powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

"Η Αιμοδοσία και τα οφέλη της", ομιλία την Δευτέρα 6/10/14 στο Δημαρχείο Πολυγύρου από την Δ/ντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ κ. Χασαποπούλου


Ο Μπογδάνος Κώστας Ειδικός Σύμβουλος στον Δήμο Αριστοτέλη

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ιερισσός, 03/10/2014
 Προσλαμβάνουμε τον Μπογδάνο Κωνσταντίνο του Νικολάου ως Ειδικό σύμβουλο επί θεμάτων Αυτοδιοίκησης και συμβουλευτικής υποστήριξης των συλλογικών οργάνων, ( .Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, κ.λ.π ), των υπηρεσιών του Δήμου , των Ν.Π και τωνΔημοτικών Επιχειρήσεων του, για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκησητων καθηκόντων του.
 O ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου στονοποίο και μόνο είναι υποχρεωμένος να δίνει λόγο σε κάθε περίπτωση και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής.
Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά στον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Ε.Ε, για θέματα σχετικά με την Αυτοδιοίκηση (Λειτουργία ΟΤΑ, Ν.Π και δημοτικώνεπιχειρήσεων του Δήμου) για την συμβουλευτική

Παρασκευή

Τουρνουά μπάσκετ 'Θανάσης Κυριακίδης' Κλειστό Σιθωνίας .Τα έσοδα τελικού στις 5/10 για ενίσχυση οικογένειας

           Α.Ο.Σ. Οι Σίθωνες

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΄΄ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ΄΄ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
Η ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΥΡΩ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ .

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Arnea kouzina traditional Παρασκευή 3-10-2014 Πρώτη μέρα


Εικόνες από την πρώτη ημέρα του Arnea kouzina traditional, που πραγματοποιείται στην Αρναία, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής , 3-4-και 5 Οκτωβρίου.

Προϊόντα Αρναίας Φωτογραφίες

2ο Φεστιβάλ γαστρονομίας στην Αρναία 3 έως 5 Οκτωβρίου


φωτο απο την προετοιμασία Στέλιος Ρήγας fb
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρναίας, διοργανώνει το φεστιβάλ γαστρονομίας και πολιτισμού με τίτλο «Arnea KOUZINA Traditional».
Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 3 ώς τις 5 Οκτωβρίου, 23 εκθέτες και τοπικοί παραγωγοί / μέλη του Οργανισμού θα παρουσιάσουν στο Αλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία Χαλκιδικής, προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, υπό την «εποπτεία» της επικεφαλής του «Mount Athos Area KOUZINA», σεφ Ντίνας Νικολάου.
Παράλληλα έξι τοπικοί κοινωνικοί φορείς θα συνεργασθούν για μία ακόμη φορά, έτσι ώστε το

«Καταιγίδα» προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Κατά χιλιάδες καταφθάνουν οι προσφυγές στις εφορίες κατά του ΕΝΦΙΑ από φορολογούμενους που αρνούνται να πληρώσουν το νέο φόρο των ακινήτων. Οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανή «κύμα» ιδιοκτητών που ζητά την ακύρωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, σημαίνοντας τον συναγερμό στην κυβέρνηση φοβούμενη για μαζικό κίνημα κατά του ΕΝΦΙΑ.
Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να «πληγώνει» την κυβέρνηση με τις εξελίξεις να απειλούν τις εισπράξεις των 2,65 δισ. ευρώ, όπως επιβεβαιώνει με εγκύκλιο της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.
Στην εγκύκλιο, παρέχονται οδηγίες στις εφορίες για την παραλαβή και διαβίβαση των

Δεν υπογράφουν σύμβαση με Digea τα κανάλια της Θεσσαλονίκης!

Η κόντρα για τη μεταφορά και εκπομπή του ψηφιακού σήματος των περιφερειακών καναλιών από τη Digea μεταφέρεται μετά την Αττική στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης, αρνούνται να υπογράψουν τη σύμβαση που τους έχει σταλεί από τη Digea.

Όπως και στην περίπτωση της Αττικής, το επιχείρημα είναι το υψηλό τίμημα του ενοικίου και η χαμηλή ποιότητα στην εκπομπή σήματος. Κατά πληροφορίες μας η σύμβαση της Digea περιλαμβάνει ενοίκιο για κάθε τηλεοπτικό σταθμό ύψους 3.500 ευρώ το μήνα. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι σταθμοί της Θεσσαλονίκης είχαν ταχθεί εξ΄ αρχής κατά του διαγωνισμού που είχε κηρύξει η ΕΕΤΤ και είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγής εναντίον του.


Απόλυτη κυριαρχία της Digea...
Η σκανδαλώδης τροπολογία – νόμος κανονικός! – για τα ΜΜΕ, που δικαιολογημένα ξεσήκωσε

Να στηριχθεί το Εσπερινό ΕΠΑΛ στα Ν.Μουδανιά

Ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο το Εσπερινό ΕΠΑΛ στα Μουδανιά
Αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί ώστε να μείνει ανοιχτό και να επανδρωθεί πλήρως από μαθητές ,για πολλούς είναι ευκαιρία ζωής για άλλους μια δεύτερη ευκαιρία ,όπως και να έχει είναι σημαντικό να παραμείνει στην Χαλκιδική.
Αναλυτικότερα οι τομείς και οι ειδικότητες είναι:
Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών
- Τομέας πληροφορικής
1. Τεχνικός εφαρμογών Λογισμικού
- Τομέας μηχανολογίας
1. Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός πετρελαίου και

Την ψηφιακή διαπλοκή της Digea για το ¨κούρεμα¨ στα ψηφιακά κέντρα εκπομπής , θα την πληρώσουν και χωριά στην Χαλκιδική.

Το άρθρο που ακολουθεί περιγράφει εν ολίγοις την διαπλοκή κράτους και DIGEA, και το ίδιο  θα συμβεί  σε πολλά μέρη και της Χαλκιδικής,  όπου  τοποθετήθηκαν αναλογικοί αναμεταδότες κυρίως από δήμους για να βλέπουν τα αναλογικά κανάλια.  Μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάδοσης μέχρι τέλους του χρόνου,  είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να διακόψει το αναλογικό σήμα, για να δοθούν οι συχνότητες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οπότε για να βλέπουν   ψηφιακά πολλά χωριά  θα πρέπει να τοποθετηθούν gap fillers ( συστήματα αναμετάδοσης για την ψηφιακή τηλεόραση ) , όπως έγινε με την αναλογική, και το κόστος αυτό που δεν το επωμίσθηκε η  Digea, ποιός θα το αναλάβει, ο Δήμος το Κράτος; Πολλά σπίτια που δεν θα έχουν σήμα θα συνεχίσουν ναπληρώνουν με την ΔΕΗ  την ΝΕΡΙΤ ( το κόμμα) , και θα αναγκασθούν να στραφούν στους παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης. Είδη το πρόβλημα υπάρχει σε πολλά μέρη που έγινε η μετάβαση και θα πρέπει να απασχολήσει και εδώ τους Δημάρχους (εκτός του Δήμου Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας που  θα καλύπτονται ψηφιακά )
Η ψηφιακή διαπλοκή ολοκληρώνεται με το χαράτσι υπέρ της Digea

Πέμπτη

Πως θα ελέγξετε τον λογαριασμό απο τον υπολογιστή σας για να λάβετε σωστά τις αγροτικές επιδοτήσεις που θα δοθούν

Online μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2014 τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων τους (λογαριασμός ΙΒΑΝ, ονοματεπώνυμο) με την Τράπεζα.
Η είσοδος στο σύστημα ζητά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
Αν η διασταύρωση των στοιχείων έχει απορριφθεί, θα ενημερώνονται με σχετικό μήνυμα απόρριψης και θα πρέπει να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα, προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και η επόμενη διασταύρωση των στοιχείων με την τράπεζα να είναι επιτυχής.
Αν η απόρριψη αφορά τον Τραπεζικό τους Λογαριασμό (Κλειστός, Ανύπαρκτος, κτλ) θα πρέπει να απευθυνθούν στην Τράπεζα και να κάνουν τις σχετικές διορθώσεις, ή με διοικητική πράξη, μέσω των πυλών εισαγωγής των αιτήσεων, να διορθώσουν τον λογαριασμό τους στην Αίτηση
Ενιαίας Ενίσχυσης 2014. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και στην περίπτωση «Διαφωνίας Ονόματος» με έλεγχο των σταθερών τους στοιχείων και διοικητική πράξη στο σύστημα του

Συνεδριάσεις Δημ.Συμβουλίου Δήμου Ν. Προποντίδας 6 Οκτωβρίου 2014

Ειδκή Συνεδρίαση 
 Eιδική συνεδρίαση του Σώματος που θα γίνει τη Δευτέρα 6/10/2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα:
 Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης), οικονομικού έτους 2013 Δήμου Νέας Προποντίδας.
Tακτική συνεδρίαση
Tακτική συνεδρίασητου Σώματος που θα γίνει τη Δευτέρα  06/10/2014   ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1.Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, της έκθεσης πεπραγμένων, της έκθεσης τακτικού ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ν. Προποντίδας,

«Πήγαινε γυρεύοντας» ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ και ξηλώθηκε . Η ανακοίνωσή του.


Η παύση του κ. Βεντούρη Θρασύμβουλου ήλθε κι επίσημα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε  στο νομό Κιλκίς ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος. 
Ο κ.Βεντούρης έχει επισύρει εναντίον του την σφοδρή αντίδραση προσώπων και φορέων του τόπου το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο και τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ   Ο κ.Βεντούρης εφέρετο ως εισηγητής της μετατροπής του νοσοκομείου Γουμένισσας αποκλειστικά σε χώρο φιλοξενίας και περίθαλψης χρονίως πασχόντων με ουσιαστική κατάργηση των άλλων νοσηλευτικών υπηρεσιών του. Επίσης στον απελθόντα Διοικητή «χρεώθηκε» η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και άρα της υποβάθμισης του νοσοκομείου Κιλκίς.
Οι αντιδράσεις ως γνωστόν, πέρα από την συνήθη οδό προς την κεντρική κυβέρνηση, είχαν ως αποδέκτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο επιλογή του οποίου ήταν ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ. Οι εσωκομματικές πιέσεις προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες απ’ όλες τις

Ψωμί με έκπτωση 20% για ανέργους, πολυτέκνους και μονογονεϊκές οικογένειες για στην Κεντρική Μακεδονία

Η δράση ονομάζεται «Γείτονες» , την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα σωματεία αρτοποιών, αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερα από 225.000 άτομα (185.000 άνεργοι, 30.000 πολύτεκνοι και 10.000 καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες).
Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται από τις 15 Οκτωβρίου μπλοκ με 26 κουπόνια (όσα και οι ημέρες του μήνα που είναι ανοιχτά τα αρτοποιεία) από τις διευθύνσεις Πρόνοιας σε κάθε ενότητα. Στη συνέχεια, θα αγοράζουν το ψωμί και όλα τα παραγόμενα προϊόντα από τους φούρνους που θα έχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων τους αναρτημένο το ειδικό σήμα για την έκπτωση του 20%.
Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος είναι σε συνεργασία

Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής: Ανοικτή διαπραγμάτευση για την προμήθεια υγρών καυσίμων προυπ. δαπάνης 200.000 € με ΦΠΑ για τρεις (3) μήνες.

ΘΕΜΑ: Ανοικτή διαπραγμάτευση για την προμήθεια υγρών καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης ,  βενζίνης αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης ) για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής , τα Κ.Υ. , τα  Π.Ι. ευθύνης τους και το ΚΕΦΙΑΠ, προυπ. δαπάνης 200.000 € με ΦΠΑ για τρείς (3) μήνες.
Οι προσφορές θα κατατεθούν έως την 6-10-2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 στο Γραφείο Προμηθειών
 Σχετ: Η υπ’αριθμ. 11/25-9-2014 Απόφαση ΔΣ του Γ.Ν.Χ.
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής προβαίνει στη διαδικασία της ανοικτής διαπραγμάτευσης κατόπιν της  σχετικής πρόσκλησης εξασφαλίζοντας την μεγαλύτερη συμμετοχή ικανού αριθμού προμηθευτών , για την  προμήθεια υγρών καυσίμων για τρείς μήνες.
Μετά τα παραπάνω το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής σας προσκαλεί να καταθέσετε κλειστές

Κατερίνα Ιγγλέζη, συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του Πόρτο Καρράς για τις απολύσεις απο τις χαριστικές ρυθμίσεις για το καζίνο 1/10/14

Την 1η Οκτωβρίου, η βουλευτίνα Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του καζίνο Πόρτο Καρράς, προκειμένου να συζητήσουν τις απολύσεις και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Με πρόσφατο νόμο, η Κυβέρνηση επιτρέπει στα καζίνο τη διακοπή λειτουργίας τους για κάποιους μήνες με μειωμένη κίνηση. Αυτό συνεπάγεται ότι ο εκάστοτε επιχειρηματίας μπορεί να παρακάμπτει τις συλλογικές

Θεατρική παράσταση «Η Ζωή μπροστά σου» Άννας Βαγενά στην Ορμύλια 1/10/14 (φωτο)


Στo Πολιτιστικό Κέντρο Ορμύλιας χθες 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Άννα Βαγενά «Η Ζωή μπροστά σου» .
Το έργο είναι η ιστορία μίας ηλικιωμένης γυναίκας της μαντάμ Ρόζας (η Άννα Βαγενά σε ένα από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της), που μεγαλώνει ένα ορφανό παιδί (Ιμπραήμ Χασάν), που της το έχουν εγκαταλείψει οι γονείς του. Ένα καταπληκτικό ντουέτο, ένα από τα καλύτερα θεατρικά ζευγάρια που είδαμε ποτέ στο θέατρο.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον φωτογραφικό διαγωνισμό, που καθιστά την DIGEA μονοπωλιακό ψηφιακό πάροχο.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, και την κ. Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Σοφία Βούλτεψη, κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Βούτση,  χαρακτηρίζουν σκανδαλώδη  τον διαγωνισμό παραχώρησης συχνοτήτων στην «Digea Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ»,  ο οποίος θα οδηγήσει   σε εξόντωση  τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς διαμορφώνεται ένα θεσμικό, οικονομικό, νομικό και τεχνικό status που είναι απαγορευτικό για τη συνέχιση λειτουργίας τους.
1. Θα ακυρώσει τον φωτογραφικό διαγωνισμό που ανέδειξε τη DIGEA μονοπωλιακό πάροχο ψηφιακού σήματος;
2. Θα δώσει τη δυνατότητα στη Δημόσια τηλεόραση και στους περιφερειακούς σταθμούς

Τετάρτη

Το παγκάρι από εκκλησάκι του Αγ. Λουκά του Νοσοκομείου Χαλκιδικής "χρηματοδοτεί" τις αγορές για αντιδραστήρια και σύριγγες.!!

Ένα εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο Γενικό  Νοσοκομείο Χαλκιδικής, του Αγ. Λουκά , στο οποίο αφήνει ο κόσμος με ευχαρίστηση ότι ευρώπουλο δεν τους άρπαξε η κυβέρνηση, είναι  και  "χρηματοδότης" του Νοσοκομείου για αγορές αναλώσιμου υλικού όπως σύριγγες  ακόμη και αντιδραστηρίων του μικροβιολογικού. 
Αυτά ανέφερε ο  αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μανώλης Παπαοικονόμου στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης SUPER  Χαλκιδικής ( 1-10-14) στον δημοσιογράφο Σταθώρο, μιλώντας για την άθλια κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία και το 48 ωρο των κινητοποιήσεων ( 1-2 /10/14)
Αυτή την ενίσχυση άραγε εννοούσε κυβερνητικός  Βουλευτής  ότι θα έδινε το Υπουργείο  η οποία    ...δίνει προοπτική και αισιοδοξία στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το Διοικητή,τον οποίο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία που αναπτύξαμε και τη θέληση που δείχνει, για το σύστημα υγείας.Βάλαμε όρους και κανόνες με τους οποίους καταφέρνουμε βήμα προς βήμα να λύνουμε προβλήματα που λίμναζαν και να αντιστρέφουμε τα αρνητικά....
Ποιός ξέρει  δεν θα μας εκπλήξει, επειδή  βλέπουν ότι  το  το Εκκλησάκι φέρνει έσοδα,  να αποφασίσουν  να  γυρίζουν  και δίσκο στις κλινικές. 

Επίσημη "παραίτηση" Θρασύβουλου Βεντούρη σήμερα Διοικητή 4ης ΥΠΕ

Την λήξη της συνεργασίας του με όλους τους διοικητές των Νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ανακοίνωσε σήμερα 1 Οκτωβρίου 2014, ο κ. Θρασύβουλος Βεντούρης, λόγω αποχώρησης από την θέση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
gnomikilkis.blogspot.gr

Οκτώβρης μήνας. Καλά κρασιά στα βαρέλια, και πολλά μουσικο-μεθυστικά τσιπροβράσματα

  Στο ξυλουργείο, Τιμολέων Βαφείδης από Νικήτη 
 και οι γιοι του Νίκος και Άγγελος



Βουρβουρού "ένας υδάτινος κήπος" TV100 Κυριακή 5 Οκτώβρη 14:00

Το tv100 την Κυριακή 5/10 και ώρα 14:00 θα παρουσιάσει το αφιέρωμα του Στέλιου Λουκά για τη Βουρβουρού.
Σε επανάληψη η εκπομπή θα μεταδοθεί στις 8/10 και ώρα 22:00.








Ο Στέλιος Λουκάς γεννήθηκε στη Λητή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Παιδαγωγική και Θέατρο. Δίδαξε στην ιδωτική εκπαίδευση επί εννέα χρόνια. Από το 1987 εργάζεται στο

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου 15-10-14

Στις 15/10/2014 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΣΚΕΤΠ Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα:
- απολογισμός καλοκαιρινής έκθεσης,
- προγραμματισμός δράσεων (ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, θεματολογία εκθέσεων, χριστουγεννιάτικος στολισμός Πολυγύρου,δημιουργία χριστουγεννιάτικης κάρτας),
- νέες ιδέες και προβληματισμοί.
Η συμμετοχή όλων των μελών κρίνεται απαραίτητη.
Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού μελών, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2014 και ώρα 18:00.

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. 1.091 βιοτεχνίες έβαλαν λουκέτο στο εννεάμηνο του 2014


Χωρίς τέλος είναι η… αιμορραγία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με την κλειδωνιά του λουκέτου να ακούγεται κατά μέσο όρο, καθημερινά, σε 4 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους 1.091 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, με μεγάλο ‘ασθενή’ τις ατομικές, καθώς κατά το εξεταζόμενο διάστημα τον επαγγελματικό στίβο αποχαιρέτησαν 825 εξ αυτών. 
Αν και ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέβασαν ρολά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους είναι περιορισμένος κατά 11%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οπότε 1.227 επιχειρήσεις έκλεισαν, εντούτοις καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιοτεχνία. 
Την ίδια ώρα, η απροθυμία για έναρξη δραστηριότητας χτυπά… κόκκινο, καθώς μόλις 301 επιχειρήσεις αποφάσισαν να ενταχθούν στο βιοτεχνικό κόσμο στο εννεάμηνο του 2014, όταν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, 498 βιοτεχνίε

Ν.Π.Δ.Δ. «Η Αλληλεγγύη» του Δήμου Σιθωνίας . Εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό Νικήτης



Δικαιολογητικά

Οι πλούσιοι Έλληνες δεν δηλώνουν τόπο κατοικίας την Ελλάδα. Πλουσιότεροι Έλληνες στην Πτολεμαΐδα

Οι πλούσιοι έλληνες δεν δηλώνουν τόπο κατοικίας την Ελλάδα μόνο έτσι μπορούν να ερμηνευτούν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.  Μόλις 233.087 δηλώσεις εμφάνισαν εισοδήματα υψηλότερα των 44.020,54 ευρώ για το οικονομικό έτος 2013 και αφορούν το σύνολο της χώρας. 
Έτσι οι μόνιμοι κάτοικοι της Κοζάνης της Πτολεμαϊδας της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης εμφανίζονται οικονομικά ισχυροί και συναγωνίζονται επάξια τα πλούσια προάστια των Αθηνών.
Η Κοζάνη συνεισέφερε 2.473 φορολογικές δηλώσεις το 2012 με εισοδήματα υψηλότερα των 44.020,54 ευρώ όταν στην Εκάλη ο αριθμός των δηλώσεων ανήλθε σε 778 το 2012 και σε 681 το οικονομικό έτος 2013.
Οι «πλούσιοι» όμως της Κοζάνης περιορίστηκαν σημαντικά με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2013. Ο συνολικός τους αριθμός μειώθηκε σε 1.565 σε διάστημα δώδεκα μηνών. Όμως οι φορολογούμενοι της Πτολεμαίδας παραμένουν ισχυροί. Το 2012 υποβλήθηκαν 1.829 (2012)

Τρίτη

Πρώτος ημιμαραθώνιος ΝΙΚΗΤΗΣ Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου ( VIDEO)

Από τον "νέο ιο του ΕΝΦΙΑ¨ νεκρός απο τους ¨κυβερνητικούς εργολάβους του θανάτου¨

Ο ηλικιωμένος 70 χρονος που λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κατέληξε.
 Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο άντρας έπαθε ανακοπή καρδιάς. «Ήρθε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο.
 Αν και έγινε προσπάθεια ανάνηψης ο άνθρωπος κατέληξε», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

Λιποθυμικό επεισόδιο σε τράπεζα της Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης από συνωστισμό για πληρωμή του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ

Κατέρρευσε άνδρας περίπου 70 ετών που περίμενε στην ουρά στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Λαμπράκη απο συνωστισμό για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ
Καλέσθηκε το ΕΚΑΒ και τον παρέλαβε.
Συνωστισμός σήμερα σε τράπεζες και ΕΛΤΑ, και το ερώτημα που τίθεται , γιατί όλα τα χαράτσια , και όλες γενικά οι εισπράξεις του κράτους θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης της προθεσμίας τέλος του Μήνα,  ημέρα που οι τράπεζες έχουν τον περισσότερο φόρτο εργασίας ;


4 & 5 Οκτωβρίου: Μετρήσεις Κύφωσης και Σκολίωσης στο Δήμο Κασσάνδρας στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας!

Ανακοίνωση Κ.Υ.Κασανδρείας
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε μια ακόμη προληπτική δράση, αυτή τη φορά για τους μαθητές του τόπου μας! Ο Σύλλογός σκελετικής υγείας"Πεταλούδα",σε συνεργασία με τον Δήμο Κασσάνδρας , το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων & Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας (ΣΦΕΜΥΚ), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής διοργανώνουν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας εκδήλωση για τη σκελετική υγεία!
Οι εξετάσεις για κύφωση-σκολίωση, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 ώρες 10:00-20:00 στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας 

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 23743 50163 Κα Παραθυρά Αντωνία ώρες 08:00 – 16:00
Η εξέταση θα γίνει σε μαθητές Ε’ & Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Παράλληλα την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς - κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί (προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πόνο στην σπονδυλική τους στήλη, εγκατεστημένη οστεοπόρωση και έντονη κύφωση). Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.


ΕΛΜΕ Χαλκιδικής :Ανακοίνωση για τις εργασίες ανακαίνισης του ΕΠΑΛ Πολυγύρου.


Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου, όπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς γίνονται εργασίες ανακαίνισης, με αποτέλεσμα το κτίριο να έχει μετατραπεί -στο λάθος χρόνο- σε εργοτάξιο, να χάνονται εκατοντάδες ώρες μαθημάτων, να κλείνει επί μέρες το σχολείο ή να υπολειτουργεί και να διαταράσσεται συνολικά η λειτουργία του. Πόσο επείγουσα ήταν άραγε η υλοποίηση ενός έργου -που ανατέθηκε το 2009- ώστε να μην γίνει ο στοιχειώδης προγραμματισμός του μέσα στο καλοκαίρι, που το σχολείο είναι κλειστό; 
Τελικά για την....περιφέρεια, το δήμο ή όποιον αρμόδιο, προέχει η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών

Δευτέρα

4 θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη Χαλκιδικής βράβευση σε πανελλήνιο διαγωνισμό "Εγώ και εσύ μαζί, για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς ρατσισμό"

Το βίντεο των μαθητών της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Ταξιάρχη που βραβεύτηκε από την Ολυμπιακή Εκεχειρία και τη UNICEF, αφού έλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους κατά του ρατσισμού και της βίας στα σχολεία
Ο διευθυντής του ΔΚΟΕ (Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίαςδρ. Κωνσταντίνος Φίλης βράβευσε τα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Εγώ κι Εσύ Μαζί”. Οπως δήλωσε "Στο

Βαθμολογίες ΕΠΣ Χαλκιδικής Α' και Β' Ερασιτεχνική κατηγορία έως 28 Σεπτεμβρίου

ΕΛΤΑ αύριο μέχρι 20:30 ανοιχτά 59 καταστήματα για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ αλλά όχι στην Χαλκιδική

Στην Χαλκιδική προσωπικό δεν υπάρχει για να δουλέψουν το πρωϊ τα ΕΛΤΑ, και πρέπει να ‹ευγνωμονούμε› κυβερνητικούς Βουλευτές που ενδιαφέρονται και καταναλώνουν την μελάνη του εκτυπωτής τους , οι  οποίοι καταθέτουν ερωτήσεις για την μη ύπαρξη προσωπικού.
Σήμερα στο Πολύγυρο οι ουρές στα ΕΛΤΑ και τις τράπεζες κυρίως από ηλικιωμένα άτομα. Τους φοβίσανε τόσο που νομίζουν ότι αν δεν πληρώσουν την δόση του Ε(ν)ΦΙΑ ΛΤΗ ακέραια, θα τους κατασχέσουν τα χρήματα και τα ακίνητα.
Τέσσερα θα είναι τα καταστήματα που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο στη Θεσσαλονίκη
Σε συνολικά 59 καταστήματα ΕΛΤΑ που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο θα μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος έως και τις 20:30 της Τρίτης, 30 Σεπτεμβρίου. 
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στο αυτοματοποιημένο δίκτυο Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων η εξόφληση θα μπορεί να γίνει έως και αύριο μέχρι τις 14:30.

Δήμος Πολυγύρου επιδότηση για δράσεις τέχνης και πολιτισμού, που απευθύνονται σε νέους

Με 30.000 € επιχορηγείται ο δήμος Πολυγύρου από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κατόπιν σχετικής πρότασης, που υπέβαλλε με σκοπό την υλοποίηση δράσης με τίτλο «Τέχνες και πολιτισμός: σημείο συνάντησης των νέων της Ευρώπης».
Τη σχετική σύμβαση επιχορήγησης υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος τόνισε: «Η πρότασή μας αφορά μια σειρά δράσεων, που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε το πρώτο δίμηνο του 2015. Οι δράσεις αυτές, που θα απευθύνονται κυρίως σε νέους αλλά και συνολικά στην τοπική κοινωνία θα περιλαμβάνουν ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκθέσεις και εργαστήρια με διαφορετικούς θεματικούς άξονες και κέντρο τον ελληνικό πολιτισμό».Τέχνες και πολιτισμός: σημείο συνάντησης των νέων της Ευρώπης
www.polygyros.gr

