powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη

Απο τα εννιά νέα ασθενοφόρα στη Χαλκιδική τα δύο είναι σε πλήρη απασχόληση.

Αν και  η Χαλκιδική ειναι υπερπλήρης με 9 ασθενοφόρα τα οποία αγοράσθηκαν μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013 με 610.000 ευρώ, μόνο τα 2 είναι σε 24 απασχόληση.
Επειδή οι οδηγοί του Νοσοκομείου εντάχθηκαν στο ΕΚΑΒ   ο συντονισμός για κάθε περιστατικό, γίνεται απο το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μόνο 2 ασθενοφόρα σε ετοιμότητα έχει στον Νομό , για πλήρη 24 απασχόληση.
Εφιαλτικό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό , και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάνουν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε καλοκαίρι που ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Χαλκιδικής να εύχονται να μην... αρρωστήσουν.
Όλοι μιλούν για ρεκορ αφίξεων στην Χαλκιδική το 2014, νεα ξενοδοχεία εγκαινιάζονται, αλλά μακάρι να μην έρθει εκείνη η στιγμή να ξαναζήσουμε στιγμές με πολίτες να... φορτώνουν τουρίστες στις καρότσες των αγροτικών οχημάτων και τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία για να διακομιστούν
άμεσα σε κάποιο Κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο Πολυγύρου, και εκεί ζήτημα είναι να εξυπηρετηθούν με τους λιγοστούς γιατρούς που έμειναν, και αυτοί φεύγουν από το ΕΣΥ επανέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία με συνεργασίες, επειδή με τα ψίχουλα που τους δίνουν δεν τα βγάζουν πέρα.

Επειδή η κυβέρνηση το έχει διαλύσει το ΕΣΥ , ( προσπαθεί να διαλύσει και την Βουλή ;), πρέπει να γίνει μια προσπάθεια απο τους φορείς και τους Δήμους να έρθουν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ από όλη την Ελλάδα, εθελοντικά, να περάσουν μέρες της αδείας σε δωμάτια που θα τους παραχωρηθούν , ώστε να μπορέσουν να βγουν οι βάρδιες.