powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Οι Σκουριές στη Φλαμανδική (Βέλγιο) τηλεόραση (βίντεο)

Ρεπορτάζ της φλαμανδικής τηλεόρασης VRT του Βελγίου για το μεταλλείο των Σκουριών της Χαλκιδικής στις 29/7/2014. Tρίτο θέμα (!) oι Σκουριές στην ειδησεογραφική εκπομπή Terzake, μετά από τη σφαγή στη Γάζα και τις συνενώσεις δήμων στο Βέλγιο. Από την πλήρη εκπομπή (εδώ), απομονώσαμε και σας παρουσιάζουμε το κομμάτι που αφορά τις Σκουριές:

Όποιος θέλει να μάθει τι συμβαίνει στις Σκουριές θα πρέπει σίγουρα να ψάξει στα ξένα κανάλια και όχι στα διαπλεκόμενα Ελληνικά. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς φλαμανδικά για να διαπιστώσει ότι το Βελγικό κανάλι

Αχαλίνωτο γλέντι στην 1η μέρα του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας στην Γαλάτιστα (8 έως 10 Αυγούστου)

Νοικιάζει το εξοχικό στην Τζια ο Πάγκαλος , στον δρόμο των Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση. Άτιμη ζωή ήρθε και ο ΕΝΦΙΑ !






Φαίνεται πως ο πρώην υπουργός αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο των δυο συναδέλφων του, των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση, αναζητώντας μια πρόσθετη πηγή εσόδων ίσως  να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ
Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος που όπως ο ίδιος έχει τονίσει πως «...υποφέρει, με τα 1.800 ευρώ που λαμβάνει ως σύνταξη, καθώς άλλα είχε υπολογίσει και αλλιώς του τα έφερε η ζωή», ζήτησε και έλαβε το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ ως Τουριστιική Επιπλωμένη Έπαυλη Ειδικών Κατηγοριών,για  να μπορεί να νοικιάζει την εξοχική του κατοικία στην Τζια με τα «τέσσερα δωμάτια και τις οκτώ κλίνες» όπως περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια (ΑΔΑ 7288469ΗΙΖ-ΙΕΕ)
.
Ωστόσο το σπίτι του κ. Πάγκαλου στην Τζια δεν διαθέτει την πολυτέλεια και τις ανέσεις των δυο άλλων πρώην συναδέλφων του και ως εκ τούτου η τιμή του αναμένεται να είναι και πιο χαμηλή σε σχέση με τις τιμές ενοικίασης που ισχύουν για τις βίλες των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση.
Πάνε και οι αμπελώνες που τους φροντίζει μόνος, για να να παράγει το δικό του κρασί, να το απολαμβάνει μαζί με όσους φίλος του έμειναν ( μαζί τα φάγαμε με τους φίλους  τα πίνουμε )

Η συγκυβέρνηση έγινε Α.Ε. ( ισως αργότερα και offshore ) με τους βαρόνους του τύπου και μεγαλοεργολάβους του Δημοσίου, και θα χρηματοδοτείται από τις όποιες τραπεζικές καταθέσεις.


Ο κόσμος είναι οργισμένος και βρίζει αλλά αυτοί μας λένε αστειάκια. Οι υπάλληλοι της Τρόικας και να φύγουν από την Ελλάδα το μνημόνιο το ΔΝΤ ο έλεγχος απο τη Κεντρ. Τράπεζα παραμένει και φόροι περισσότεροι έρχονται.


Η Νέα Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ τότε από τον Σαμαρά τώρα, που θα γίνει πράξη διώχνοντας την Τρόικα, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη.

Συμβαίνει τώρα 11.30 πμ 9/8 Μεγάλη κυκλοφορία και στα 2 ρεύματα στη Χαλκιδική μποτιλιάρισμα για Σιθωνία και Κασσάνδρα


Αρχείο φανάρια Νικήτης
Τροχαίο στις Καλύβες με 3 αυτοκίνητα και ένα τροχόσπιτο πριν την πινακίδα. Πληροφορίες από οδηγούς μόνο υλικές η ζημιές
 Πριν και μετά τις Καλυβες μποτιλιάρισμα, και στο φανάρι Γερακινής.
Φανάρι της Νικήτης αργά ως συνήθως τα αυτοκίνητα αλλά λόγω του τροχαίου προβλέπεται και εκεί μποτιλιάρισμα
Δρόμος Αθυτος για Καλλιθέα μποτιλιάρισμα.
11.40 π.μ. Σύμφωνα με ακροατές του Ραδιο θεσσαλονίκη ομαλοποιήθηκε η κίνηση μετά τη Γερακινή, αλλά στο ύψος του Ξενοδοχείου Δανάη ( Μεταμόρφωση - Νικήτη) μποτιλιάρισμα
12.25 μ.μ. Τροχαίο με  αυτοκίνητα υπάρχει πριν τα Μουδανιά στην γεφυρα ( αναφέρθηκαν 3 και πήγε και ασθενοφόρο )

3.000 νταλίκες φορτωμένες για την Ρωσία με ευπαθή φρούτα επιστρέφουν και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μηταράκης μας δουλεύει. Μικρές οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο !!! ( 200 εκ ζημιά μόνο απο τα φρούτα)


