powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

2ος Αριστοτέλειος Κολυμβητικός Διάπλους Ολυμπιάδα Χαλκιδικής - Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

SITE

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο πολιτιστικός σύλλογος Ολυμπιάδας "ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ", με την υποστήριξη του Συλλόγου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ", διοργανώνει Κολυμβητικό διάπλου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, στα πλαίσια των "Αριστοτέλειων" εκδηλώσεων που τελούνται κάθε χρόνο στην περιοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο αγώνας που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.1. "Κολύμβηση Μακρινών αποστάσεων", θα διεξαχθεί στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής του Δήμου Αριστοτέλη, την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το εκκλησάκι της Αγίας Αναστασίας στην παραλία της
Ολυμπιάδας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 και οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.
ΑΓΩΝΑΣ
Ο αγώνας αποτελείται από 2 σκέλη των 3χλμ. το καθένα.
Η εκκίνηση του 1ου σκέλους θα δοθεί στις 10:00 από την
παραλία Λιοτόπι και οι κολυμβητές θα ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη με βάρκες διαδρομή έως το νησάκι Καυκανάς.
Εκεί θα υπάρχει αναμονή έως τον τερματισμό και του τελευταίου κολυμβητή, η οποία όμως δε θα ξεπεράσει τα 90 λεπτά της ώρας από τη στιγμή της εκκίνησης.
Η εκκίνηση του 2ου σκέλους θα δοθεί στις 11:30 από το νησάκι
Καυκανάς και οι κολυμβητές θα ακολουθήσουν τη
σηματοδοτημένη με βάρκες διαδρομή έως την παραλία του χωριού. Κάθε σκέλος του αγώνα θα χρονομετρηθεί ξεχωριστά και οι κολυμβητές θα βαθμολογηθούν σύμφωνα με την απόδοσή τους και στα δύο σκέλη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει ο καλύτερος συνολικός χρόνος του κάθε αθλητή.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Όλοι οι κολυμβητές θα λάβουν ένα αναμνηστικό κατά τον τερματισμό τους, ενώ ειδική απονομή θα γίνει στους τρεις (3) πρώτους άνδρες καθώς και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της συνολικής βαθμολογίας.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.). Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή στο διάπλου είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.
Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@openwater.gr έως και την Κυριακή 22 Ιουνίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί στους 100. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές για την έγκριση της συμμετοχής τους με απαντητικό e-mail. Αιτήσεις που θα σταλούν μετά την ημερομηνία αυτή θεωρούνται εκπρόθεσμες και απορρίπτονται εκ των προτέρων.