powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

Αναβιώνει και φέτος το Ταφικό έθιμο των Ποντίων -Στρώνουν τραπέζι πάνω σε τάφους [εικόνες]


Αν και η παράδοση θέλει το έθιμο να τηρείται την Κυριακή του Θωμά, πολλοί μαζεύονται στα νεκροταφεία τη δεύτερη μέρα του Πάσχα  εδώ.
Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται σουρεαλιστικό, ακόμα και μακάβριο, αλλά το ταφικό έθιμο, που τηρείται την Κυριακή του Θωμά, καλά κρατεί στην παράδοση των Ποντίων .
«Το σωστό είναι να ερχόμαστε "σα ταφία" την 7η μετά το Πάσχα, του Θωμά, που δεν πίστεψε ότι ο Χριστός αναστήθηκε, παρά

'Του Μαύρου νιου τ’ αλώνι' γιορτάστηκε και φέτος στην Ιερισσό (φωτο 10-4-18)

φωτο   Ιωσηφ Σεκερογλου
'Του Μαύρου νιου τ’ αλώνι' (εδώ) Ιερισσός Χαλκιδικής, Τρίτη 10 Απριλίου 2018 γιορτάστηκε και φέτος με επιμνημόσυνη δέηση καταθέσεις στεφανιών και την αναπαράσταση της σφαγής μέσω του Καγκελευτού χορού. στην περιοχή «Μαύρο Αλώνι», προς μνήμη των 400 Ιερισσιωτών που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, κατά την επανάσταση του 1821.

Κλειστός ο αύλειος χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου που υπέστη βανδαλισμούς

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι ο αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου θα μείνει κλειστός έως και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 λόγω επικινδυνότητας από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Λιτανεία των εικόνων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής (φωτο-video 10-4-18)

φωτο  Asterios Mylonas

Περιφορά εικόνων (Λιτανεία) στους δρόμους του χωριού του Αγ.Νικολάου  Χαλκιδικής είναι ένα έθιμο με ρίζες από την Τουρκοκρατία. Στο παρελθόν  οι

Η Πάολα στη Συκιά στο must Club 9-4-18 (video)

Πάολα- Καρατζάκος

Στο χωριό της  την  Συκιά ήταν το Πάσχα η Πάολα και επισκέφθηκε το Must Club  χθές. Μέσα από τη νέα της δισκογραφική δουλειά  αφιερώνει το τραγούδι της «Καράβι», στον πατέρα της. 

Επιμελητήριο Χαλκιδικής παρουσίαση ηλεκτρονικής πλατφόρμας προγράμματος θέσεων μαθητείας 11-4-18 .

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής Προσκαλεί:

Τις επιχειρήσεις – μέλη του, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιουργείται στα πλαίσια του προγράμματος και μέσω της οποίας θα γίνεται η αναζήτηση για τοποθέτηση σε θέσεις

Αποφασίζει η ΕΠΟ για το θέμα της ένστασης κατά του Ηρακλή , το αργότερο την Πέμπτη 12-4-18

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ αναμένεται μέχρι το αργότερο την Πέμπτη να γνωμοδοτήσει σχετικά με το αν θα έχει τύχη η ένσταση του Αρη Παλαιοχωρίου κατά του Ηρακλή ή αυτή πέσει στο κενό.
'Oπως αποκάλυψε το SDNA ο Αρης Παλαιοχωρίου κατέθεσε ένσταση στην ΕΠΟ κατά της συμμετοχής του Ηρακλή στα μπαράζ

Δευτέρα

Στη Συκιά Χαλκιδικής και φέτος η περιφορά της εικόνας του Αγ.Γεωργίου με ιππείς (φωτο -video 9-4-18)

φωτο Μαρία Πάργα Λαθούρη 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς ‹Τα Συκιωτάκια › διοργάνωσε και φέτος την Δευτέρα 9 Απριλίου στο πάρκο της Νιόβης πασχαλινή εκδήλωση με συγκέντρωση ιππέων για την παραλαβή και περιφορά της εικόνας του Αγ.Γεωργίου .
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου .
Ακολούθησε γλέντι με άφθονο φαγητό και ποτό.

Ζ. Ζάεφ: Η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
«Αυτό που λένε ορισμένοι ότι μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ ως FYROM ανεξάρτητα από την επίλυση του θέματος της ονομασίας, νομίζω ότι δεν είναι

Κυριακή

'Του Μαύρου νιου τ’ αλώνι' Ιερισσός Χαλκιδικής, 10 Απριλίου 2018-Πρόγραμμα.

 'Του Μαύρου νιου τ’ αλώνι' Ιερισσός Χαλκιδικής, Τρίτη 10 Απριλίου 2018
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ 1821 ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ 400 ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΩΝ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΑΛΩΝΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Η Ιερισσός υπήρξε ανέκαθεν μια ζωντανή παρουσία στα εθνικά προσκλητήρια και συγχρόνως μια εστία με πλούσια λαϊκή παράδοση.

Πάσχα στο Γομάτι Χαλκιδικής, κάψιμο με τεράστα φωτία του Ιούδα (2018)

Το κάψιμο του Ιούδα στο Γομάτι ,  αναβιώνει κάθε χρόνο  στην πλατεία του    χωριού ,μετά το Χριστός Ανέστη  όπου  στήνουν

Χριστός Ανέστη - Αληθώς ο Κύριος (από Αλέξη !)