Σε απόγνωση βρίσκονται οι Έλληνες παραγωγοί ροδάκινων στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι βλέπουν το προϊόν τους που προοριζόταν για τη Ρωσική αγορά, να επιστρέφει στις αποθήκες μετά το εμπάργκο της Ρωσίας σε αγροτικά προϊόντα προερχόμενα από χώρες της ΕΕ. Εκτιμάται, ότι 3.000 νταλίκες φορτωμένες ροδάκινα και άλλα ευπαθή προϊόντα για την Ρωσική αγορά, επέστρεψαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας. Αν δεν βρεθεί λύση, το εμπάργκο θα στοιχίσει ακριβά στους παραγωγούς και κατ’ επέκταση στην Ελληνική οικονομία, καθώς η αξία φρούτων, λαχανικών, αλιευμάτων και ελιάς που εξάγονται στη Ρωσία, ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Υπάρχει, ειδικότερα, η σκέψη από το υπουργείο Ανάπτυξης να ζητήσει από τα υπουργεία Άμυνας και Υγείας να απορροφήσει ο στρατός και τα νοσοκομεία τα φρούτα, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων για να απορροφηθούν άμεσα και σε ξενοδοχεία.
Οι παραγωγοί ελπίζανε όσο καθυστερούσε η επίσημη ανακοίνωση του εμπάργκο, ότι τα κυριότερα Ελληνικά προϊόντα θα μπούνε στη λίστα με τα είδη που θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση των Ρωσικών Αρχών. Οι συζητήσεις όμως της Ελληνικής με τη Ρωσική κυβέρνηση για την λίστα εξαιρέσεων αναβάλλεται επ’ αόριστον, σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, αλλά και την πληροφόρηση που έχουν οι εξαγωγικοί συνεταιρισμοί.

Ανησυχία για τα φιδάκια που δεν εμφανίσθηκαν στο Μαρκόπουλο και σε Αργίνια. Παράκληση για τα φιδάκια της Παναγίας στα Αργίνια Κεφαλληνίας


Σε μεγάλη ανησυχία ιερείς και πιστοί για το φετινό φαινόμενο.
 Ενώ τα φιδάκια έπρεπε να είχαν εμφανιστεί από τις 6 Αυγούστου, μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής ούτε στο Μαρκόπουλο ούτε στα Αργίνια.
 Να υπενθυμίσουμε ότι και το 1987 και το 2005 δεν είχαν εμφανιστεί φιδάκια στο Μαρκόπουλο.
Πολλοί συνδέουν το γεγονός με τους σεισμούς του Γενάρη και Φλεβάρη. Ίσως άλλαξαν οι τρύπες, ίσως μετακινήθηκαν οι φωλιές. Πάντως οι ομάδες των πιστών και στα δυο χωριά κάθε βράδυ κτενίζουν την περιοχή αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα το βράδυ στο Μαρκόπουλο θα γίνει δέηση από τον εφημέριο πατερα Πέτρο Ανδρεάτο στο παλιό καμπαναριό, εκεί που βγαίνουν κάθε χρόνο.
 Ελπίζουμε τις επόμενες ώρες να εμφανιστούν.
http://kefaloniapress.gr
Αργίνια 
Τελέστηκε την Τετάρτη το απόγευμα, παράκληση στα Αργίνια (Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου) για τα φιδάκια της Παναγίας.
Την παράκληση τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, π. Γεράσιμος Φωκάς, ο οποίος μίλησε με πολύ όμορφα λόγια στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για την σημασία του εορτασμού της Κοιμήσεων της Θεοτόκου.
Φέτος μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί τα φιδάκια, ωστόσο οι παρακλήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την ημέρα της Εορτής της Παναγίας στις 15 Αυγούστου. Τα φιδάκια εμφανίζονται στα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας και πάντα νύχτα.
 www.inkefalonia.gr

Παρασκευή

Προετοιμασίες για τη εκδήλωση "Πανσέληνος Έρωτας" Νικήτη ,Κυριακή 10 Αυγούστου Παλιό Δημοτικό Σχολείο

Παρασκευή 8/8 Εξι Βρύσες"Restaurant-Bar" Πολύγυρος Μουσική Βραδιά

Κλήρωση Europa League 2014: Ζίμπρου - ΠΑΟΚ(Μολδαβία) ,ΠΑΟ - Μίντιλαντ(Δανία), Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ


Η Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι  στη Μολδαβία στις 21 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 28/8.


Τη Μίντιλαντ(Δανία) θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ Οι «πράσινοι» θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι  στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 21 Αυγούστου, ενώ . ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Δανία στις 28/8.
Το «εμπόδιο» της ισραηλινής Μακάμπι Τελ Αβίβ καλείται να ξεπεράσει ο Αστέρας Τρίπολης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, προκειμένου να δώσει το «παρών» στους ομίλους της διοργάνωσης.
 Οι Αρκάδες θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στις 21 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 28/8.

