powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι «οικιστικές πυκνώσεις» Το θέμα στη Ολομέλεια.

Αυτό δικαιώνει σε ένα βαθμό (μέχρι τη τελική απόφαση ) και τους 3 δήμους Χαλκιδικής  Σιθωνίας –Ν.Προποντίδας  και Κασσάνδρας που δεν έστειλαν στοιχεία, από τους 28 στην Ελλάδα.
Για την συνταγματικότητα ή μη της υπουργικής απόφασης (11/7/2016) για τις «οικιστικές πυκνότητες» εντός των δασικών εκτάσεων, δηλαδή τους οικισμούς αυθαιρέτων μέσα στα δάση, οι οποίοι εξαιρούνται από τους δασικούς χάρτες, θα αποφανθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στην οποία παραπέμφθηκε το θέμα από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

WWF:Η Ελλάδα εισάγει το 66% των ψαριών που καταναλώνει

Το 66% των ψαρικών που καταναλώνουν οι Έλληνες είναι εισαγόμενα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση το WWF, το οποίο διερωτάται πως είναι δυνατό να συμβαίνει σε μία χώρα με τόσο μεγάλη παράδοση στην αλιεία.
Τα Μεσογειακά κράτη της ΕΕ - Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Ισπανία και Πορτογαλία - τα οποία αναλύονται στη νέα

Παρασκευή

Συνέχεια των παραστάσεων του 9ου Φεστιβάλ Πολυγύρου με τον "Επιθεωρητή" 22-7-17

22 Ιουλίου 21:30 «Ο επιθεωρητής» από τη Θεατρική Ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» Αμφιθέατρο Πολυγύρου

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ. Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς, Λουϊζα Μητσάκου, σκηνοθεσία: Δημήτρης Σούρλας.

300 λίτρα νοθευμένου λαδιού θα διέθεταν για πώληση στην αγορά.

Μετά από στοχευμένη αστυνομική δράση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, συνελήφθησαν χθες (20-7-2017) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, ένας 44χρονος και μία 43χρονη, για απάτη και για παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα.
Ειδικότερα, εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να μεταφέρουν και

Οι μάγκες της Λωρίδας 'Εκτακτης Ανάγκης: Οι προσπεράσεις, οι παραβάσεις και τα πρόστιμα στους οδηγούς στον δρόμο προς Χαλκιδική!

Tο κομμάτι της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, το οποίο ανήκει στην δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, είναι περίπου 11 χιλιόμετρα, από το ύψος Λακκώματος μέχρι και ύψος της Καλλικράτειας.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ΛΕΑ, αλλά μια μικρή βοηθητική λωρίδα η οποία χαρακτηρίζεται έρισμα.
"Μετά από εκείνο το σημείο δυστυχώς δεν υπάρχει ΛΕΑ.  Εμείς προσπαθούμε και σχεδόν καθημερινά βεβαιώνουμε πρόστιμο για παράβαση της ΛΕΑ", αναφέρουν στο thestival.gr,  πηγές της Αστυνομίας Χαλκιδικής.
Περισσότερα εδώ thestival.gr

Κρατούμενος την κοπάνησε για λίγο από το ΑΤ Πολυγύρου αλλά δεν πρόκανε να πάει μακριά !

Κινητοποίηση μαθαίνω ότι υπήρξε πρωί-πρωί στο Α.Τ. Πολυγύρου. Από πληροφορίες κάποιος κρατούμενος την ‘κοπάνησε’ αλλά δεν πρόλαβε να ‘απολαύσει την ελευθερία του’ και τον κάναν  τσακωτό στο άψε σβήσε.
Που πας ρε Καραμήτρο !!

Πέμπτη

Αδειάζουν βυτία με λύματα επεξεργασίας Ελιάς σε περιοχές του Πολυγύρου (φωτο)

‘Άγνωστος’ με βυτίο γεμάτο λύματα από την επεξεργασία πράσινης ελιάς τα χύνει 300 μέτρα από την περιοχή Αγ.Τριάδας Πολυγύρου. Τα λύματα που συγκεντρώνονται στις δεξαμενές επεξεργασίας, όταν βρέχει βρίσκουν την ευκαιρία να τα αδειάζουν ανεξέλεκτα σε διάφορες περιοχές του Πολυγύρου 
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν  300 μέτρα από την Αγία Τριάδα (ξωκλήσι λίγο έξω απ’ τον Πολύγυρο).

Συλλήψεις 13 ατόμων για παράνομη κατασκήνωση στη Σιθωνία.

