powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης WWF καταγγέλλει τους 50 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του β' θερινού τμήματος που υπερψήφισαν τo νομοσχέδιο για τα δάση και δίνει φωτογραφίες και τα ονόματά τους.


http://www.wwf.gr/wall-of-shame/index.html
Πέρασαν οι δύο διατάξεις για τις οποίες είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.για τα δάση.
Η πρώτη διάταξη απλοποιεί και διευκολύνει την αδειοδότηση δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών, όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Η δεύτερη σχετίζεται με τον αποχαρακτηρισμό, υπό προϋποθέσεις, δασικών εκτάσεων.
 Οι δύο διατάξεις πέρασαν με ψήφους 50 υπέρ - 47 κατά.
Με ανάρτησή του το WWF Ελλάδας έβγαλε τις φωτογραφίες και τα ονόματα των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που όπως καταγγέλλει η οργάνωση οδηγεί στην καταστροφή των δασών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το WWF χαρακτηρίζει την Τρίτη 5 Αυγούστου ως “ημέρα κοινοβουλευτικής ντροπής”, αφού όπως λέει “με πολιτική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και προσωπική ευθύνη των 50 βουλευτών που είπαν «ναι», υπερψηφίστηκε τελικά το χειρότερο από τα άρθρα του αντιδασικού σχεδίου νόμου, το άρθρο 36, το οποίο “προβλέπει σωρεία από νέες χρήσεις και περαιτέρω διευκόλυνση ισχυουσών χρήσεων σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις (όπως εκχερσώσεις, διανοίξεις δρόμων, εγκαταστάσεις ενέργειας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, κ.α.), ενώ επιτρέπονται πλέον επιβαρυντικές χρήσεις και για τα πάρκα και άλση σε πόλεις. Η ανυπολόγιστη συνολική επιβάρυνση για τον δασικό πλούτο της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμη”.