Τσιγγάνοι πετροβόλησαν τουριστικό λεωφορείο στη Ρόδο με 58 επιβάτες 6/8/14



Από θαύμα σώθηκαν 58 Βρετανοί τουρίστες, που ήρθαν στο νησί μας για διακοπές και επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο τους, όταν έξω από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, μια ομάδα νεαρών τσιγγάνων πέταξε πέτρα μεγάλων διαστάσεων στο παρμπρίζ του λεωφορείου!
Ο οδηγός, που ήταν εξαιρετικά έμπειρος και με γρήγορα αντανακλαστικά, υποχρεώθηκε να κάνει απότομο ελιγμό για να αποφύγει την πέτρα που είδε να έρχεται κατά πάνω του, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ανέβει σε ένα χαμηλό διάζωμα και να κινδυνεύσει να ανατραπεί ολόκληρο το λεωφορείο!
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 10 και 30 το βράδυ της Τετάρτης, στον περιφερειακό δρόμο έξω ακριβώς από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, προκαλώντας έτσι τον φόβο και τον τρόμο τόσο στον οδηγό όσο και στους τουρίστες του λεωφορείου που έκπληκτοι είδαν να δέχεται πέτρες το όχημα

Έλεγχοι για παράνομο κάμπινγκ στη Σιθωνία

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εν γένει
 παραβατικότητας και την καταπολέμηση της παράνομης ελεύθερης κατασκήνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες από τις πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες, στοχευμένοι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Στην αστυνομική δράση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, καθώς και της Β' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής και ελέγχθηκαν 105 άτομα, εκ των οποίων 35 Έλληνες και 70 αλλοδαποί, καθώς και 80 οχήματα. Ειδικότερα, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής (Αρετές, Αζάπικο, Στυλαδάριο, Τριστινίκα,

Εγκλωβισμένα Ελληνικά φορτηγά στη Σόφια λόγω εμπάργκο της Ρωσίας

Στη Σόφια έχουν εγκλωβιστεί από χθες το μεσημέρι τουλάχιστον 3 ελληνικά φορτηγά που μετέφεραν ροδάκινα από την Ημαθία και την Πέλλα με προορισμό την Ρωσία. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο ΡΘ ο Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος των διεθνών μεταφορέων.

Σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη τα παραστατικά είχαν κοπεί μία ημέρα πριν την έναρξη ισχύος του εμπάργκο, εμπομένως τα φορτηγά θα έπρεπε να συνεχίσουν κανονικά στον προορισμό τους. Όπως είπε δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ο λόγος της εμπλοκής.

http://www.rthess.gr

Εκθεση του Κέντρου Ημέρας Ανατολή 14/8/14 Πολύγυρος


Τα γκρούπ κλήρωσης σήμερα 14.00 Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης στο Europa

Στις 14.00 οι τρεις ελληνικές ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ του Europa League.
3ο Γκρουπ Ο ΠΑΟΚ 
6 Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
7 Πετρολούλ Πλοϊέστι (Ρουμανία)
8 Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία)
9 Ελσίνκι (Φινλανδία)
10 Ροστόφ (Ρωσία)
6ο Γκρουπ

Αυτά είναι τα νέα αυξημένα εισιτήρια του ΟΑΣΘ , των χαριστικών επιχορηγήσεων.

Κατά 0,20 ευρώ, στο 1 ευρώ, από 80 λεπτά που είναι σήμερα.Αυξάνεται το βασικό εισιτήριο μίας μεταβίβασης του ΟΑΣΘ,που θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου. Η νέα τιμολογιακή πολιτική του Οργανισμού περιλαμβάνεται στις δύο ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, που ρυθμίζουν οικονομικά θέματα του Οργανισμού.

Στα 1,20 ευρώ, από 0,90 ευρώ, αυξάνεται το εισιτήριο δύο χρήσεων διάρκειας 70 λεπτών, ενώ δημιουργούνται δύο νέα εισιτήρια:
-Εισιτήριο τριών χρήσεων, διάρκειας 90 λεπτών, 1,5 ευρώ
-Εισιτήριο τεσσάρων χρήσεων, διάρκειας 120 λεπτών, 2 ευρώ

Σημειώνεται πως τα εισιτήρια περισσότερων από μία χρήσεων αφορούν οποιαδήποτε μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Στην ίδια τιμή, στα 30 ευρώ, παραμένει η μηνιαία κάρτα του ΟΑΣΘ, ενώ ελαφρώς

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη Αύριο 9 Αυγούστου στο Λόφο της Σάνης


Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται σε αυτή τη συναυλία στο Sani Festival το Σάββατο 9 Αυγούστου. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη (γεν. 1925).

Τα διαχρονικά τραγούδια των δυο δημιουργών, που έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά, ερμηνεύουν τέσσερις άξιοι τραγουδιστές: ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γιώτα Νέγκα και η Σοφία Παπάζογλου. Τις ερμηνείες τους συνοδεύει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον παντού

SANI FESTIVAL Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου Πέμπτη, 14 Αυγούστου 9:30 μ.μ.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με τη χαρακτηριστική κρυστάλλινη φωνή της, τον αγαπημένο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου και τον εξαίρετο συνθέτη Νίκο Κυπουργό θα χαρίσουν στο κοινό του SaniFestival μια μοναδική μουσική εμπειρία, μέσα από μελωδικές διαδρομές που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.
Μαζί της o αγαπημένος τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου, στου οποίου τις μεγάλες επιτυχίες συγκαταλέγονται και τραγούδια που γράφτηκαν για τον κινηματογράφο, όπως το "Θάλασσά μου σκοτεινή" αλλά και το "Τι λείπει", το οποίο ερμηνεύει μοναδικά η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Στη συναυλία συμμετέχει και η Ορχήστρα των Κυκλάδων, με αφετηρία την Ερμούπολη της Σύρου και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νίκο Κυπουργό. Μαζί θα σιγοτραγουδίσουν γνώριμους σκοπούς που αγαπήθηκαν μέσα από το λευκό πανί και γράφτηκαν από μεγάλους Έλληνες δημιουργούς όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο, Ελένη Καραΐνδρου, Νίκο Παπάζογλου, Νίκο

Το χρήμα οι βαρόνοι των media και η ενημέρωση

Σύμπτωση (;) αλλά διαβολική! Την μέρα που δια νόμου η κυβέρνηση πακέταρε την ενημέρωση και την  πρόσφερε  στους βαρόνους το Εθνος του εργολάβου (για να μην ξεχνιόμαστε) Μπόμπολα βγήκε με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Αντίο Τρόικα». Οι καλοί και έμπειροι συνάδελφοι του Εθνους προφανώς και γνωρίζουν ότι η τρόικα πιθανό  να αλλάξει όνομα αλλά θα είναι εδώ και θα εποπτεύει για τα επόμενα πενήντα χρόνια! Γιατί αυτή η πρωτοσέλιδη κοροϊδία; Αυτό, ακόμη καλύτερα από τους διευθυντάδες του Εθνους το ξέρουν τα αφεντικά τους…Αυτή η διαβολική σύμπτωση, ωστόσο, συμπυκνώνει τη βαθειά σχέση διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και τους νονούς των media και εξηγεί με τον πιο παραστατικό τρόπο την κατάπτωση και ανυποληψία στην οποία έχουν περιπέσει η δημοσιογραφία κι οι «λειτουργοί» της…
Για να περιγραφεί το τοπίο  των ΜΜΕ στην χώρα αρκούν έξι ονόματα:
  •  Μπόμπολας (Πήγασος με Mega)
  • Βαρδινογιάννης (Mega, STAR)
  • Ψυχάρης (ΔΟΛ, Μega)
  • Αλαφούζος (Σκάι, Καθημερινή)
  • Κυριακού (όμιλος Ant1)
  • Κοντομηνάς (Alpha),
Για να περιγραφεί όμως, η  συνεισφορά αυτών των κυρίων και των ΜΜΕ που ελέγχουν  στις κυβερνητικές

Πέμπτη

Από τις 20 Αυγούστου ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος

Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για φέτος ορίζεται από 20 Αυγούστου μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.
 Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου 2014-2015, που υπεγράφη και βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2015.
Παράλληλα υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά και είναι επίσης υπό δημοσίευση οι υπουργικές αποφάσεις για τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου και για την ετήσια συνδρομή κυνηγών για το κυνηγετικό έτος 2014 – 2015, για τα οποία για το τρέχον κυνηγετικό έτος 2014-2015 δεν υπάρχει καμία αύξηση του τιμήματος, και παραμένουν στα περσινά επίπεδα.
Να σημειωθεί ότι:
Α: Τα τέλη αδειών θήρας καθορίζονται κάθε έτος με ΚΥΑ των Αν. Υπ. Οικονομικών και ΠΕΚΑ και αφορούν στον καθορισμό

O Κοντομηνάς στις ΗΠΑ παρά την απαγόρευση εξόδου

Έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα επιδεικνύει ο Δημήτρης Κοντομηνάς τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με ταξίδια στο εξωτερικό, που σχεδόν διαφημίζονται στο διαδίκτυο. Κι όμως, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ελεγχόμενος από την ελληνική δικαιοσύνη και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 
Εντύπωση προκαλεί λοιπόν το δημοσίευμα στο (φίλα προσκείμενο) paraskinio.gr με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2014 στο οποίο διαβάζουμε για τη δεκαπενθήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Κοντομηνά. Σύμφωνα με αυτό, ο Δ. Κοντομηνάς αφού πήγε στη Νέα Υόρκη για να δει την οικογένειά του ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον όπου είχε επαφές υψηλού επιπέδου με Αμερικανούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες και τέλος μετέβη και στο Σικάγο γιαπροκαθορισμένο ιατρικό τσεκάπ.
Κι όμως, ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν θα έπρεπε να μπορεί να επισκεφτεί τις ΗΠΑ εξαιτίας του περιοριστικού όρου απαγόρευσής εξόδου από τα η χώρα που του επιβλήθηκε μαζί με την εγγύηση μαμούθ των 5 εκατομμυρίων ευρώ (που αργότερα μειώθηκε στα 4). Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησης του Α. Φιλιππίδη. 
Το δάνεια του Κοντομηνά και η δικαστική διαδικασία 

