powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι (roundabout) που θα αποσυμφορήσουν το φανάρι ταλαιπωρίας της Νικήτης Χαλκιδικής (φωτο).

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27-11-17 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας ενημερωτική συνάντηση για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη - πρόταση η  οποία  θα αποσυμφορήσει  σημαντικά   το τεράστιο  κυκλοφοριακό πρόβλημα   των φαναριών της Νικήτης  που   παρουσιάζεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα για 
4 μηνες της τουριστικής σεζόν, και θα λύσει οριστικά τό πρόβλημα των φαναριών τους υπόλοιπους μήνες.
 Στην Συνάντηση καλέστηκαν μηχανικοί να τοποθετηθούν πάνω  στην  προσωρινή μελέτη  για  τους 4 κόμβους  και οι δημοτικοί Σύμβουλοι. 
Αρχίζοντας  την ενημέρωση ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Τζίτζιος   ανέφερε.
Η αρμοδιότητα του έργου δεν είναι του Δήμου Σιθωνίας αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,η οποία το έβαλε σε  προτεραιότητα με προγραμματική σύμβαση της ΠΚΜ και του Δήμου Σιθωνίας  κόστους 4 εκατομυρίων . Δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Είχε προτείνει στον Περιφεριάρχη κ. Τζιτσικώστα να γίνουν κάθετες υπόγειες και άνω διαβάσεις αλλά υπήρχε πρόβλημα με τα ρέματα. Έκανε  νέα πρόταση για τέσσερις κυκλικούς  κόμβους (roundabout)  κατα μήκος του δρόμου . Η μελέτη θα προβλέπει και 4 κάθετες βελτιώσεις των δρόμων καθώς και 320 θέσεις στάθμευσης.
Τι προβλέπει αυτή η πρόταση που παρουσιάσθηκε σήμερα 
Όπως ανέφεραν οι μελετητές  κ. Στρακάλης και Καραμπατάκης η οποίοι δεν έχουν λάβει κάποια αμοιβή σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι κυκλικοί κόμβοι θα έιναι 4.

1) ένας κυκλικός στην αρχή της εισόδου της Νικήτης όπου υπάρχει και ο παλιός επαρχιακός. Θα εξυπηρετήσει στην είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων από το πάνω  μέρος του χωριού, ο δρόμος θα βελτιωθεί και με φωτισμό μέχρι την έξοδο μετά το γήπεδο στον 4ο κυκλικό κόμβο (περιοχή Μασούτη)
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ
Με κίτρινο χρώμα τα πεζοδρόμια 

2) Κυκλικός κόμβος Φανάρια Νικήτης Θα υπάρχουν stop στον κάθετο δρόμο , η προτεραιότητα θα  είναι σε αυτούς που θα είναι μέσα στον κόμβο και έτσι θα υπάρχει συνεχής ροή αυτοκινήτων στον κεντρικό δρόμο.
ΦΑΝΑΡΙ ΝΙΚΗΤΗΣ

3) Κυκλικός κόμβος μετά τα φανάρια κάτω από το γήπεδο Νικήτης που κατεβαίνει ο δρόμος για παραλία Νικήτης .
ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΗΠΕΔΟΥ
4) Κυκλικός κόμβος στη περιοχή Μασούτη. Δύσκολη περιοχή προτείνεται κόμβος σε σχήμα οβάλ. Εδώ τίθεται και το μεγάλο πρόβλημα της ασφάλειας λόγω του παλιού επαρχιακού που θα επικοινωνεί με το πάνω χωριό και τον 1ο κόμβο καθώς και ότι είναι περιοχή με επιχειρήσεις.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣΟΥΤΗ

Ο κυκλικοί κόμβοι θα έχουν διάμετρο 26 μέτρα. Η άλλη διάμετρος είναι 40 μέτρα και δεν είναι εφαρμόσιμη.
Οι μελετητές και ο Δήμαρχος τόνισαν ότι δεν λύνεται το πρόβλημα οριστικά για το καλοκαίρι αλλά βελτιώνεται η κατάσταση σημαντικά.
Ο Δήμαρχος κ.Τζίτζιος απάντησε σε ερώτησεις.
Για  την διασταύρωση Νικήτης-Αγ. Νικολάου- Ν.Μαρμαρά  που υπάρχει και εκεί μποτιλιάρισμα στην επιστροφή από τη πλευρά του Ν.Μαρμαρά το έχει υπόψιν η Περιφέρεια για μελλοντική κατασκευή κόμβου και εκεί.
Το έργο θα είναι μία εργολαβία και θα τελειώσει σε δύο καλοκαίρια αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, υπάρχει η γραφειοκρατία των εγκρίσεων και απο το ελεγκτικό συμβούλιο.
Από την πλευρά της μείζωνος αντιπολίτευσης ο κ.Ληστής ανέφερε ότι ο Δήμαρχος παίρνει πρωτοβουλίες μόνος του δεν ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στο παρελθόν ασχολήθηκε για το πρόβλημα των φαναριών.
Υπήρχε μια επιφυλακτικότητα από πλευράς μηχανικών και του εκπροσώπου του εμπορικού κόσμου, γενικώς όμως όλλοι θέλουν να γίνει  το πρώτο βήμα αν και υπηρξε μεγάλη αδράνεια πολλά χρόνια. 
Αρνητικός στα πάντα ο τ. Πρόεδρος της Νικήτης Μ.Αναγνωστάρας που προέβλεψε την πλήρη αποτυχία.
Στον Δήμο Σιθωνίας στην αίθουσα συνεδριάσεων θα αναρτηθεί η πρόταση με τους κόμβους ώστε να υπάρξουν προτάσεις βελτίωσης πριν την οριστική μελέτη.
Απο πλευράς χρηματοδότησης και εκτέλεσης της προγραμματικής
συμφωνίας αναφέρθηκαν υπάλληλοι της Π.Ε. Χαλκιδικής , ο Δ/ντης Τεχν.Υπηρεσιών κ. Μυγδάνης και η κ Συρδάρη εκ μέρους του Αντιπεριφεριάρχη.




Περιοχή πριν φανάρια στο Δημαρχείο