powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής : Δεν διαθέτει ούτε κόλλες Α4 για συνταγογράφηση.

Πολλές οι ελλείψεις ,  σε ακόμα ένα  Κέντρο Υγείας της χώρας μας,  αυτό του  Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής το οποίο δεν διαθέτει ούτε καν κόλλες Α4 για την συνταγογράφηση και τις αγοράζουν οι εργαζόμενοι με χρήματα από τον μικρό πια μισθό τους . Η διευθύντρια κυρία Χριστίνα Χαμαλίδου μιλάει στο www.Life2day.gr 
Η έρευνα συνεχίζεται στο LIFE2GAY.GR στα νοσοκομεία και
κέντρα υγείας παρουσιάζονται αναδεικνύοντας τα προβλήματα τους. Σήμερα οδεύουμε προς την Χαλκιδική και σταματάμε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου για το οποίο θα συνομιλήσουμε με την διευθύντρια του, κυρία Χριστίνα Χαμαλίδου η οποία ζητάει καλύτερη στελέχωση στο ασθενοφόρο ώστε να μην υπάρχουν κενές βάρδιες, αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Εδώ οι εργαζόμενοι βάζουν και από την τσέπη τους για να μην υπάρχουν ελλείψεις αναλώσιμων υλικών. 
Η κυρία Χαμαλίδου αναφέρει στο LIFE2GAY.GR πως και στα αναλώσιμα υλικά αλλά και στο νοσοκομειακό υλικό αλλά κα στην γραφειακή ύλη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Κέντρο. Ειδικά σε ότι αφορά το μικροβιολογικό που τα υλικά του είναι εξωσυμβατικά και υπάρχουν προβλήματα στην προμήθειά τους. 
Η Υγειονομική Περιφέρεια δεν στέλνει καν κόλλες Α4 για την συνταγογράφηση με αποτέλεσμα αυτές αλλά και άλλα υλικά, να τα προμηθεύονται μόνοι τους οι εργαζόμενοι και με δικά τους χρήματα! Άλλη πηγή βοήθειας είναι από τον Δήμο που βοηθά αρκετά.
 Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου διαθέτει τρεις γενικούς γιατρούς, μία παιδίατρο και μία μικροβιολόγο. Στις εφημερίες συμμετέχουν και οι έξι γενικοί γιατροί των Περιφερειακών Ιατρείων, ωστόσο οι εφημερίες βγαίνουν με δυσκολία. Ένας γενικός γιατρός θα έλυνε το πρόβλημα στις εφημερίες, ενώ σημαντική είναι η απουσία ενός οδοντίατρου που υπήρχε όμως μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη. 
Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν πέντε νοσηλεύτριες αλλά η μία είναι με μετακίνηση και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς οι βάρδιες δεν βγαίνουν σε καμία περίπτωση έτσι. Ήδη η διευθύντρια έχει ζητήσει βοήθεια από το Κέντρο Υγείας Μουδανιών ώστε να μοιραστούν κάπως τις βάρδιες με τις νοσηλεύτριες που διαθέτει. 
Το κύριο αίτημα του Κέντρο ωστόσο αφορά σε εφτά νοσηλεύτριες συνολικά. 
Στο Κέντρο υπάρχουν μόλις τρεις οδηγοί ασθενοφόρου οι οποίοι προφανώς δεν επαρκούν για να βγαίνουν όλες οι βάρδιες και ήδη υπάρχει βοήθεια και από το Κέντρο Υγείας Μουδανιών το οποίο καλύπτει μία από τις ακάλυπτες βάρδιες.
 Σε περίπτωση περιστατικού σε ώρα που δεν καλύπτεται από την βάρδια, καλείται το ΕΚΑΒ κι εκείνο συντονίζει πιο όχημα είναι πιο κοντά, με εκείνο από την Κανσσανδρεία να θεωρείται το πιο μακρινό και να απαιτεί ακόμα και μία ώρα δρόμου μέχρι να φτάσει στον προορισμό! 
Για τον λόγο αυτό έχουν γίνει αναφορές στην διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας ωστόσο έως σήμερα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. 
Στα φάρμακα η ροή είναι καλύτερη, άλλωστε οι προμήθειες εκεί έρχονται από το νοσοκομείο κι έτσι δεν υπάρχει κάποιο τόσο σοβαρό ζήτημα έλλειψης. 
Η διευθύντρια σημειώνει στο LIFE2GAY.GR πως το ακτινολογικό είναι παλιού τύπου, από τους καρδιογράφους λειτουργεί ο ένας με τον άλλον να είναι για επισκευή, αλλά και γενικά υπάρχει πρόβλημα λόγω παλαιότητας των μηχανημάτων. Σημαντική είναι η έλλειψη μηχανημάτων και στα Περιφερειακά Ιατρεία. 
Η διευθύντρια σημειώνει στο LIFE2GAY.GR πως κατά καιρούς υπάρχουν περιστατικά βίαιων αντιδράσεων από τους ασθενείς προς το προσωπικό, κυρίως το καλοκαίρι που ο φόρτος είναι μεγάλος και η αναμονή περισσότερη με αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορα περιστατικά με ένα από αυτά να αφορά και σε χειροδικία. 
Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου φτάνει ακόμα και στα διακόσια άτομα επισκεψιμότητας την ημέρα μέσα στο καλοκαίρι όπου εντοπίζεται πληθώρα τουριστών. Το χειμώνα ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τα ογδόντα άτομα την ημέρα, ωστόσο το Κέντρο Υγείας καλύπτει όλο το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής με τον πληθυσμό ευθύνης να είναι περίπου στους είκοσι χιλιάδες. Αριθμός που το καλοκαίρι δεκαπλασιάζεται!

Νικολέτας Ντάμπου 

life2day.gr