powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

3.000 νταλίκες φορτωμένες για την Ρωσία με ευπαθή φρούτα επιστρέφουν και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μηταράκης μας δουλεύει. Μικρές οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο !!! ( 200 εκ ζημιά μόνο απο τα φρούτα)


Σε απόγνωση βρίσκονται οι Έλληνες παραγωγοί ροδάκινων στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι βλέπουν το προϊόν τους που προοριζόταν για τη Ρωσική αγορά, να επιστρέφει στις αποθήκες μετά το εμπάργκο της Ρωσίας σε αγροτικά προϊόντα προερχόμενα από χώρες της ΕΕ. Εκτιμάται, ότι 3.000 νταλίκες φορτωμένες ροδάκινα και άλλα ευπαθή προϊόντα για την Ρωσική αγορά, επέστρεψαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας. Αν δεν βρεθεί λύση, το εμπάργκο θα στοιχίσει ακριβά στους παραγωγούς και κατ’ επέκταση στην Ελληνική οικονομία, καθώς η αξία φρούτων, λαχανικών, αλιευμάτων και ελιάς που εξάγονται στη Ρωσία, ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Υπάρχει, ειδικότερα, η σκέψη από το υπουργείο Ανάπτυξης να ζητήσει από τα υπουργεία Άμυνας και Υγείας να απορροφήσει ο στρατός και τα νοσοκομεία τα φρούτα, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων για να απορροφηθούν άμεσα και σε ξενοδοχεία.
Οι παραγωγοί ελπίζανε όσο καθυστερούσε η επίσημη ανακοίνωση του εμπάργκο, ότι τα κυριότερα Ελληνικά προϊόντα θα μπούνε στη λίστα με τα είδη που θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση των Ρωσικών Αρχών. Οι συζητήσεις όμως της Ελληνικής με τη Ρωσική κυβέρνηση για την λίστα εξαιρέσεων αναβάλλεται επ’ αόριστον, σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, αλλά και την πληροφόρηση που έχουν οι εξαγωγικοί συνεταιρισμοί.