powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Ψωμί με έκπτωση 20% για ανέργους, πολυτέκνους και μονογονεϊκές οικογένειες για στην Κεντρική Μακεδονία

Η δράση ονομάζεται «Γείτονες» , την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα σωματεία αρτοποιών, αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερα από 225.000 άτομα (185.000 άνεργοι, 30.000 πολύτεκνοι και 10.000 καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες).
Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται από τις 15 Οκτωβρίου μπλοκ με 26 κουπόνια (όσα και οι ημέρες του μήνα που είναι ανοιχτά τα αρτοποιεία) από τις διευθύνσεις Πρόνοιας σε κάθε ενότητα. Στη συνέχεια, θα αγοράζουν το ψωμί και όλα τα παραγόμενα προϊόντα από τους φούρνους που θα έχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων τους αναρτημένο το ειδικό σήμα για την έκπτωση του 20%.
Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος είναι σε συνεργασία
και με ιδιώτες και επιχειρήσεις να επεκταθεί η συγκεκριμένη δράση και σε άλλα προϊόντα.
 Για κοινωνική αλληλεγγύη από τα σωματεία αρτοποιων, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου τη δράση «Γείτονες». «Οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο κέρδη και λογιστικές πράξεις αλλά και κοινωνικά υπεύθυνες. Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα ωφεληθούν σε καθημερινή βάση» δήλωσε.
"Οι αρτοποιείοι δεν μπορεί να είναι αμέτοχοι σε αυτό που ζούμε.  
Στόχος μας να ζουν και όχι να επιβιώνουν αυτοί που έχουν ανάγκη, ουσιαστικά αυτό το 20% είναι το κέρδος μας" τόνισε η Ελσα Κουκουμέρια πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών. 
Να γίνει παράδειγμα και για άλλες περιφέρειες και περιοχές της χώρας ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδία Αρτοποιων Ελλάδος Νεοφυτος Παπαδόπουλος.