Με θαλασσινά γλέντια, γιορτές των λιμανιών και υπέροχα ελληνικά δείπνα γέμισαν οι βραδιές της δεύτερης εβδομαδιαίας
θεματικής ενότητας του Mount Athos Area Kouzina 2014 με τίτλο “Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παράκτια ζώνη από τις 19 μέχρι και
τις 25 Μαϊου 2014.
Επισκεφθείτε την σελίδα για λεπτομέρειες του προγράμματος : http://www.mountathosarea.org/
Έλληνες, Ολλανδοί, Βέλγοι, Γάλλοι και Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου ξεναγήθηκαν σε κάθε θαλασσινή γωνιά της περιοχής,
ακολούθησαν τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου, επισκέφθηκαν τις μαγευτικές μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, συνέλλεξαν
βιολογικό μέλι από τις παρυφές του Στρατονικού Όρους, γλέντησαν στις γιορτές του λιμανιού της Αμμουλιανής, κολύμπησαν στα
διαυγή νερά του νησιωτικού συμπλέγματος “Δρένια”, παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συμμετείχαν
στη διαδικασία παρασκευής πίτας με κρίταμα της θάλασσας, πραγματοποίησαν τον παράπλου του Αγίου Όρους και γεύθηκαν υπέροχα
θαλασσινά μενού, που φτιάχτηκαν με τα “ευλογημένα” προϊόντα της αθωνικής θάλασσας που περιβάλει την περιοχή.
Η γιορτή άρχισε στην Ολυμπιάδα, όπου στην κεντρική προβλήτα του οικισμού ο chef Jean Louis Kapsalas και η Σμαρούλα Ανδριώτη του fish restaurant “Καπετάν Μανώλης” παρουσίασαν εξαιρετικό μάθημα μαγειρικής με τίτλο “Μύδια Ολυμπιάδας με χόρτα από το Αριστοτελικό Βουνό”. Την επόμενη ημέρα προσέφεραν ιδιαίτερο και εμπνευσμένο menu με τίτλο “Η γιορτή της θάλασσας του Αριστοτέλη”, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Στο δε λιμάνι της Αμμουλιανής παραδόθηκε μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με τίτλο “Πίτα με αρμυρίκια της θάλασσας” και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ελληνική “Η Γιορτή του Ψαρέματος”, όπου η σύμπραξη των τοπικών κοινωνικών φορέων αποτέλεσε παραδειγματική συνέργεια εξωστρέφειας.
Η ενότητα ολοκληρώθηκε στην Αμμουλιανή, όπου η chef Ντίνα Νικολάου και o Παύλος Τούσιος του εστιατορίου “Ανεμότρατα” παρουσίασαν εξαιρετικό μενού με θέμα «Η Γιορτή της Ευλογημένης Θάλασσας”, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους συνδαιτυμόνες ως πραγματική ωδή στα 300 χλμ. ακτογραμμής του τρίτου “ποδιού” της Χαλκιδικής.
Η επόμενη εβδομάδα του Mount Athos Area Kouzina είναι αφιερωμένη στη “Μοναστηριακή Κουζίνα”, δεδομένης της γειτνίασης της περιοχής με την Αθωνική Πολιτεία. Εστιάζει δε στην προβολή της γύρω από την Ουρανούπολη περιοχής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτή εμπνέεται από τις μοναστηριακές γεύσεις του Άθωνα.
Η γιορτή άρχισε στην Ολυμπιάδα, όπου στην κεντρική προβλήτα του οικισμού ο chef Jean Louis Kapsalas και η Σμαρούλα Ανδριώτη του fish restaurant “Καπετάν Μανώλης” παρουσίασαν εξαιρετικό μάθημα μαγειρικής με τίτλο “Μύδια Ολυμπιάδας με χόρτα από το Αριστοτελικό Βουνό”. Την επόμενη ημέρα προσέφεραν ιδιαίτερο και εμπνευσμένο menu με τίτλο “Η γιορτή της θάλασσας του Αριστοτέλη”, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Στο δε λιμάνι της Αμμουλιανής παραδόθηκε μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με τίτλο “Πίτα με αρμυρίκια της θάλασσας” και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ελληνική “Η Γιορτή του Ψαρέματος”, όπου η σύμπραξη των τοπικών κοινωνικών φορέων αποτέλεσε παραδειγματική συνέργεια εξωστρέφειας.
Η ενότητα ολοκληρώθηκε στην Αμμουλιανή, όπου η chef Ντίνα Νικολάου και o Παύλος Τούσιος του εστιατορίου “Ανεμότρατα” παρουσίασαν εξαιρετικό μενού με θέμα «Η Γιορτή της Ευλογημένης Θάλασσας”, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους συνδαιτυμόνες ως πραγματική ωδή στα 300 χλμ. ακτογραμμής του τρίτου “ποδιού” της Χαλκιδικής.
Η επόμενη εβδομάδα του Mount Athos Area Kouzina είναι αφιερωμένη στη “Μοναστηριακή Κουζίνα”, δεδομένης της γειτνίασης της περιοχής με την Αθωνική Πολιτεία. Εστιάζει δε στην προβολή της γύρω από την Ουρανούπολη περιοχής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτή εμπνέεται από τις μοναστηριακές γεύσεις του Άθωνα.
πηγή αποσπάσματα http://traveldailynews.gr