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν χθες (19-7-2017) στοχευμένοι έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής.

Το Σεπτέμβριο τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα της περιοχής Μαντέμ Λάκκος Χαλκιδικής.

Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν κάτοικοι του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής κατά της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» για τη λειτουργία του χώρου απόθεσης αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη θέση Κοκκινόλακκα της περιοχής Μαντέμ Λάκκος Χαλκιδικής.
Κάτοικοι, που εναντιώνονται στην εξορυκτική δραστηριότητα, είχαν προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου με

Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τα POS


Περισσότεροι από 400.000 επαγγελματίες από 85 επαγγελματικές κατηγορίες, υποχρεούνται να έχουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά αποδοχής καρτών (POS)από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουλίου. 
Τραπεζικές πηγές απαντούν σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες: Πόσες μέρες απαιτούνται μετά την αίτηση από τους υπόχρεους για εγκατάσταση POS;

34 εκατ. ευρώ για νέα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης βασικών υποδομών στον Δήμο Πολυγύρου

@sn 2.343.000 ευρώ  Ανακαίνιση – Αποκατάσταση Οικίας Κότσιανου  και πόσα δόθηκα πρίν Αυτό είναι ανάπτυξη !!  Και για το γηροκομείο 3.700.000 αν γίνει κάποτε να δούμε πως θα βρούν χρήματα να το λειτουργήσουν με προσωπικό.
Με περισσότερα από 34.000.000 ευρώ ενισχύονται οι υποδομές στον Δήμο Πολυγύρου. Δώδεκα (12) μεγάλες παρεμβάσεις, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε ξεκινούν το επόμενο διάστημα, θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν οδικές

Που είναι η Δημοτική Αρχή; Ρεπορτάζ του Alpha για τις καταστροφές στην Τορώνη της Σιθωνίας 19-7-17 (video)

Ρεπορτάζ του Alpha για τις πλημμύρες στην Τορώνη του Δήμου Σιθωνίας .Ο Δήμαρχος κ. Τζίτζιος έλειπε. Ο αντιδήμαρχος κ. Ντέμπλας ( τ. Δήμαρχος Δ.Τορώνης) δεν άκουγε καλά !
Ο Σωτήρης Ληστής αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι ό Δήμος πήρε 9 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά τα 7 εκατομμύρια πήγαν σε αναπλάσεις και  τα 2 εκατομμύρια μόνο σε αντιπλημμυρικά

Δεκαήμερο Αγώνα στις Σκουριές 27/7-6/8/17


Δημοσιοποίηση απόφασης ανάρτησης αποτελεσμάτων αξιολόγησης για το υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" του ΠΑΑ 2014-2020 της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Π.Κ.Μ. (19/7/2017)


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Χαλκιδικής ενημερώνει τους Υποψηφίους της Περιφερειακής μας Ενότητας που κατέθεσαν Φάκελο Υποψηφιότητας για ένταξη στο Πρόγραμμα ‘Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (Υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020), ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής  (ΑΔΑ: ΩΦΙ77ΛΛ-Ξ20) εδώ αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης.
 

Τετάρτη

Δασικοί χάρτες: Οι 28 Δήμοι που δεν έχουν αποστείλει στοιχεία 3 από Χαλκιδική.

Η επτάμηνη σχεδόν διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών οδεύει προς το τέλος, αφού απομένουν μόλις 8 ημέρες για την ολοκλήρωσή της. «Αυτό συνεπάγεται και τη λήξη των παρατάσεων που έχει θεσμοθετήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Δήμους της χώρας», επισημαίνει το Υ.Π.ΕΝ. 
Σύμφωνα με το Υπουργείο, σήμερα, 28 Δήμοι από τους 120

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα ανακοίνωση για τους Δασικούς Χάρτες

Α. Εφόσον η έκταση σου έχει χαρακτηριστεί ΔΑ ή ΧΑ (και δεν είναι ιδιωτικό χορτολίβαδο), τότε μπορείς ως τις 27/07/2017 :
1. Να υποβάλλεις αίτηση ατελώς στο Δασαρχείο της περιοχής σου :

  • είτε για εξαγορά της έκτασης εφόσον η εκχέρσωση έχει γίνει προ του 1975,

Πλήρως προσβάσιμες σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) 9 παραλίες του Δήμου Νέας Προποντίδας (φωτο)


Ο Δήμος Νέας Προποντίδας με συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει δείξει την ευαισθησία του και τη φροντίδα του προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο δήμο μας έχουμε ήδη δημιουργήσει δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ και καθώς αποτελούμε ένα τουριστικό Δήμο έχουμε φροντίσει προκειμένου οι δημότες μας αλλά και οι

Τι προβλέπει η τροπολογία για τους δασικούς χάρτες

Θέματα που αφορούν στη δασική νομοθεσία, απλοποιώντας διαδικασίες και διευκολύνοντας και τις οικονομικές δραστηριότητες, επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την τροπολογία για τους δασικούς χάρτες, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης και τους ΟΤΑ.

Σκιάθος: Λουκέτο στο διασημότερο κλαμπ του νησιού για... αφανισμό δάσους (photos)

@sn Σε κάποιες περιοχές οι Τοπικές αρχές  ο  Δήμαρχος και οι  Αντιδήμαρχοι .. δεν κάνουν τα 'στραβά μάτια'.
Ένα από τα πιο διάσημα club του ελληνικού καλοκαιριού δεν θα ξαναλειτουργήσει. Το Bananistas της Σκιάθου, καθημερινός προορισμός για χιλιάδες παραθεριστές που βρίσκονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, δεν θα ανοίξει φέτος καθώς οι ιδιοκτήτες του βαρύνονται με εγκλήματα κατά του

"Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών" στον Δήμο Αριστοτέλη 3η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων 21-24/7/17

Μια γιορτή γεύσεων, αγνών προϊόντων, παραγωγών και παράδοσης ξεκινά την Παρασκευή 21/7/2017 στη παραλία της Ιερισσού, του Δήμου Αριστοτέλη.
 Πρόκειται για τις «Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών» και τη «3η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών γεύσεων», που διοργανώνονται στο πλαίσιο της συνέχισης των εκδηλώσεων του εορτασμού του ΈτουςΑριστοτέλη, με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου και των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ 2017.

Nεκρό δελφίνι στην παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής (video)


Ένα νεκρό δελφίνι εντόπισαν σήμερα το πρωί οι λουόμενοι στην παραλία Διονυσίου στη Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με το Radio Θεσσαλονίκη (94.5fm) άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές ώστε να γίνει η περισυλλογή του άψυχου σώματος του ζώου, ενώ ειδοποιήθηκε και το λιμενικό σώμα ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την υγειονομική του ταφή. Τα αίτια θανάτου του ζώου παραμένουν άγνωστα.

ΕΑΣ Χαλκιδικής:Ανάρτηση αποτελεσμάτων επικαλύψεων αγροτεμαχίων με τους Δασικούς Χάρτες

Η Ένωση Α.Σ. Χαλκιδικής ενημερώνει τους κατόχους αγροτικής γης ότι στο σύστημα της (ΟΣΔΕ 2017) έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τις επικαλύψεις των αγροτεμαχίων στους αναρτημένους Δασικούς Χάρτες.
Οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν για τα εμπλεκόμενα

Σαν την Χαλκιδική δεν.. έχει για την αποκατάσταση κοσμοναυτών !!

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσενκο επέλεξε τη Χαλκιδική και τη Σιθωνία για τη φυσική αποκατάστασή του μετά το τελευταίο του διαστημικό ταξίδι.
Στη Χαλκιδική φιλοξενήθηκε με την οικογένειά του ο διάσημος Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσενκο, επιλέγοντας τη Σιθωνία ως το μέρος της αποκατάστασής του μετά το τελευταίο διαστημικό του ταξίδι.

Μετά την υπερφορολόγηση έρχεται η… υπερείσπραξη

Του Σπύρου Δημητρέλη
Το πρώτο βήμα ήταν η επιβολή φόρων σε ότι κινείται και αναπνέει. Το δεύτερο βήμα είναι η πολιορκία των φορολογούμενων προκειμένου να πληρώσουν αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να αναβάλλουν την πληρωμή της εφορίας προκειμένου να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις.
Το δεύτερο βήμα περιγράφεται με λεπτομέρεια στο κείμενο της νέας συμφωνίας κυβέρνησης θεσμών η οποία θα αρχίσει

Τρίτη

Πως μία λάθος ανακοίνωση του Λιμενικού 'δυσφημίζει' σκάφος που πήγε για συνδρομή διάσωσης στην ν.Διάπορο Σιθωνίας.