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ" 1-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/10/2014    20.00   ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ      ΜΑΡΜΑΡΑΣ - ΑΡΝΑΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ  2/10/2014   20.00   ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ     ΣΙΘΩΝΕΣ - ΠΛΑΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  3/10/2014   20.00   ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ   ΟΡΜΥΛΙΑ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ  4/10/2014   15.00 & 17.00 ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ  ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/10/2014    17.00   ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ     ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/10/2014    19.00   ΚΛ. ΣΙΘΩΝΙΑΣ     ΤΕΛΙΚΟΣ

http://ekasxbasket.blogspot.gr/

Διαγωνισμός Ομορφιάς Miss Porto Carras 2014. Η Marija Cetkovic η νικήτρια

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στο lobby του Porto Carras Meliton 5*, ο Διαγωνισμός Ομορφιάς Miss Porto Carras 2014. Η Marija Cetkovic μάγεψε κοινό και κριτική επιτροπή! Συμμετείχαν 20 καλλονές από τη Σερβία, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα Καλλιστεία ανάδειξης της Miss Serbia 2015,
φωτογραφίες εώ PortoCarrasGrandResor

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)





Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Μονής επίκειται σήμερα επέμβαη Αστυνομικής δύναμης στο αντιπροσωπείο - κονάκι στην οδό Βενιζέλου.Η επέμβαση θα γίνει στα πλαίσια της εφαρμογής της πρόσφατης δικαστικής απόφασης με την οποία, θεωρείται ότι το κονάκι ανήκει στην νέα αδελφότητα της Μονής. Αυτή τη στιγμή στο κονάκι φιλοξενούνται τέσσερις μοναχοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Το κονάκι φιλοξενεί συχνά μοναχούς που έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να νοσηλευτούν.  
Φωτογραφίες

ΝΕΡΙΤ: Oύτε δημόσια ούτε τηλεόραση

Στις 11 Ιουνίου 2013 η ΕΡΤ σταμάτησε να εκπέμπει. Αποτελούνταν από τρία τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και ένα για τον απόδημο ελληνισμό, επτά ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεκαεννέα περιφερειακούς σταθμούς, μουσείο-αρχείο, τρεις ορχήστρες, ένα τηλεοπτικό περιοδικό (είχε σταματήσει να κυκλοφορεί ένα μήνα νωρίτερα) και περίπου 2.600 εργαζομένους.
Σήμερα, την εποχή της ΝΕΡΙΤ, εκπέμπουν δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, λειτουργεί ουσιαστικά μόνο ο ένας, και τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί, το Πρώτο Πρόγραμμα, το Τρίτο Πρόγραμμα, που βγαίνει από εξωτερική παραγωγή, και το «Κόσμος», που παίζει play list αλλά σύντομα και αυτό θα ανατεθεί σε εξωτερική παραγωγή. Η ΝΕΡΙΤ διαθέτει επίσης μία ορχήστρα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί και το μουσείο-αρχείο. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι περίπου 900 (850 προσελήφθησαν στη ΔΤ και συνεχίζουν μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους στο

Δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Κασσάνδρας 30 Σεπτεμβρίου 2014 ώρα 19:00


Την 30η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, καλείστε να προσέλθετε σε
τακτική συνεδρίαση του Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.
3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄87/2010). Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα
συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Κασσάνδρας, γιασυζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης: 
1. Συγκρότηση “Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης” Δήμου Κασσάνδρας (άρθρο 76
Ν.3852/10).
2. Ορισµός µελών ∆ιοικητικού Συµβουλίου Ν.Π.∆.∆. “Αθλητικός Οργανισμός Δήμου 

XTERRA Porto Carras Αγώνες κολύμβησης 28 Σεπτεμβρίου


RESULTS - XTERRA Porto Carras Swim Race 28 Sep
Ολοκληρώθηκε σήμερα 28 Σεπτεμβρίου το διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων της XTERRA στο Porto Carras Grand Resort, με τον κολυμβητικό αγώνα των 5000m, 2500m & 1000m.
Ο καιρός ήταν και σήμερα συμμαχος των αθλητών που απόλαυσαν μια ακόμα εξαιρετική διοργάνωση.
Tα αποτελέσματα έιναι διαθέσιμα στο www.xterragreece.com. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και ενα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, εθελοντές και όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης!