powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ένωση Αγρινίου: Μέτρια η χρονιά για την παραγωγή επιτραπέζιων ελιών στην Αιτωλοακαρνανία


Από μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή πράσινης ελιάς στην Αιτωλοακαρνανία. Πάντως, όπως επισημαίνει η Ένωση Αγρινίου, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες για μεγάλη παραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία τη φετινή περίοδο.

«Με εξαίρεση τις ζημιές που σημειώθηκαν σε κάποιες περιοχές από τις καλοκαιρινές χαλαζοπτώσεις, ιδιαίτερα προβλήματα δεν
υπήρξαν και οι παραγωγοί, έχοντας προχωρήσει στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες, όπου και όταν χρειάστηκε, προετοιμάζονται τώρα για τις τελικές επεμβάσεις πριν ξεκινήσει η συγκομιδή πράσινης ελιάς.

Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο επανάληψης του περσινού φαινομένου με τις τεράστιες απώλειες που προκάλεσε το γλοιοσπόριο, για τις οποίες, φυσικά, παρά τις διαβεβαιώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι θα αναζητηθούν τρόποι αποζημίωσης (μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης), δεν έγινε το παραμικρό.

Βέβαια, η Ένωση Αγρινίου, με μια σειρά από στοχευμένες ενημερωτικές παρουσιάσεις παρείχε όλα τα εφόδια σε όσους παραγωγούς παρακολούθησαν τις ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νομού, ώστε, με την καθοδήγηση των γεωπόνων μας, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που θα περιορίσουν το πρόβλημα», τονίζει.

Παράλληλα, ο Συνεταιρισμός συνεχίζει τις επενδύσεις στο εργοστάσιο επεξεργασίας-τυποποίησης ελιάς στη Σπολάιτα, όπως και την αναβάθμιση των υπηρεσιών για την προώθηση του προϊόντος στην ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά.

φωτο από το εργοστασιο