powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Σήμερα οι πρώτες καταγραφές ζημιών από κλιμάκια μηχανικών στη Σιθωνία

φωτο Ομάδα  Εθελοντών  Δραγουντέλη
Υποχωρεί η κακοκαιρία από τη Χαλκιδική, αφήνοντας ωστόσο πίσω της καταστροφές στη Σιθωνία.
Οι πρώτες καταγραφές των ζημιών
Πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική συνεχίζουν τις αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων. Παράλληλα εργάζονται και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να απομακρυνθούν νερά, λάσπες και φερτά υλικά από τις
κατοικημένες περιοχές και να καθαρίσει η παραλιακή ζώνη, όπως είπε στο www.amna.gr/macedonia, ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. «Καθαρίζουμε τις κατοικημένες περιοχές και όλη την παραλιακή ζώνη από τα νερά καθώς αναμένονται αργότερα κλιμάκια μηχανικών από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής όπως επίσης μηχανικοί αλλά και υπάλληλοι της Πρόνοιας από τον Δήμο Σιθωνίας να κάνουν μία πρώτη καταγραφή των ζημιών».
Όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης μηχανήματα εργάζονταν μέχρι τις 22:00 το βράδυ ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της Σιθωνίας. «Δουλεύαμε στη Βουρβουρού, τη Συκιά και στον Αρμενιστή. Οι δρόμοι έχουν ανοίξει , θα γίνουν και οι σχετικοί έλεγχοι των μηχανικών. Σήμερα, από πολύ νωρίς το πρωί κάνουμε όλη τη διαδρομή στο δεύτερο πόδι για έναν επανέλεγχο».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τις επόμενες ώρες θα αποσταλλούν τα έγγραφα με το αίτημα κήρυξης του Δήμου Σιθωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο αρμόδιο υπουργείο, και «αναμένουμε εντός της ημέρας την απάντηση», τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

AΠΕ-ΜΠΕ Μακεδονία-Θράκη