Και οι ένστολοι ανακοίνωσαν τους βουλευτές που ψήφισαν για τα ταμεία τους


Το παράδειγμα του WWF ακολούθησαν οι ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας, δημοσιοποιώντας τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν "για την καταστροφή των ταμείων μας". Προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις.
Τα ονόματα των 50 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν το επίμαχο άρθρο για τα ταμεία των ενστόλων έδωσαν στη δημοσιότητα με ανακοίνωση τους οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.
Ειδικότερα υπέρ του άρθρου ψήφισαν οι: Καραμανλή Άννα, Ιακωβίδου Παναγιώτα (Τάνια), Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Στύλιος Γεώργιος, Μαρτίνου Γεωργία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Καράμπελας Ιωάννης, Κοψαχείλης Τιμολέων, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα, Μαρίνος Ανδρέας, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Σενετάκης Μάξιμος, Δεικτάκης Γεώργιος, Ασημακοπούλου ΆνναΜισέλ, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Αντωνίου Μαρία, Γεωργαντάς Γεώργιος, Δήμας Χρίστος, Κέλλας Χρήστος, Βογιατζής Παύλος, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Χριστογιάννης Δημήτριος, ΜάνηΠαπαδημητρίου Αννα, Τσουμάνης Δημήτριος, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Αραμπατζή Φωτεινή, Σκρέκας Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Μακρή Ελένη, Μανδρέκα Ασπασία, Καρανάσιος Ευθύμιος. Κάρμαντζης Σταμάτιος, Καλαντζής Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Δήμας Πύρρος, Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, Γκόκας Χρήστος, Κασσής Μιχαήλ, Ρήγας Παναγιώτης, Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, Μανιάτης Ιωάννης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας και Χριστοφιλοπούλου Εύη.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαϊκάλης Παύλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής  Γιοβανόπουλος Κώστας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας Στάθης.
Διευκρινίζουν, τέλος, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτριος Κυριαζίδης, ο οποίος είχε διαχωρίσει τη θέση του από το βήμα της Βουλής για το άρθρο 221, αντικαταστάθηκε λίγο πριν την ψηφοφορία.
 Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας για «αδιαλλαξία αφού δεν δέχθηκε ούτε την

1o Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη 23 Αυγούστου

Η Αφησιά facebook

Πρόγραμμα 1ου Ανταμώματος Πολιτιστικών Συλλόγων στη Σάρτη.
Όλοι οι Σύλλογοι θα φτάσουν στην Σάρτη το αργότερο στις 17:30 μ.μ. όπου και θα τους περιμένει τον καθένα ξεχωριστά ένας συνοδός για να τους μεταφέρει στο σημείο συγκέντρωσης και στους χώρους που θα αλλάξουν οι χορευτές.
Στις 18:30 μ.μ. όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι έτοιμοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους στα σημεία εκκίνησης. 
Στις 19:00 μ.μ. χωρισμένοι σε τρείς ομάδες θα ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές, συνοδεία μουσικών οργάνων, την παρέλαση-πατινάδα στους δρόμους του χωριού κάνοντας μία στάση σε συγκεκριμένα σημεία όπου και θα υπάρχει άφθονο κρασί και κεράσματα.
Στις 20:30 μ.μ. Οι διαδρομές θα καταλήξουν στην νέα πλατεία (απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο) όπου και θα ακολουθήσει γλέντι με 12μελή παραδοσιακή ορχήστρα.
Οι Συνοδοί θα μεταφέρουν τους υπεύθυνους των συλλόγων στο σημείο που θα γίνει η απονομή των αναμνηστικών. 
Καλή Αντάμωση ….
Δ.Σ.

Το Ψηφιαλό Σήμα της Digea (των καναλαρχών ) στις 5 Σεπτεμβρίου στην Αν.Μακεδονία Στη Βόρεια Χαλκιδική που βλέπει Θάσο εφικτή η λήψη (με μεγάλη απολαβή κεραίας)





O Ευάγγελος Σαμαράς ανακοίνωσε μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ (μη χαθούν τα μπάνια αυτό κατάλαβε από το χαράτσι )


Tην αναβολή καταβολής για έναν μήνα της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, «ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. 
Ουδεν σχόλιο
Το αφήνουμε στα παπαγαλάκια των  μεγαλοεκδοτών εργολάβων καναλαρχών.

Υπάρχουν ακόμη αφελείς που τους βλέπουν


Πόσοι τάφοι άραγε ακόμη από την βάρβαρη επιδρομή της απάνθρωπης Γερμανικής Πολιτικής


Επιστολή στον Χαρδούβελη της Ομοσπονδίας των Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης γαι τις καταστροφικές συνέπειες του ΕΝΦΙΑ


Τη ριζική αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ζητά -με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη- η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος φόρος θα έχει ως αποτέλεσμα το οριστικό "πάγωμα" της κτηματαγοράς και την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής.

"(Με τον φόρο αυτό) υπάρχει η απειλή των πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία αφού οι ιδιοκτήτες, λόγω της επιβαλλόμενης βαριάς φορολογίας, εξωθούνται σε πλήρη αδυναμία εξόφλησης. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος χωρίς έλεος στα ακίνητα, οι δε ιδιοκτήτες θα καλούνται συνεχώς να πληρώνουν φορολογικές επιβαρύνσεις" υπογραμμίζεται στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιωάννη Μανδρίνο και κοινοποιείται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς

Με εμπάργκο εισαγωγών προϊόντων από ΗΠΑ και Ε.Ε. απαντά η Ρωσία στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης. Καταστρέφονται οι αγρότες Ανίκανη οι κυβέρνηση των φόρων του Βαγγέλη Σαμαρά να αντιμετωπίσει την κατάσταση.


«Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (…) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων από τις χώρες που αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» σε βάρος της Ρωσίας, αναφέρεται -σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου- στο προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εγκαινιάζοντας έτσι και επίσημα έναν οικονομικο-εμπορικό «πόλεμο» με τη Δύση.
 Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία της Ρωσίας, εξήχθησαν από την Ελλάδα στη Ρωσία το 2013 εσπεριδοειδή, σταφύλια, πεπόνια, μήλα, αχλάδια, βερύκοκα, βύσσινα, κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, άλλα μικρότερα φρέσκα φρούτα (βατόμουρα, σμέουρα, χουρμάδες κλπ).
Το συνολικό ύψος των εισαγωγών από την Ελλάδα ήταν 611,3 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα ελληνικά φρούτα αποτέλεσαν το 34%.
Το συνολικό μερίδιο της Ελλάδας στις ρωσικές εισαγωγές σε βερύκοκα, νεκταρίνια, ροδάκινα

Νοέμβρη εγώ σοι ἐπιτάσσω, ἔξελθε του Αυγούστου καὶ μηκέτι εἰσέλθῃς εἰς αὐτόν


Σήμερα 7/8 ξεκινά η 21η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας 2014 στη Μ.Παναγία

Η φετινή Πανελλαδική στηρίζει τον αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, και θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, στις 7-10 Αυγούστου 2014


συνέχεια

Σήμερα 7-8-14 στα Ψακούδια η 6η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Τα γραφικά Ψακούδια υποδέχονται την «6η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας»
Πρόκειται για μια πολύχρωμη γιορτή με πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, σεμινάρια, συναυλίες κλπ.), με καθημερινή λειτουργία για το τετραήμερο 7μμ-11μμ., την καλύτερη ώρα της μέρας, τότε που η δροσιά και τα γλυκά χρώματα του Ήλιου, προσφέρονται για παραθαλάσσιο περίπατο, συζητήσεις και ψυχαγωγία.
Στις συναντήσεις αυτές δεκάδες καλλιεργητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα θα εκθέσουν και θα διαθέσουν τα προϊόντα , και εμείς θα ακούσουμε μουσική, θα διασκεδάσουμε και να χαρούμε, θα μάθουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας διάφορα χειροτεχνήματα, όπως φυσικά σαπούνια, κηραλοιφές με θεραπευτικά βότανα, κοσμήματα κ.ά. θα μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας γύρω από τον οικολογικό τρόπο καλλιέργειας και ζωής, ως μια εναλλακτική πρόταση που απαντάει, θέλουμε να πιστεύουμε, στα περισσότερα αδιέξοδα του σημερινού τρόπου ζωής, που οδήγησε σε αυτή την παρατεινόμενη κρίση σε όλα τα επίπεδα (ηθική, κοινωνική, οικονομική, οικολογική).

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων
Πέμπτη 7.8
Ξεκίνημα έκθεσης με κεράσματα από τους συμμετέχοντες. Τοπικά εδέσματα. Μουσική.

Παρασκευή 8.8
19.30-20.30 Εργαστήριο ντεκουπάζ με την Κατερίνα Κατσαούνη.

Τετάρτη

Το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης WWF καταγγέλλει τους 50 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του β' θερινού τμήματος που υπερψήφισαν τo νομοσχέδιο για τα δάση και δίνει φωτογραφίες και τα ονόματά τους.


http://www.wwf.gr/wall-of-shame/index.html
Πέρασαν οι δύο διατάξεις για τις οποίες είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.για τα δάση.
Η πρώτη διάταξη απλοποιεί και διευκολύνει την αδειοδότηση δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών, όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Η δεύτερη σχετίζεται με τον αποχαρακτηρισμό, υπό προϋποθέσεις, δασικών εκτάσεων.
 Οι δύο διατάξεις πέρασαν με ψήφους 50 υπέρ - 47 κατά.
Με ανάρτησή του το WWF Ελλάδας έβγαλε τις φωτογραφίες και τα ονόματα των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που όπως καταγγέλλει η οργάνωση οδηγεί στην καταστροφή των δασών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το WWF χαρακτηρίζει την Τρίτη 5 Αυγούστου ως “ημέρα κοινοβουλευτικής ντροπής”, αφού όπως λέει “με πολιτική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και προσωπική ευθύνη των 50 βουλευτών που είπαν «ναι», υπερψηφίστηκε τελικά το χειρότερο από τα άρθρα του αντιδασικού σχεδίου νόμου, το άρθρο 36, το οποίο “προβλέπει σωρεία από νέες χρήσεις και περαιτέρω διευκόλυνση ισχυουσών χρήσεων σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις (όπως εκχερσώσεις, διανοίξεις δρόμων, εγκαταστάσεις ενέργειας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, κ.α.), ενώ επιτρέπονται πλέον επιβαρυντικές χρήσεις και για τα πάρκα και άλση σε πόλεις. Η ανυπολόγιστη συνολική επιβάρυνση για τον δασικό πλούτο της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμη”.

Από την Ψαροταβέρνα του Καζάνη στη μεγάλη παραλία της Νικήτης

Ταβέρνα Simon Κουτσουπιά Ν. Μαρμαρά live μουσική καθε Τετάρτη και Σάββατο 22.00


Ο Σύλλογος Φίλων και Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας και του Κέντρου Υγείας , στο Ράδιο Κασσάνδρα, στους 98,4 fm. κάθε Τετάρτη πρωί, απο τις 8.15πμ-9.15πμ


Κ.Υ.Κασσανδρείας facebook
Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε οτι  ξεκινάει η ενημερωτική εκπομπή "Εθελοντισμός & Υγεία " του ΣΦΕΜΥΚ ( Σύλλογος Φίλων και Εθελοντών Μονάδων Υγείας Καςςάνδρας) και του Κέντρου Υγείας μας, στο Ράδιο Κασσάνδρα, στους 98,4 fm.
Πρόκειται για μια εβδομαδιαία εκπομπή που θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη πρωί, απο τις 8.15πμ-9.15πμ
Θα παρουσιάζονται θέματα τόσο υγείας όσο και εθελοντισμού, σχετικά με θέματα υγείας.
Ευχαριστούμε απο καρδιάς το Ράδιο Κασσάνδρα για το βήμα που μας δίνει, ώστε να πλησιάσουμε τόσο τον μόνιμο πληθυσμό της περιοχής μας όσο και τον επισκέπτη! Ερωτήσεις, σχόλια και οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη σελίδα μας, με τη μορφή μυνήματος.
Άντε ......ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ!!!!!

RTL Γερμανικό. Το μεγάλο ψέμα για την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι χειρότερα ( 4-8-14)


Η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από τη λιτότητα - η αγοραστική δύναμη μειώνεται, η ανεργία αυξάνεται, η λιτότητα μειώνει την εγχώρια
κατανάλωση στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα πεθαίνουν επειδή δεν έχουν χρήματα να πάνε στο γιατρό
Την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας αλλά και το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα αμφισβητεί ανάλυση στην ιστοσελίδα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.
Όπως σχολιάζει ο αρθογράφος: «Η Ελλάδα θεωρείται ευρωπαίος ασθενής, ο γερμανικός λαϊκός τύπος αρέσκεται στο να σκιαγραφεί την εικόνα του τεμπέλη Έλληνα που αφήνεται να διασωθεί με χρήματα των γερμανών φορολογουμένων κι ενώ ο ίδιος δεν πληρώνει φόρους και αγοράζει ακίνητα στο Βερολίνο.  
Βεβαίως: Οι ελληνικές ελίτ συνέβαλαν με τη νοοτροπία τους στη δημιουργία αυτής της εικόνας. Ωστόσο, μια ματιά στα τρέχοντα στοιχεία της οικονομίας και στην κατάσταση των ‘κανονικών' Ελλήνων δείχνει ότι η επιβαλλόμενη από την τρόικα λιτότητα αποτελεί καταστροφή για τους πολίτες.»
Η Τρόικα - αυτοί είναι οι επιθεωρητές της ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείίο (ΔΝΤ) και η

Mirror Αθήνα 2004: Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες από τον τόπο των Ολυμπιακών αγώνων 10 χρόνια μετά

(Ιδανικοί χώροι για να πάνε διακοπές οι βουλευτές, μετά την ψήφιση των νόμων από το «ειδικών αποστολών» β' θερινό τμήμα της Βουλής, Εχει και ωραίες πισίνες για θεαματικές βουτιές.
 Μπορεί να μην φαίνεται αλλά οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας έγιναν μόλις πριν από 10 χρόνια.Με αυτή τη φράση ξεκινά το οδοιπορικό της DailyMirror στα στάδια του έγιναν οι αξέχαστοι και ονειρικοί αγώνες όπως τους είχε χαρακτηρίσει τότε ο Πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρόγκ.Ο δημοσιογράφος κατέγραψε εικόνες εγκατάλειψης και τονίζει πως ότι δημιουργήθηκε τώρα ρημάζει.
Οι εικόνες που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ χαρακτηρίζονται σοκαριστικές. Τα στάδια του σοφτμπολ ή του μπέιζμπολ είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ οι πισίνες αποτελούν μόνο εστίες μικροβίων και βρωμιάς.




Γιατί καταρρέουν οι Ρώσοι tour operators;


Tέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι που ωθούν τους τουριστικούς πράκτορες στο λουκέτο:
 Ο πρώτος έχει να κάνει με την μείωση της αγοραστικής δύναμης του ρωσικού λαού λόγω της υποτίμηση του ρουβλιού έναντι του ευρώ και των λοιπών νομισμάτων.
 Ο δεύτερος έχει να κάνει με την ανάφλεξη στην περιοχή της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβάλει η ΕΕ στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον επαναφέρει στο τραπέζι των συνομιλιών.
 Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την απαγόρευση των ταξιδιών σε Ρώσους πολίτες που έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφάλειας 
 O τέταρτος η διένεξη με τις εταιρείες κάνουν πτήσεις charter, καθώς αυτές δεν έχουν λάβει τα χρήματα που τους οφείλονται.
Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι στρέφονται στον εγχώριο τουρισμό, ενώ παράλληλα υπάρχει και η προτροπή του Κρεμλίνου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να κατευθύνουν τους υπαλλήλους τους προαγοράζοντας πακέτα διακοπών στην Κριμαία.
Όλα αυτά αποτέλεσαν ορισμένους από τους παράγοντες της πτώσης της τουριστικής κίνησης από τη

Τρίτη

Reuters: Οι Λαρισαίοι που έφτιαξαν το ''Θες Γάλα'' και σαρώνουν την αγορά (έβαλαν τα γυαλιά στην τρόικα και στον Κωστή Χατζηδάκη)


