powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Μουσικοχορευτικού Λαογραφικού Ομίλου από το Μένοικο της Κύπρου με το Δήμαρχο Νέας Προποντίδας

Με την ευκαιρία της παρουσίας στο Δήμο Νέας Προποντίδας του Μουσικοχορευτικού Λαογραφικού Ομίλου “Η ΒΟΥΡΚΑ” από το Μένοικο της Κύπρου, από τις 7 έως 14 Ιουλίου, αντιπροσωπεία των μελών του ομίλου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ. Μανώλη Καρρά, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν αρχικά η γνωριμία μεταξύ των
δύο πλευρών. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ανταλλαγή απόψεων σε εθνικά θέματα και κατά κύριο λόγο σε θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό και την τέχνη.
Μεταξύ άλλων υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση από τον πρόεδρο του ομίλου κ. Λοΐζο Παναγιώτου προς το Δήμαρχο, να επισκεφτεί τη μεγαλόνησο και το Μένοικο και να συνεργαστούν οι δυο πλευρές σε ότι αφορά το λαϊκό πολιτισμό.
Να σημειωθεί πως τα μέλη του Μουσικοχορευτικού Ομίλου “Η ΒΟΥΡΚΑ” παρουσίασαν έθιμα, χορούς και τραγούδια της Κύπρου στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θάλασσας 2015 στο Λάκκωμα την Πέμπτη 9 Ιουλίου και στις εκδηλώσεις της γιορτής της Σαρδέλας 2015 του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο ΦΑΡΟΣ” την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις βραδιές.