powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Φεστιβάλ «Ελαίας Δρώμενα» και τα προϊόντα του Μεταγγιτσίου (13-14-15/6/14)

 Έκλεισε την αυλαία της η επιτυχημένη έκθεση «Ελαίας Δρώμενα» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Άσσα», που είχε ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών
προϊόντων & κυρίως του ελαιολάδου & της ελιάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παραγωγοί, σύλλογοι καθώς & ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου, ο οποίος έκθεσε ένα μέρος των τυποποιημένων προϊόντων του (Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Γαλανό & Χαλκιδικής, Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής ΠΟΠ, Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές ΠΟΠ, Πατέ Πράσινης Ελιάς & Καλαμών,

Πατέ Λιαστής Ντομάτας, Ρίγανη, Τσάι από Ροδοπέταλα, Ροδόνερο & Σαπούνι Ελαιολάδου) δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο «Γαλανό» που αποτελεί το χρυσάφι της Σιθωνίας. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζεύς», η οποία συνεργάζεται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταγγιτσίου & τα προϊόντα του εδώ & 2 έτη.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Λέσχης, Γιώργος Παλισίδης, τα προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού προάγονται από τη Λέσχη σε εκθέσεις σε Ελλάδα & σε εξωτερικό & χρησιμοποιούνται ως βάση στις γαστρονομικές δημιουργίες των συνεργαζομένων εστιατορίων.

Για τις ετοιμασίες των εδεσμάτων που δημιούργησε η Λέσχη χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα του