powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

«Καταιγίδα» προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Κατά χιλιάδες καταφθάνουν οι προσφυγές στις εφορίες κατά του ΕΝΦΙΑ από φορολογούμενους που αρνούνται να πληρώσουν το νέο φόρο των ακινήτων. Οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανή «κύμα» ιδιοκτητών που ζητά την ακύρωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, σημαίνοντας τον συναγερμό στην κυβέρνηση φοβούμενη για μαζικό κίνημα κατά του ΕΝΦΙΑ.
Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να «πληγώνει» την κυβέρνηση με τις εξελίξεις να απειλούν τις εισπράξεις των 2,65 δισ. ευρώ, όπως επιβεβαιώνει με εγκύκλιο της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.
Στην εγκύκλιο, παρέχονται οδηγίες στις εφορίες για την παραλαβή και διαβίβαση των
ενδικοφανών προσφυγών στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.
Ο όγκος των υποθέσεων που καλείται να διεκπεραιώσει η τελευταία υπηρεσία είναι τεράστιος, καθώς από την εγκύκλιο προκύπτουν και οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους οι φορολογούμενοι προσφεύγουν και ζητούν την διαγραφή ή τη σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Οι λόγοι αυτοί είναι οι εξής: 
* Αντισυνταγματικότητα του φόρου.
* Αμφισβήτηση του ύψους των αντικειμενικών αξιών με βάση τις οποίες υπολογίστηκε ο φόρος.
* Αιτήματα για χορήγηση απαλλαγών, καθώς οι προσφεύγοντες θεωρούν ότι υπάγονται στους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι ως εκ τούτου δικαιούνται μείωσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 50% ή πλήρη διαγραφή του ΕΝ.Φ.Ι.Α., εφόσον είναι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή ανάπηροι σε ποσοστό 80% και άνω.
* Οικονομική αδυναμία.
* Διόρθωση στοιχείων της δήλωσης Ε9.