«Παρατηρείται εδώ και περίπου δύο εβδοµάδες µια κινητικότητα στην αγορά, όµως οι τιµές παρά την ελαφρά αύξησή τους, παραµένουν σκοτωµένες», λέει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου Ευάγγελος Ευαγγελινός.
Σηµάδια ανάκαµψης δείχνει, σταδιακά, η ζήτηση επιτραπέζιας πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφόρησε
το Σάββατο 23 Απριλίου.
Οι τιµές στο επεξεργασµένο προϊόν, αρχίζουν και «τσιµπάνε» εδώ και λίγες ηµέρες, φτάνοντας στα 1,25 µε 1,30 ευρώ το κιλό, για τα 110 τεµάχια, αλλά και πάλι απέχουν από το να είναι ικανοποιητικές για τους παραγωγούς.
Οι τιµές στο επεξεργασµένο προϊόν, αρχίζουν και «τσιµπάνε» εδώ και λίγες ηµέρες, φτάνοντας στα 1,25 µε 1,30 ευρώ το κιλό, για τα 110 τεµάχια, αλλά και πάλι απέχουν από το να είναι ικανοποιητικές για τους παραγωγούς.
«Παρατηρείται εδώ και περίπου δύο εβδοµάδες µια κινητικότητα στην αγορά, όµως οι τιµές του προϊόντος, παρά την ελαφρά αύξησή τους, παραµένουν σκοτωµένες», λέει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πολυγύρου Ευάγγελος Ευαγγελινός.
Σύµφωνα µε τον ίδιο, «για τα 110 τεµάχια της πρώτης ποιότητας, σε επεξεργασµένες ελιές, που έχουν πρόσθετο κόστος 20 -25 λεπτά το κιλό, σε σχέση µε τη νωπή, ο παραγωγός µόλις που πιάνει 1,25 - 1,30 ευρώ το κιλό κι αυτά σε συµφωνία για αγορά µαζί µε ψιλότερα κοµµάτια, γιατί είναι δυσεύρετα».