powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Σκουριές:Μετά από αναβολή δικάζεται ως «εγκληματίας» ο μπάρμπα-Θόδωρος την Τρίτη 30-5-17

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Την Τρίτη 30 Μάη, στα δικαστήρια Πολυγύρου, δικάζεται ο Θεόδωρος Καραβασιλικός, κάτοικος Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, ετών 77, ένας απλός φιλήσυχος και φιλότιμος κάτοικος της Μ. Παναγίας, που χαίρει της εκτιμήσεως και αγάπης όλων, κατηγορούμενος για "αντίσταση κατά της αρχής" κι ας έκανε δέκα μέρες στο νοσοκομείο ως τραυματίας λόγω ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ! (ο γράφων θύμα   για το ίδιο κατασκευασμένο αδίκημα όπως και πολλοί πολίτες  από αστυνομικούς θερμοκέφαλους ή ανεγ..... επειδή τους φωτογράφισε για άλλη περίπτωση αλλά δικαιώθηκε για την φωτογράφηση)


Η ζωή του ήταν άμεσα συνυφασμένη με το δάσος του Κακάβου, αφού από πολύ μικρός (12 ετών), ζούσε σ’αυτό το δάσος, κοιμόταν σ’ αυτό το δάσος όπου φύλαγε το κοπάδι με τις αγελάδες τους. Έμεινε ορφανός από πατέρα όταν ήταν παιδί ακόμα και συνέχισε επί πολλά χρόνια, μαζί με τον αδελφό του πατέρα του, την ποίμανση των αγελάδων στον Κάκαβο (όπου βρίσκονται και οι Σκουριές).
 Όταν οι πολιτικοί μας που κατέστρεψαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα αποφάσισαν να ξεπουλήσουν και να καταστρέψουν και τον Κάκαβο, ο μπάρμπα-Θόδωρος πικράθηκε πολύ, και παρ’ ότι είχε κάποια αναπηρία στο ένα του πόδι από κάποιο παλαιό ατύχημα σε αγροτικό μηχάνημα και παρά την ηλικία του, δεν κάθισε στο σπίτι, στο καφενείο. 
Ως γέρων στην ηλικία έδινε το παράδειγμα σε όλους εμάς τους νεώτερους, συμμετείχε σε όλες τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των κατοίκων με φιλήσυχο πάντα τρόπο, ήταν μπροστά στις πορείες και με το τραγούδι του μέσα στις πανύψηλες οξιές  του Κακάβου μετέδιδε το κέφι, τη χαρά και την ευδιαθεσία.
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 οι κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας ακούγοντας ότι ο ανακριτής έλαβε απόφαση να προφυλακισθούν και οι άλλοι δύο Ιερισσιώτες από τους 21 (ο Σ… και ο Ι…), αμέσως εκφράζοντας τη δίκαιη αλληλεγγύη τους, βγήκαν περί τους 50 κατοίκους (οι άλλοι ανέβηκαν στο βουνό) στην είσοδο της Μεγάλης Παναγίας, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου (και αυτό ήταν συμβολικό ώστε ο αγ. Ελευθέριος να τους ελευθερώσει), και διαμαρτύροντο ειρηνικά. 
Και φυσικά εκεί ήταν και ο ηλικιωμένος στο σώμα, αλλά παλληκάρι στην ψυχή μπάρμπα-Θόδωρος, ο οποίος απλά συμπαραστεκόταν στους δύο εκ των 21 που προφυλακίζοντο και συμμετείχε καθήμενος στην άκρη του δρόμου σε ένα παγκάκι λόγω της αναπηρίας του. Το δόγμα «με κάθε κόστος», αμέσως γι’αυτά τα 50 άτομα έστειλε διμοιρίες των ΜΑΤ, έναν ολόκληρο «στρατό» από δυνάμεις καταστολής, ώστε να τιμωρήσουν αυτούς που διαμαρτύροντο για την προφυλάκιση των συντοπιτών τους.
Οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν τον συνήθη «πόλεμο» με τη ρίψη κροτίδων και χημικών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν να τρέχουν για να μπορέσουν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα. Ο μπάρμπα-Θόδωρος όμως, λόγω της αναπηρίας του, με το σακατεμένο του πόδι δεν μπορούσε να αποχωρήσει για να μην πάθει ασφυξία από τα δακρυγόνα και οι δυνάμεις καταστολής, εφαρμόζοντας το τυπικό της «ζούγκλας» (όπου τα «θηρία» παρατηρούν ποια αντιλόπη είναι γέρικη ή κουτσαίνει), έπεσαν πάνω στον μπάρμπα-Θόδωρο επτά άνδρες των ΜΑΤ και όλως αναιτίως τον ξυλοκόπησαν άγρια, του επέφεραν κακώσεις στο κεφάλι, τον χτυπούσαν με γροθιές στα μάτια, στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Ήταν ο μόνος που συνέλαβαν και λόγω των κτυπημάτων τον μετέφεραν κατ’ ευθείαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύθηκε.

περισσότερα  στο vasilinos.wordpress.com


Σχετικά 

Σκουριές:Δικάζεται και ο μπάρμπα-Θόδωρος ετών 76 στις 9 Ιουνίου για 'αντίσταση κατά αρχής'


Αναβολή και δικάζεται την Τρίτη 30-5-17