powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC στο Porto Carras Grand Resort

foto από  Νικήτη 
Η καρδιά της ευρωπαϊκής ιστιοπλοϊας χτυπά στις αρχές Ιουλίου στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Porto Carras Grand Resort, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.
Οι αγώνες θα γίνουν από τις 3 ως τις 10
Ιουλίου στο Βόρειο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου, μπροστά από το Porto Carras Grand Resort, με σημείο εκκίνησης αλλά και διεξαγωγής της συνάντησης των κυβερνητών, τη φημισμένη και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, Porto Carras Μarina, η οποία έχει φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία, πολλές ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στο παρελθόν.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οργανωμένη μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 315 σκαφών και βάθος 5,5 μέτρα που επιτρέπει την πρόσβαση σε σκάφη μέχρι και 165 πόδια. Στο σύνολό του, το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει εξαιρετικές παραλίες, εστιατόρια, bars, cafe, mini market και εμπορικά καταστήματα διασφαλίζοντας την ευχάριστη διαμονή των ιστιοπλόων κατά την περίοδο των αγώνων.

Από την πρώτη στιγμή, τo Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016 «αγκαλιάστηκε» με μεγάλη θέρμη από τους ιστιοπλόους, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συμμετοχές που κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ με 74 σκάφη που προέρχονται από 12 χώρες. Εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν πληρώματα από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο, αλλά ακόμα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, η εμπειρία του οποίου αναγνωρίστηκε από το ORC και τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για να έρθει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

www.pantis.gr