 Εκτενές αφιέρωμα στην εντυπωσιακή πρωτοβουλία του συνεταιρισμού στη Λάρισα που πουλά σε αυτόματους πωλητές φρέσκο γάλα, κάνει το πρακτορείο Reuters.
 Όπως γράφει το Reuters: Ένα από τα πιο επιτυχημένα εγχειρήματα έχει έδρα τη Λάρισα. Τα νέα μηχανήματα αυτόματης πώλησης, έχουν, σε μικρή κλίμακα, λύσει ένα πρόβλημα που οι ηγέτες στην Ελλάδα και οι διεθνείς υποστηρικτές τους απέτυχαν να αντιμετωπίσουν.
Δεν πωλούν σνακ ή αναψυκτικά, αλλά γάλα, στηρίζοντας τους γεωργούς, την ώρα που οι χαμηλές τιμές έχουν αψηφήσει την οικονομική λογική και παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Έλληνες, που το μέσο εισόδημά τους μειώθηκε κατά 30% από την αρχή της κρίσης το 2009, κατακλύζουν τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης – φέρνοντας τα δικά τους μπουκάλια ή αγοράζουν πλαστικά και γυάλινα από αυτά τα μηχανήματα.
«Οι άνθρωποι περιμένουν 20-30 λεπτά στην ουρά για να αγοράσουν γάλα!» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γκουγκούλιας, γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού γαλακτοκομικών που βρίσκεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, περιγράφοντας την ανταπόκριση που είχαν τα αυτόματα μηχανήματα. «Τους λέγαμε: 'Περιμένετε, πρέπει να εφοδιάσουμε τα μηχανήματα πρώτα'».
Σήμερα το «Θες Γάλα» έχει επεκταθεί σε 14 σημεία στη Λάρισα ενώ αναμένεται να διπλασιάσει το δίκτυο μέσα και γύρω από την πόλη το επόμενο έτος.
Οι πωλήσεις από τα μπλε και άσπρα μηχανήματα αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος της παραγωγής του συνεταιρισμού γάλακτος, αλλά δείχνουν πως η κρίση ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, όπου η ιδιοτέλεια κάνει μια κοινωνική στροφή σε μια χώρα που η γραφειοκρατία πνίγει την ανάπτυξη.
Οι περισσότερες από αυτές τις προσπάθειες ήταν άτυπες και οργανώνονταν κυρίως στις παρυφές των

1ος Ημιμαραθώνιος Νικήτης 20.300 μέτρα 21 Σεπτεμβρίου 2014


Επισκεφθείτε την σελίδα  http://nikiti-halfmarathon.gr/   για πληροφορίες και εγγραφές.
Ο πρώτος ημιμαραθώνιος ΝΙΚΗΤΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 το πρωί.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από τα φανάρια της ΝΙΚΗΤΗΣ στον κεντρικό δρόμο Ν.ΜΟΥΔΝΙΩΝ-ΣΙΘΩΝΙΑΣ. Ο αγώνας που είναι ο πρώτος για την περιοχή της ΣΙΘΩΝΙΑΣ πραγματοποιείται από τον Α.Σ ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ και πρόκειται για γρήγορη διαδρομή μήκους 20.300 μ.

Πρόκειται για γρήγορη ασφάλτινη διαδρομή (εκτός από 4 σημεία χωμάτινης διαδρομής συνολικού μήκους 1.200 μ) με μικρή υψομετρική διαφορά.
Οι αθλητές θα εκκινήσουν από τα φανάρια της ΝΙΚΗΤΗΣ και θα ακολουθήσουν κατεύθυνση Β.Α. ανεβαίνοντας προς το παλιό χωριό. Ύστερα και αφού θα έχουν διανύσει περίπου 750μ θα στρίψουν δεξιά  ακλουθώντας πορεία προς τα ανατολικά.
Ακολουθεί το πρώτο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, (3ο-4ο  χιλ.) με μικρές ανηφόρες, αλλά συνεχόμενες μέχρι να φτάσουμε στον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού στο 4ο χιλ. Εκεί οι αθλητές θα παραλάβουν νερό και ισοτονικό, όπως επίσης και σφουγγάρια με νερό. Κάνοντας δεξιά θα βγουν στον κεντρικό δρόμο προς τη διασταύρωση

Αδειοδοτημένα Διαιτολογικά Γραφεία, ΠΕ Χαλκιδικής


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ευρύ κοινό για την προαγωγή και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ανακοινώνει ότι τα αδειοδοτημένα διαιτολογικά γραφεία στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, είναι τα ακόλουθα:
  • Περσυνάκη Αγγελική, Κίου 1, 63200 Ν. Μουδανιά
  • Παυλή Χαρούλα, 63077 Κασσανδρεία
  • Αντωνιάδου Αγγελική, Μαμέλη 18, 63200 Ν. Μουδανιά
  • Μιγδάνη Άννα, 630 78, Άγιος Νικόλαος
  • Μιγδάνη Άννα, Ασκληπειού 37, 63100 Πολύγυρος (υποκατάστημα)
  • Σγουρογιάννη Πηγή, Μεγάλη Παναγιά, 630 76, Μεγάλη Παναγιά
  • Κονταξής Γεώργιος, Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 63200 Ν. Μουδανιά
  • Αμπου-Ασάμπε Νάντια, Σεφέρη & Κωνσταντινουπόλεως 22, 63100 Πολύγυρος

Remezzo Bar Live-Party 10 Αυγούστου Λιμάνι Νικήτης