powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Και η Αυγή κατά της Ιγγλέζη; Σκουριές, νέα καταδίκη σε βάρος κατοίκου, “βράζει” η τοπική κοινωνία

Μπορεί πριν λίγες μέρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη να δήλωνε στην Αυγή ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ορατή διαφορά στην αντιμετώπισή του κινήματος των Σκουριών, εδώ όμως η νέα αρνητική δικαστική απόφαση σε βάρος 77χρονου κατοίκου του χωριού Μεγάλη Παναγία, έχει φέρει νέο κύμα δυσαρέσκειας στην τοπική κοινωνία.

Η Κ. Ιγγλέζη δήλωνε στις 24.5 ότι “στα δικαστήρια, επί κυβέρνησης Σαμαρά, από τη μία πλευρά ήταν το κίνημα και από την άλλη η κυβέρνηση μαζί με την εταιρεία«, ενώ αντίθετα σήμερα “είναι ακριβώς το ανάποδο», καθώς «η κυβέρνηση είναι στην πλευρά των αγωνιστών της Χαλκιδικής». Οι κάτοικοι βλέπουν όμως τη μία δικαστική απόφαση σε βάρος τους να διαδέχεται την άλλη με τελευταία του «μπάρμπα-Θόδωρου», τον οποίο είχαν χτυπήσει τα ΜΑΤ σε διαδήλωση της 10ης Ιουλίου του 2013 με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, φρουρούμενος για 5 μέρες.
Στην κυβέρνηση δεν καταλογίζεται βέβαια ότι δεν επιβάλλει τις θέσεις της στη δικαιοσύνη. Από την άλλη όμως θεωρούνται προκλητικές τοποθετήσεις όπως της Κ. Ιγγλέζη, ενώ υπάρχουν συνεχόμενες σε βάρος απλών κατοίκων δικαστικές αποφάσεις, ενώ συνεχίζει να υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στο βουνό και κυρίως ενώ συνεχίζονται οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός.
O μπάρμπα-Θόδωρος με τον δικηγόρο του 30-5-17
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του 77χρονου, του επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή. Είχε παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες, όπως και αντίσταση.
Σημειώνεται όταν τον συνέλαβαν, η διάγνωση των γιατρών για τους τραυματισμούς από τα χτυπήματα των ΜΑΤ ήταν:
1) Εγκεφαλική Διάσειση

2) Οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω
3) Τραυματικό υπόσφαγμα άμφω
4) Τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος
5) Εκ του βυθού του οφθαλμού α) δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα β) οίδημα στην ωχρά κηλίδα και γ) υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα

Η αρνητική αυτή δικαστική απόφαση προστίθεται σε σειρά άλλων που υπενθυμίζει η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και επισφραγίζει ταυτόχρονα την ποινικοποίηση ενός κινήματος που υπερασπίζεται τον τόπο του απέναντι στην περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι καταδίκες σε βάρος κατοίκων το τελευταίο διάστημα
1/12 - Καταδίκη 3 αγωνιστών - 12μηνη φυλάκιση με αναστολή
4/5 - Καταδίκη 2 αγωνιστών - 9 και 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή
15/5 - Καταδίκη αγωνιστή - 4μηνη φυλάκιση με αναστολή
30/5 Καταδίκη αγωνιστή -12μηνη φυλάκιση με αναστολή

avgi.gr


φωτο από το blog