιμπίκου