powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Στόχος των ελεγκτών οι παραλίες Ν.Μουδανιών, Καλλιθέας, Ν.Μαρμαρά, Σίβηρης, Ουρανούπολης και Ιερισσού για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

  Τις παραλίες όλης της χώρας και τα νησιά ετοιμάζονται να «οργώσουν» οι επιθεωρητές εργασίας, στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν την αδήλωτη εργασία και κάθε είδους παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης αλλοδαπών που ζουν παράνομα στη χώρα.
 Το επιχειρησιακό πρόγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί και -θεωρητικά- ξεκίνησε από τις 13 Ιουνίου. Θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ (ειδική υπηρεσία ελέγχου ασφαλισμένων του ΙΚΑ), ενώ για την επίτευξη του στόχου το υπουργείο Εργασίας προμηθεύτηκε πρόσφατα 60 αυτοκίνητα για το ΣΕΠΕ μέσω χρονομίσθωσης. Τα αυτοκίνητα αυτά, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, θα συμβάλουν σημαντικά στο ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ, «αφού λύνεται από κάθε άποψη το θέμα της μετακίνησης των επιθεωρητών».
 Οι περιοχές - στόχοι
 Στο μικροσκόπιο μπαίνουν έξι πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής (τα Νέα Μουδανιά, η Καλλιθέα, ο Μαρμαράς, η Σίβηρη, η Ουρανούπολη και η Ιερισσός) αλλά και οι Σποράδες, ο Βόλος και οι ακτές του Πηλίου. Συγκεκριμένα, η Σκιάθος, η
Σκόπελος, η Αλόννησος, ο Βόλος, η Σκύρος και το Χορευτό του Πηλίου περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του θερινού «σαφάρι» για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας, που διευρύνει κάθε χρόνο κατά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ την μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων
Στο πλάνο των ελεγκτών έχουν μπει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον "Αγγελιοφόρο" επτά τουριστικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης: η Καβάλα, η Θάσος, η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, η Παραλία Κατερίνης, η Λεπτοκαρυά και ο Πλαταμώνας. 

. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο κατάλογος που ανακοινώθηκε (και περιλαμβάνει παραλιακές ζώνες της κοσμικής -ή όχι- ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας) «δεν είναι εξαντλητικός. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχιστούν κανονικά οι προγραμματισμένοι έλεγχοι και στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Τα πρόστιμα
Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι ιδιαιτέρως σκληρά, καθώς είναι τα υψηλότερα που έχουν ποτέ επιβληθεί για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, φτάνοντας στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού (10.550 ευρώ). Εξίσου αυστηρές κυρώσεις -που φτάνουν μέχρι και το οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων- ισχύουν για την απασχόληση των παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών. Οι ποινές επιβάλλονται πλέον άμεσα και επιτόπου και με δέσμια αρμοδιότητα του ελεγκτή, αποφεύγοντας έτσι τις παρελκυστικές πρακτικές του παρελθόντος.
Πηγή:  Διαδίκτυο και Αγγελιοφόρος.