powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 15 Σεπτεμβρίου το σχέδιο ΚΥΑ «Διάθεση υγρών αποβλήτων»


Σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, τέθηκε το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Διάθεση υγρών αποβλήτων» στον ακόλουθο ιστότοπο της ανοικτής διακυβέρνησης http://www.opengov.gr/minenv/?p=8797
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, βασικός σκοπός της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι η θέσπιση ενός σύγχρονου πλαισίου,

ΕΛ.ΑΚΤ: Τραυματισμός αλλοδαπής από θαλάσσιο μέσο αναψυχής στην Νήσο Διαπόρου Σιθωνίας

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς για περιστατικό τραυματισμού 42χρονης αλλοδαπής στη θαλάσσια περιοχή Γαλάζια Νερά νήσου Διαπόρου Σιθωνίας.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι η 42χρονη, ενώ κολυμπούσε στην ανωτέρω περιοχή, τραυματίστηκε από το εκμισθούμενο επαγγελματικό

Πέμπτη

Συνάντηση (συν)εργασίας για την πράσινη ελιά στη Χαλκιδική.

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Χαλκιδικής καλούν σε κοινή συνάντηση εμπόρους και μεταποιητές πράσινης ελιάς 
  Ένα νέο κύκλο συνεργασίας επιχειρούν να ανοίξουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Χαλκιδικής, οι οποίοι και συνέρχονται σε κοινή συνάντηση με εμπόρους και μεταποιητές στις 21 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα, απογευματινές ώρες σε ξενοδοχείο στα Μουδανιά.
       «Η ελιά, το κύριο προϊόν στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και

Οι είκοσι κολυμβητές και οι επιλαχόντες του 6ου Περίπλου Διαπόρου Νήσου στη Βουρβουρού Αγ.Νικολάου Χαλκιδικής 17-9-2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Νικολάου Ή Βουρβουρού΄ διοργανώνει και φέτος για 6η φορά τον Κολυμβητικό Περίπλου Διαπόρου Νήσου στη Βουρβουρού Σιθωνίας Χαλκιδικής 17 Σεπτεμβρίου. Μεγάλο το ενδιαφέρον, πολλοί κολυμβητές δήλωσαν συμμετοχή . Από τους 44 επιλέχθηκαν είκοσι , έπειτα  από την  αξιολόγηση των βιογραφικών τους.

Μετά την επιλογή πρέπει  οι κολυμβητές να ενημερώσουν τον

Δήμος Σιθωνίας:Πρόσληψη 5 καθαριστριών σχολικών κτιρίων .

    Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου  Σιθωνίας Ν.Χαλκιδικής διακηρύττει ότι:
Προκηρύσσει την πλήρωση  πέντε (5) θέσεων απασχόλησης - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος , για την πρόσληψη καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου καθαριότητας σχολικών κτιρίων ορισμένου χρόνου, για το 12θέσιο

Β.Παπακωνσταντίνου Αμφιθέατρο Ν.Μουδανιών 11-8-17

Παρασκευή 11 Αυγούστου // Μουδανιά Χαλκιδικής Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
• Διατίθενται στην προπώληση εισιτήρια προσφοράς των 12€.
• Στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας η τιμή του εισιτηρίου είναι 14€.
*Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών που συνοδεύονται η είσοδος είναι δωρεάν.
------------------------------
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Δράσεις και παρεμβάσεις σε θέματα Ανακύκλωσης στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας κατά το μήνα Ιούλιο, στο πλαίσιο της βελτίωσης του εξοπλισμού Ανακύκλωσης, τοποθέτησε 90 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης ικανοποιώντας αιτήματα επέκτασης του δικτύου των μπλε κάδων σε επιχειρήσεις, σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας καθώς και σε παραλιακούς οικισμούς, που είχαν αυξημένες ανάγκες. Επίσης

Τετάρτη

Φιλανθρωπική Εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Συκιάς Χαλκιδικής 27-8-17.

Φιλανθρωπική Εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Συκιάς Χαλκιδικής, "1ο Αυγουστιάτικο Φεγγάρι από Ανατολή σε δύση"
Πάρκο Νιόβης 27 Αυγούστου  2017 ώρα 21:30.
Μουσική επιμέλεια : Γρηγόρης Σημαδόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια :Κώστας Φαλκώνης.
Προαιρετική τιμή κουπονιού 5 ευρώ

Χαλκιδική: Ταινία με θέμα τον Διάπλου του Τορωναίου θα γυριστεί…

Κυφωνίδης
Ταινία μεγάλου μήκους – μυθοπλασίας- θα γυριστεί μέχρι το 2019 στη Χαλκιδική,εμπνευσμένη από το Διάπλου του Τορωναίου, που γίνεται κάθε Ιούλιο με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων μαραθώνιων κολυμβητών.
Η ταινία σε σενάριο Ιωάννη Κυφωνίδη και Δημήτρη Γιουζέπα (@sn κολυμβητών του Τορωναίου) θα εξιστορεί τη μέρα που διεξάγεται ο αγώνας από το πρωί πριν την εκκίνηση μέχρι το τέλος της απονομής.

ΕΠΣΧ: Αγώνας Super Cup Χαλκιδικής ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ 3-9-17

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής ανακοινώνει τον ορισμό του αγώνα μεταξύ του πρωταθλητή Α΄Κατηγορίας και του Κυπελλούχου Χαλκιδικής περιόδου 2016 – 2017 (Super Cup): Super Cup Χαλκιδικής 2017 Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 Γήπεδο Ολύνθου «ΝΑΚΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ» Ώρα έναρξης : 17:00
 ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ

Αναβολή εγκαινίων της Ελληνικός Χρυσός στη Ολυμπιάδα μέχρι νεωτέρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-8-17
Με το παρόν Δελτίο Τύπου ανακοινώνεται ότι οι Διοικήσεις της Eldorado Gοld και της Ελληνικός Χρυσός αποφάσισαν να αναβάλουν την τελετή των εγκαινίων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, μέχρι νεοτέρας. Η τελετή των εγκαινίων είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου του 2017.
Από το Γραφείο Τύπου
.hellas-gold.com
Σχετικό.  Εγκαίνια του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα στις 15

Παρατείνεται για ένα έτος η προθεσμία για την εξαγορά δασικών εκτάσεων

Παρατείνεται για ένα χρόνο, μέχρι τις 8 Αυγούστου 2018, η δυνατότητα για την εξαγορά εκτάσεων δασικού χαρακτήρα που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση πριν την 11η Ιουνίου 1975, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.
Η προθεσμία με βάση το Νόμο 4280/2014 έληγε χθες και έδινε

Μήνυμα κατοίκων της Ιερισσού στην Eldorado και στη Κυβέρνηση.

Νέες φωτο από σκουριές
Την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον υπουργό Aνάπτυξης βάζει στο στόχαστρο το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Το Συντονιστικό καταγγέλλει ότι ο υπουργός «υπόσχεται στους εκπροσώπους της Eldorado νέες αδειοδοτήσεις», ενώ διερωτάται αν έχουν σκόπιμα αποδυναμωθεί οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου.

Δελτίο Τύπου: Εξαπατήσεων το ανάγνωσμα

5ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID Α.Σ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Τρίτη

Aνακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη θανατηφόρα παράσυρση πεζής στην Φούρκα Κασσσάνδρας Χαλκιδικής

«Χθες 8-8-2017 το μεσημέρι στο 35ο χιλιόμετρο της Περιμετρικής Οδού Κασσάνδρας, στην περιοχή της Φούρκας Χαλκιδικής, 65χρονη υπήκοος Ρωσίας που διέσχιζε πεζή το οδόστρωμα, παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα αρχικά το σοβαρό τραυματισμό της 65χρονης και τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

ΠΟΕΔΗΝ Φάντασμα το Κέντρο Υγείας Αγ. Όρους- Διοικητής 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης Το Σεπτέμβριο η λειτουργία του

Σε καταγγελίες προέβη η ΠΟΕΔΗΝ για την υπολειτουργία των Κ.Υ. καθώς και του Κ.Υ. Αγ. Όρους . Ο Διοικητής 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης  απάντησε  (στο halkidikifocus),  ότι  στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί 
Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΥΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ: Πού; Στο Άγιο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων “6ης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ” Δήμου Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας ενημερώνουν για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην προκυμαία των Ν.Μουδανιών. όρια του Δήμου Νέας Προποντίδας.
ΠΕΜΠΤΗ  10 Αυγούστου: “6η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ”
“Έναρξη εκδηλώσεων”  (προκυμαία) Ν. Μουδανιών.

Ανακοινώσεις δήμων για τη ρύθμιση χρεών έως και 100 δόσεις

Ανακοινώσεις έχουν αρχίσει να εκδίδουν από την περασμένη εβδομάδα δήμοι της χώρας για τη ρύθμιση χρεών έως και 100 δόσεις με βάση το αρ. 52 του Ν.4483/2017.
Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.), τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017, κατόπιν αιτήσεως εντός τεσσάρων

200.000 ευρω στον Δήμο Πολυγύρου για έργα Αποκατάστασης ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 500.000 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους της Βόρειας Ελλάδας το προηγούμενο διάστημα. Αναλυτικά: Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης 200.000 ευρώ, Καστοριάς 40.000, Πολύγυρου Χαλκιδικής 200.000.

ΕΛ.ΑΣ. Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε το τελευταίο διάστημα κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ύστερα από μεθοδική έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν σε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Συνελήφθησαν χθες (7-8-2017), στο πλαίσιο της αυτόφωρης

Υποτροφίες σπουδών στους νέους του Δήμου Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποτροφίες στις Περιφέρειες»

Έξι (6) υποτροφίες σπουδών προσφέρουν το MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το ΑΛΦΑ Επιλογή, και το MEDITERRANEAN COLLEGE στον Δήμο Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποτροφίες στις Περιφέρειες».
Οι υποτροφίες αφορούν σε νέες και νέους του Δήμου Πολυγύρου με επιδόσεις στο Λύκειο, που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά δεν

Δευτέρα

Εξυπηρέτηση Πολιτών-Κάν’ το όπως τα Τρίκαλα!

Ειδικά μηχανήματα τύπου ΑΤΜ  εκτυπώνουν δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου και άλλα σχετικά έγγραφα άμεσα, mobile εφαρμογής Check App καταχώρησης και παρακολούθησης της πορείας των αιτημάτων , ασύρματη κάλυψη όλης της περιοχής του εμπορικού κέντρου των Τρικάλων, έξυπνη Διαχείρισης Στάθμευσης,  σύστημα αποτύπωσης κίνησης των δημοτικών οχημάτων και πολλά άλλα.
Τις δράσεις του δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «Smart Trikala» παρουσιάζουμε σε ένα πλήρες ρεπορτάζ και προτείνουμε σε κάθε πόλη να ακολουθήσει το σύνθημά μας «Κάν’ το όπως τα Τρίκαλα!». Η «έξυπνη πόλη» βρίσκεται στην υπηρεσία των

Δήμος Θεσσαλονίκης:Αιτήσεις δωρεάν κατασκήνωσης ΑμεΑ οικονομικά αδύναμων οικογενειών

O Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2017», πρόκειται να φιλοξενήσει τριάντα οκτώ Άτομα με Αναπηρίες, που ανήκουν κυρίως σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες και είναι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε κατασκήνωση στην περιοχή Κρυοπηγής Χαλκιδικής.
Μέσω του προγράμματος παρέχονται στη συγκεκριμένη ομάδα

H E.K. Ανατροπή στον Δήμο Πολυγύρου για τη έλλειψη νερού στον Χολομώντα Ταξιάρχη Χαλκιδικής


 "Στην αετοφωλιά της Χαλκιδικής, στο υψηλότερο διαμέρισμα του Δήμου, στον Ταξιάρχη, υπάρχουν σπίτια που αυτές τις μέρες δεν έχουν νερό. Κυρίως στα ψηλότερα μέρη και σε όσους έχτισαν στην Απολυμένη Πέτρα. Είναι και πολλοί, που τα χρησιμοποιούν ως δεύτερη κατοικία για το καλοκαίρι. Πληρώνουν βέβαια τα δημοτικά τέλη για όλο το χρόνο.

Σε εξέλιξη φωτιά που εκδηλώθηκε σε έκταση με ξερά χόρτα έξω από το Ποσείδι Χαλκιδικής (φωτο-video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε σε έκταση με ξερά χόρτα έξω από το Ποσείδι Χαλκιδικής, κοντά σε οικισμό. Πλησίον του σημείου εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχει αλσύλλιο και κατοικίες, ωστόσο δεν απειλούνται, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση 15 άνδρες με 7 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. (snΑπό την φωτιά κάηκαν 5 στρέμματα δασικής έκτασης.)

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Νέας Προποντίδας 8-14/8/17

(11/8/17 N.Μουδανιά συναυλία με Β.Παπακωνσταντίνου)
Τρίτη 08 Αυγούστου: “Εκδηλώσεις Πλατείας 2017”  (πλατεία) Ν. Καλλικρατείας.
–Ο Α.Σ "Πρωτέας" με zumba instructor τις Λίλα Δαναμπαση & Άσπα Κομνηνού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Νέων Συλατων με zumba instructor την Μάρθα Κατσαμιρα, θα παρουσιάσουν zumba σε ρυθμούς αεροβικους, λάτιν, αραβικούς και oriental  με ελληνικά και ξένα τραγούδια !!!!  

