powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

5ος ορεινός αγώνας δρόμου στο όρος 'Κάκκαβος" εκεί είναι και οι σκουριές. Μια μοναδική διαδρομή…ΞΕΣΚΟΥΡΙΑ-ΖΩ 1-10-17 (video- φωτο).

Ολοκληρώθηκε χθές ο 5ος ορεινός αγώνας δρόμου «ΞΕΣΚΟΥΡΙΑ-ΖΩ» των 24 χλμ., στο πανέμορφο όρος “Κάκκαβος” στην περιοχή της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής. Συμμετείχαν πολλοί αθλητές, από διάφορα μέρη της Ελλάδος (αλλά και από Γερμανία κ.λ.π.), οι οποίοι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη μοναδική
φυσική ομορφιά του Κακκάβου, και να κατανοήσουν γιατί οι κάτοικοι αγωνίζονται να μην καταστραφεί το βουνό από την αλόγιστη συμπεριφορά των διαπλεκόμενων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης, ο οποίος συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες δρόμου και δήλωσε ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες ορεινές διαδρομές του κόσμου.
Σας παραθέτουμε ένα μικρό βίντεο, για να δείτε ιδίοις όμμασι μέσα σε τι ομορφιά διεξάγεται κάθε χρόνο ο αγώνας.

Παραθέτουμε και μια μικρή συνέντευξη του νικητή, ο οποίος μιλά στο “vasilinos” για την πανέμορφη διαδρομή.


Οι κάτοικοι της περιοχής, με το φιλόξενο πνεύμα που τους διακρίνει, ήταν χορηγοί και ετοίμασαν πολλά εδέσματα για τους αθλητές.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Μεγ. Παναγίας ήταν διοργανωτές του αγώνα και είχαν πολύ καλή οργάνωση, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δασικού Συνεταιρισμού Μ. Παναγίας και της Ομάδας Διάσωσης Μ. Παναγίας.


Η μουσική επένδυση στο βίντεο του αγώνα δρόμου, είναι από τα ανέμελα, χαρούμενα, χαμογελαστά παιδιά του μουσικού σχολείου Μ. Παναγίας, από την περίοδο 2002-2003, όπου δήμαρχος τότε ήταν ο κ. Δημ. Δρούγκας και πριν να γίνει η σκανδαλώδης μεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Μετά, όπως είναι γνωστό, σταμάτησαν τα τραγούδια και άρχισαν τα χημικά, οι βόμβες κρότου λάμψης, οι συλλήψεις,…. άρχισε η «ανάπτυξη» των δυνάμεων καταστολής στην περιοχή.