powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Ανταλλαγή Νέων στα Νέα Μουδανιά με θέμα το Θέατρο “Many worlds, one heArt”!


Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τη 2η ανταλλαγή Νέων που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία You in Europe στα Νέα Μουδανιά, με τίτλο «Many Worlds, one Heart» και θέμα το θέατρο.
36 νέοι και νέες από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, θα εργαστούν μαζί για 10 ημέρες και μέσα από την τέχνη του θεάτρου θα ανακαλύψουν πώς αυτή συμβάλλει στο να γκρεμίσουμε
στερεότυπα, να δημιουργήσουμε ουσιαστικές σχέσεις και να
εκτιμήσουμε αυτά που μας ενώνουν! 
Μέσα από μεθόδους της μη τυπικής μάθησης, όπως διαδραστικά εργαστήρια, δημιουργικά workshops, πολλά θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να εξελίξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες και να συμβάλουν στη διάδοση της αλληλεγγύης και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου σε μια σπονδυλωτή θεατρική παράσταση ανοιχτή για το κοινό, με τίτλο «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». 
Πρόκειται για ένα σύγχρονο θέατρο δρόμου που θα αποτελείται από 3 επιμέρους παραστάσεις που θα δοθούν ταυτόχρονα σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης και θα καταλήξουν σε ένα ενιαίο δρώμενο στην Κεντρική Πλατεία των Νέων Μουδανιών.
Τα θεατρικά εργαστήρια και τις πρόβες της παράστασης θα συντονίσουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒE Ελένη Κιλινκαρίδου και Τάσος Ροδοβίτης.

Το project χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+/τομέας νεολαίας μέσω της ΕΜΣ του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Ηθοποιός σημαίνει φως… και φως σημαίνει καλοκαίρι, θάλασσα και Χαλκιδική! To You in Europe ξαναχτυπά… με μια ακόμη Ανταλλαγή Νέων στα Νέα Μουδανιά, αυτή τη φορά με θέμα το Θέατρο και τις δυνατότητες που μας δίνει να γκρεμίσουμε στερεότυπα, να δημιουργήσουμε σχέσεις και να ανακαλύψουμε αυτά που μας ενώνουν! Project info Venue: Bambola Apartments, Nea Moudania Dates: 19 to 28 of June 2015. 30 participants from 6 countries (Greece, Bulgaria, Romania, Italy, Portugal and Spain) ages 18-25 The aim of the project
called “Many Worlds one HeArt” is to raise the opportunities and the possibilities for communication and creativity between European youngsters, through the art of theatre, eliminating discriminations, exclusions and obstacles. Through the Non Formal Education and the active participation, by using modern theatre tecniques and with the assistance of experienced directors and actors, the participants will communicate and co-create their own performance, eliminating all the differences (linguistic, economic, social, etc) and enhancing their own self recognition. 
Καλύπτεται 100% διαμονή και διατροφή (3 γεύματα ημερησίως). Το project χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+/τομέας νεολαίας μέσω της ΕΜΣ του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Η συμμετοχή στο project είναι δωρεάν. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία/διευκρίνηση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο youineurope@gmail.com Το