Μία λάθος ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας στο site   η οποία και δημοσιεύτηκε  και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο)  για τουριστικό σκάφος που προσάραξε σε αβαθή στη ν. Διάπορο έφερε αναστάτωση στους ιδιοκτήτες.
 Και πώς να μην αναστατωθούν όταν με το σκάφος τους (Αγ.Γεώργιος)  πήγαν προς συνδρομή διάσωσης  5 επιβαινόντων σε ερασιτεχνική λέμβο που αυτή προσάραξε σε αβαθή στη

Νεκρός 42χρονος που καταπλακώθηκε από γερανό στην Πορταριά

Τραγικό τέλος είχε στη Χαλκιδική ένας 42χρονος την ώρα που εργαζόταν στην επιχείρησή του στην Πορταριά της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikifocus, στις 16.50 σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης με γερανό στο σιδηρουργείο που διατηρούσε ο 42χρονος στην

Δήμος Σιθωνίας σε εξέλιξη η εργασίες αποκτάστασης των ζημιών από τη θεομηνία στη Δ.Κ. Συκιάς

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το Δήμο Σιθωνίας στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές.
Ο Δήμος Σιθωνίας κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και χθες, φρόντισε για τη σίτιση πυροσβεστών και συνεργείων.
Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των περιοχών της ΔΕ Τορώνης που

Γ. Κύρτσος: Ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την Σιθωνία

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν, χθες, στην ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής ζητεί, με γραπτή ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.
Ο κ. Κύρτσος, ο οποίος λίγα 24ωρα πριν, είχε επισκεφθεί την

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Νέας Προποντίδας 19-24/7/17

Ο  Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας ενημερώνουν για το πρόγραμμα  των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα όρια του Δήμου Νέας Προποντίδας.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ  19 /7  Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ
-Α.Σ “ΑΤΛΑΣ” Ν.Τρίγλιας,, μοντέρνοι και σύγχρονοι χοροί.
-Συναυλία με τους Μουσικούς Της Πλατείας.
  • ΠΕΜΠΤΗ   20/7  Ν.ΤΡΙΓΛΙΑ

Δήμαρχος Σιθωνίας στονΑlpha 96.5: “Δεν φέρει ευθύνη ο δήμος για τις καταστροφές”

“Αυτό που έχω συγκρατήσει από την χθεσινή ημέρα είναι ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ακραία φαινόμενα και να προσαρμόσουμε τις υποδομές μας σε αυτά” τόνισε στον Αlpha 96.5 ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος  μετά την χθεσινή καταστροφική καταιγίδα που ξέσπασε στην περιοχή προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές.
“Τον Ιούλιο μήνα να έχουμε τέτοια καταιγίδα στην Σιθωνία, να

ΕΔΕΣΣΑ: ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΑΦΗΣΕ ΑΓΕΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ (VIDEO PHOTOS)

Σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 μετά τις 2 το μεσημέρι κτηνοτρόφος από το Κλεισοχώρι Έδεσσας μετάφερε σε καρότσα 2 αγελάδες και 4 μοσχάρια από τα οποία τα 3 ήταν ήδη νεκρά.
Ο κτηνοτρόφος όπως θα δείτε στο βίντεό μας σύμφωνα με τις δηλώσεις του, επέλεξε αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση  που του έχει επιβληθεί ώστε να μπορέσει να μεταφέρει τα ζώα του για βοσκή (τα οποία τα έχει στο έξω από το χωριό του), στο βουνό του Καιμάκτσαλάν.

Σήμερα οι πρώτες καταγραφές ζημιών από κλιμάκια μηχανικών στη Σιθωνία

φωτο Ομάδα  Εθελοντών  Δραγουντέλη
Υποχωρεί η κακοκαιρία από τη Χαλκιδική, αφήνοντας ωστόσο πίσω της καταστροφές στη Σιθωνία.
Οι πρώτες καταγραφές των ζημιών
Πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική συνεχίζουν τις αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων. Παράλληλα εργάζονται και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να απομακρυνθούν νερά, λάσπες και φερτά υλικά από τις

Μεταγγίτσι Προφήτης Ηλίας 2017


Ουρανουπολίτικα 2017 - Πρόγραμμα


Δευτέρα

Η Ομάδα Εθελοντών Δραγουντέλη συνδρομή στην αποκατάσταση των δρόμων-φωτογραφίες από τη καταστροφή σε Τορώνη,Πόρτο Κουφό & Συκιά

