powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

2ος ορεινός αγώνας δρόμου Βάβδος 2015 – Τρέχοντας στην σκιά της Βίγλας 14-6-15

Mε μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές,πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 14/6/2015 , ένας όμορφος ορεινός αγώνας,στον καταπράσινο Βάβδο Χαλκιδικής.
Τον αγώνα διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος για την προστασία της φύσης και της παράδοσης του Βάβδου "ΒΙΓΛΑ" και η Ένωση Βαβδινών
Θεσσαλονίκης.
Η ζέστη δυσκόλεψε την προσπάθεια των δρομέων,αλλά η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού ,άφησε όμορφες αναμνήσεις σε όλους τους αθλητές.
Δυναμική όπως πάντα ,η παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Υ.Θ.) που με πλήθος μελών του συμμετείχε και φέτος,δίνοντας ένα άλλο χρώμα στη διοργάνωση.
φωτογραφίες και ενημέρωση από fb Μπάμπη Τάσιο







Στις  14 Ιουνίου 2015 θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Βάβδο Χαλκιδικής. Τον αγώνα διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος για την προστασία της φύσης και της παράδοσης του Βάβδου "ΒΙΓΛΑ" και η Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 9.30 πμ. στην πλατεία του Χωριού.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ : Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 21,33 χιλιομέτρων, κυρίως σε δασικούς δρόμους. Το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 500μ έως 850μ. Είναι δρόμος με μέτριες απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο. Η συνολική υψομετρική διαφορά του αγώνα είναι 660μ.
ΣΗΜΑΝΣΗ : Σε όλες τις διασταυρώσεις θα υπάρχουν δείκτες. Επίσης, θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά 3 χιλιόμετρα.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους σταθμούς ελέγχου και θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 3.5 ωρών.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ : Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Την ημέρα του αγώνα Κυριακή  14 Ιουνίου τις ώρες 7:30 - 9:00 από την γραμματεία του αγώνα, στο χώρο της εκκίνησης (κεντρική πλατεία Βάβδου).

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ : Οι αθλητές και αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ : Κύπελλο για τους τρεις πρώτους άντρες της κατάταξης ανδρών 18-55, τους τρεις πρώτους άνδρες της κατάταξης άνω των 55 και τις τρεις πρώτες γυναίκες καθώς και αναμνηστικά μετάλλια σε κάθε αθλητή/αθλήτρια που θα τερματίσει εντός χρονικού ορίου.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ : Θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας, από όπου οι αθλητές θα μπορούν να προμηθευτούν μπανάνες και άλλα ενεργειακά σνακ, νερό και ισοτονικό υγρό. Ενεργειακό gel θα μπορούν να προμηθευτούν οι αθλητές στον 2ο σταθμό.Μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει γεύμα με παραδοσιακές πίτες κ.α. για όλους τους φίλους!