Δήμος Προποντίδας Συνεδρίαση Δ.Σ. 11/8/17 και ΟΠΑ

 Tακτική συνεδρίαση του Σώματος που θα την Παρασκευή 11/8/2017 και ώρα 2:30 μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. 
 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2017, Δήμου Νέας Προποντίδας
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2017, Δήμου Νέας Προποντίδας
3. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσιών

Κεφάλαια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από ΠΚΜ, για παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο

Κεφάλαια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, για να γίνουν παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9fm ότι θα διατεθούν 6,7

Προβλήτα Ν.Μουδανιών - Γενική Έκθεση Χαλκιδικής 10-13/8/17

Ποιος «πληρώνει τη νύφη» στους γάμους; Ντου από ΣΔΟΕ και ΙΚΑ στις δεξιώσεις!

Σήμερα γάμος γίνεται» και στα «πλήκτρα» το ΣΔΟΕ και το ΙΚΑ

«Του Κουτρούλη ο γάμος». Αυτό μπορεί να συμβεί στον γάμο σας ή στα βαφτίσια του παιδιού σας, εάν δεν προσέξετε τους…μαύρους. Όχι τους μαύρους στο χρώμα, αλλά τους «φορολογικούς μαύρους».
Τα περιστατικά εντός του παρακάτω ρεπορτάζ είναι αληθινά και αναδεικνύουν τι μπορεί να πάθεις «στα καλά καθούμενα».

Ανακοίνωση Δημάρχου Κασσάνδρας για περιορισμένη χρήση νερού.

Λόγω της υπερκατανάλωσης του νερού, όχι λόγω βλαβών και  ειδικότερα εξαιτίας του καύσωνα και της ταυτόχρονης πτώσης της στάθμης σε μεγάλο βαθμό των γεωτρήσεων του Δήμου Κασσάνδρας, έχουμε ως αποτέλεσμα την αδυναμία συνεχούς υδροδότησης σε πολλούς οικισμούς του Δήμου μας.
Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε όπως κάνετε χρήση νερού

ΕΛ.ΑΣ.Εξιχνιάσθηκε ληστεία που έγινε το 2013 σε οικία στη Χαλκιδική .

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ληστείας σε σπίτι, που έγινε το 2013 στη περιοχή Διονυσίου Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ληστείας και της εκβίασης και της παράβασης της νομοθεσίας περί

Σε εξέλιξη φωτιά στο νησί της Θάσου

Αρχειο 
Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη και κατακαίει δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, στο νησί της Θάσου, στην περιοχή Πλατάνι. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 05:45 το πρωί.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων και 2 αεροσκάφη.
Ε.Μ.
Δήμαρχος Θάσου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»:  Η επέμβαση

Κυριακή

Αρχαία Στάγειρα ΄΄Ενα ταξίδι στο φεγγάρι" 8-8-17


Πάλι πνιγμός ηλικιωμένου στη Χαλκιδική - Νεκρή 84χρονη ανασύρθηκε στην θαλάσια περιοχή Ν. Σκιώνης Κασσάνδρας

Αρχείο
Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα 84χρονη  από την θαλάσσια περιοχή Αγίου Ιωάννη Νέας Σκιώνης Χαλκιδικής.  Η 84χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Διενεργείται προανάκριση από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.  06/08/2017

Η Αρναία στη Χαλκιδική μπορεί να "καμαρώνει" για το μέλι της


Γνωστότερος στους φίλους των ποιοτικών γεύσεων στη Μεγάλη Βρετανία -και όχι μόνο- έχει γίνει από πέρυσι ο παραδοσιακός οικισμός Αρναία στη Χαλκιδική, χάρη στον ιδιαίτερο "χρυσό" του: το μέλι της περιοχής.

Μετά την περσινή διάκρισή του με ένα βραβείο εξαιρετικής γεύσης (great taste award), το μέλι Αρναίας βραβεύθηκε εκ νέου φέτος στη


Στην αρχή ήταν το περίφημο «Alfa Nero», ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο ιδιωτικά yacht. Την θέση του πήρε το «Sunrays», ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό ιδιωτικό πλωτό παλάτι. Και τώρα, τo OKTO..
Δεν συναντάμε συχνά ένα νέο γιοτ που να πηγαίνει πέρα από τα συνηθισμένα στον κλάδο του και να διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πρωτοπόρου που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό είναι ακριβώς που έχει καταφέρει η ISA Yachts με τη μεγαλύτερη κατασκευή της μέχρι σήμερα, το εντυπωσιακά κομψό, μήκους 66 μέτρων σούπερ γιότ Okto. Με ένα ultra-cool μαύρο κύτος και μια υπερκατασκευή σε σκούρο ασημί, το Okto οργώνει τις θάλασσες ως η επιτομή του στυλ και της πολυτέλειας στην κατηγορία του, από την στιγμή που παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2014.
Αν και για το ιταλικό ναυπηγείο ISA Yachts, η ποιότητα κατασκευής είναι πάντα στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων του, το πρώτο τόσο μεγάλου μήκους τουριστικό σκάφος που κατασκευάστηκε εκεί προχωράει τη φιλοσοφία ένα βήμα παραπέρα. Αποτελώντας παραγγελία ενός πεπειραμένου ιστιοπλόου και κατασκευασμένο από την έμπειρη ομάδα της BMT Nigel Gee, όποιος ανέβει μία φορά πάνω στο σκάφος Okto. καταλαβαίνει αμέσως ότι αυτό το σκάφος δεν είναι μόνο μαγευτικό στην όψη, αλλά κι ότι κρύβει πολλά περισσότερα από ό,σα συναντά το μάτι.
Είναι καταρχήν η αθλητική όψη που φέρνει σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, που τραβάει την προσοχή. Από την απότομη πρύμνη μέχρι την κομψή επικλινή υπερκατασκευή και την πισίνα διαστάσεων 6.5×4,7 στο κεντρικό πρυμναίο κατάστρωμα, η γαλλική σχεδιαστική ομάδα συνειδητοποίησε άψογα το όραμα του ιδιοκτήτη του για μια απλή αλλά δυναμική εμφάνιση. Η χρήση των καμπυλωτών σχημάτων και των κεκλιμένων στιλιστικών γραμμών δημιουργεί μια αίσθηση ροής σε όλη τους εξωτερικούς χώρους επισκεπτών και προσθέτει στη λειτουργική διαρρύθμιση των χώρων του καταστρώματος περνόντας χωρίς κόπο στο στο πλούσιο εσωτερικό που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Alberto Pinto.
Στη γέφυρα προσφέρεται στους επισκέπτες ένα κατάστρωμα συνολικής έκτασης 80 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι επιλογές κυμαίνονται από την ηλιοθεραπεία, τα πρόχειρα γεύματα στη σκιά ή, με προσαρμογή της επίπλωσης, μια κομψή βραδινή διασκέδαση με την οικογένεια και τους φίλους. Αυτό το κατάστρωμα η τράπουλα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα προηγμένο στερεοφωνικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Videoworks που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για χορό αργά το βράδυ με μια καταπληκτική θέα στο παρασκήνιο.
Λίγο πιο πάνω, ένας απομονωμένος χώρος ηλιοθεραπείας έχει δημιουργηθεί, χωρίς να διακόπτεται η κομψή εικόνα του σκάφους. Ο χώρος διαθέτει ένα από τα δύο Jacuzzi του σκάφους και ένα ιδιωτικό γυμναστήριο που είναι εξοπλισμένο με μεγάλα παράθυρα και φεγγίτη, που δημιουργεί μια φυσική εξωτερική αίσθηση που επιτρέπει στους επισκέπτες να συνεχίσουν τις ασκήσεις τους ανεξαρτήτως καιρού.
Μπροστά από την τιμονιέρα στο πρωραίο κατάστρωμα είναι ένα touch and go ελικοδρόμιο που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ένα Europcopter EC135. Αυτή η περιοχή είναι ένα τέλειο μέρος για να ζήσετε το μοναδικό κατάστρωμα του Okto. Με ξεχωριστή σχεδιαστική γραμμή -που δημιουργώντας μια σχεδόν ρυθμική ακολουθία προσθέτει μια άλλη διάσταση στους εξωτερικούς χώρους- αυτό το κατάστρωμα επίσης μπορεί να ανοίξει αποκαλύπτοντας έτσι τα δύο κρυμμένα σκάφη του γιοτ, που μπορούν να πάρουν μπρος μέσα σε λίγα λεπτά. Δύο ακόμα βοηθητικά σκάφη βρίσκονται στο πίσω μέρος του γκαράζ.
Οι επισκέπτες οδηγούνται προς τα κάτω για το κύριο πρυμναίο κατάστρωμα μέσω των χαρακτηριστικών σκαλών της ISA Yach που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του πλοίου. Από εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν μέσω των καμπυλωτών 5μετρων γυάλινων συρόμενων πόρτων – τις μεγαλύτερη του είδους που έχουν εγκατασταθεί σε Ιταλικό γιοτ – στο πολυτελές κύριο σαλούν, που επίσης σχεδιάστηκε από τον Alberto Pinto.
Όντας ένα από τα τελευταία έργα πριν από το θάνατό του το 2012, στον Γάλλο σχεδιαστή δόθηκε το ελεύθερο να σχεδιάσει και να διακοσμήσει το Okto. Έχοντας συνεργαστεί με τον ιδιοκτήτη για το προηγούμενο γιοτ του, το περίφημο μήκους 82 μέτρων Oceanco Alfa Nero ο, Πίντο είχε σίγουρα μια καλή αντίληψη για τις εκτιμήσεις του πελάτη του. Το ίδιο επίπεδο πολυτέλειας, στυλ και λειτουργικότητας θα ενσωματωθεί και στο Okto, σε μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή.
Η έλλειψη θορύβου και κραδασμών σε όλο το σκάφος ήταν το κλειδί για την έγκριση του ιδιοκτήτη καθώς και την εξασφάλιση της άνεσης του κάθε επισκέπτη στο πλοίο, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τα γιοτ αυτής της κατηγορίας.
Ο σχεδιασμός του κύριου καταστρώματος ήταν επίσης μεγάλης σημασίας για την του ομάδα του Pinto, ο οποίος έθεσε ως στόχο να ανανεώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών γι’ αυτόν το χώρο που είναι τόσο συχνά υποτιμημένος. Μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιουργείται από τη χρήση των γυαλιστερών και περιποιημένων μετάλλων, υψηλής επιφάνειες λάκα και πολυτελή επικαλυμμένη επίπλωση. Το φυσικό φως που πλημμυρίζει μέσα από τα μεγάλα παράθυρα στην είσοδο από το κεντρικό κατάστρωμα και εκείνων κατά μήκος της πλευράς του σαλoνιoύ, έδωσε στον Pinto την απαραίτητη αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να κάνει χρήση σκουρόχρωμου ξύλου για επένδυση χωρίς τον κίνδυνο της δημιουργίας ενός σκοτεινού περιβάλλοντος. Ένα φυσικό σατέν ξύλινο δάπεδο προσθέτει μια αίσθηση απαλότητας στο κατά τα άλλα υψηλής ποιότητας περιβάλλον διαβίωσης.

Μετακινούμενοι προς τα πίσω μέσα ενός διαδρόμου συναντάμε μια δίκλινη καμπίνα πολλαπλών χρήσεων. Εξοπλισμένη με μια σειρά από μεγάλα παράθυρα στο ύψος του κύτους, θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί είτε ως VIP καμπίνα, είτε ως παιδική καμπίνα, που επιτρέπει την την εποπτεία των γονιών.
Οι τέσσερις πρόσθετες καμπίνες επισκεπτών βρίσκονται στο κατώτερο κατάστρωμα, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο και με ξεχωριστή χρωματική διακόσμηση, που προσφέρουν διαμονή για συνολικά 11 άτομα.
Δύο επίπεδα πιο πάνω στο κατάστρωμα της γέφυρας είναι όπου μπορείτε να βρείτε το κύριο χώρο ψυχαγωγίας του πλοίου. Εδώ ένα ποιοτικό σαλόνι – κινηματογράφος είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα ήχου, καθώς και μια τηλεόραση με οθόνη plasma 103 ιντσών για την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία στην θάλασσα.
Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές του, το Okto διακρίθηκε σε θαλάσσιες δοκιμές του υπενθυμίζει ο Captain Gerard. Η τελική ταχύτητα του υπολογιζόταν ότι φθάνει τους 18 κόμβους, ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά σχεδόν 1 κόμπο. Και αυτό σε συνθήκες όπου τα κύματα στη θάλασσα φθάνουν τα δύο μέτρα. Πλέοντας στην οικονομική ταχύτητα των 13 κόμβων, το Okto είναι σε θέση να φθάσει σε εμβέλεια τα 6.800 nm με την ισχύ των δύο CAT 3512C κινητήρων του.
Το Okto βρίσκεται στην Καραϊβική, και είναι διαθέσιμο προς πώληση και ενοικίαση μέσω της Fraser Yachts
πηγή thepaper.gr