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του πρώην Δήμου Τορώνης η Ομάδα Εθελοντών Δραγουντέλη  ήταν σε επιφυλακή μαζί με τους φορείς και επενέβηκε αρχικά σε σήμανση δρόμου κι όπου ήταν εφικτό η απομάκρυνση κατολισθήσεων. Αργότερα σε επίβλεψη της κατάστασης των φαινομένων ,σε ρυμούλκηση οχήματος και σε ρύθμιση κυκλοφορίας σε δρόμους που είχαν πρόβλημα

Η Βάση ετοιμότητας Ο.Φ.Κ.Α.Θ Σάρτης στην αντιμετώπιση τον προβλημάτων του επαρχιακού δικτύου Σιθωνίας

Ανακοίνωση.
Από νωρίς το μεσημέρι σήμερα η βάση μας κλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ και την Π.Υ να συμβάλει στην αντιμετώπιση τον προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας. Η βάση ετοιμότητας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ Σάρτης με τρεις εθελοντές κινήθηκαν στην περιοχή από Σάρτη έως και το μνημείο απομακρύνοντας από το επαρχιακό δίκτυο πέτρες ξύλα και διάφορα υλικά που παρασύρθηκαν από χείμαρρους και έθεταν σε

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τη θεομηνία στην Χαλκιδική

THESSNEWS-DESK || ΦΩΤΟ: INTIME
Η θεομηνία που σημειώθηκε σήμερα στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής προκάλεσε καταστροφές και μεγάλα προβλήματα.
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του INTIME για το τοπίο που άφησε πίσω της η ''Μέδουσα'' στη Σιθωνία της Χαλκιδικής:

Βίντεο από το κάμπινγκ που πλημμύρισε στη Σιθωνία


Λακκούβες και επικίνδυνοι δρόμοι στην Νικήτη με την βροχόπτωση (φωτο)


        Δρόμος από τον Κεντρικό για το γήπεδο φωτο Γιώργος Χριστοδουλάκης

Ο Δήμος Σιθωνίας ζητεί να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (φωτο)

Την κήρυξη του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της σημερινής θεομηνίας ζητά από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Σιθωνίας.
Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές, όπως σε δρόμους και δίκτυα, ενώ

Φούσκωσαν οι χείμαρροι στη Τορώνη Σιθωνίας Χαλκιδικής...(φωτο-video)

Τορώνη
Σοβαρά προβλήματα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, που συνεχίζεται με έντονη βροχόπτωση ακόμη σε σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία.
Από το πρωί στη Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι τη Συκιά σημειώνονται πλημμύρες και πτώσεις

Συνάντηση Σωματείου Συμβασιούχων Σιθωνίας με τον Δήμαρχο

Η Διοίκηση του Σωματείου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σιθωνίας, μας ζήτησε χρόνο προκειμένου να βρεθεί λύση.
Αρνείται ο Οικονομικός Διευθυντής να υπογράψει τις πληρωμές μας!!!
'Τονίσαμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια χρόνου.
Υπάρχουν θεωρημένα εντάλματα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ!!!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα.

35 χρονος έκλεβε από ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ένας 35χρονος συνελήφθη χθες 16-7-17 το απόγευμα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχε διαρρήξει ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Πευκοχώρι.
Από την έρευνα των αστυνομικών, ο 35χρονος μπήκε παράνομα, χθες τα ξημερώματα, σε τρία ενοικιαζόμενα δωμάτια δύο συγκροτημάτων στο  και αφαίρεσε

ΕΛ-ΑΚΤ: Λέμβος με 5 επιβαίνοντες προσάραξε σε αβαθή στον Διάπορο Αγ.Νικολάου Σιθωνίας.

Διορθώθηκε η προηγούμενη ανάρτηση.
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς του Λιμεναρχείου Ιερισσού, ότι  η ερασιτεχνική λέμβος “ΑΕΡΗ” Λ.Θ. 5708, με πέντε (05) επιβαίνοντες, προσάραξε σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδας “ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ” ν. Διάπορος Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Οι επιβαίνοντες της λέμβου, μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Θ. 1056 στην ακτή, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, ενώ η αποκόλληση του σκάφους πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες.

     

Κυριακή

Οι νέες γεωτρήσεις της Ελληνικός Χρυσός και ο ολίγιστος Δήμος Αριστοτέλη

Από antigoldgr.org  (14-7-17)
 Ο Δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει  οτι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός για «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΤΙΑ-ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ (ΝΝΔ) ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ MΑΥΡΩΝ ΠΕΤΡΩΝ».

Η δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε στις 15-6-2017 και η προθεσμία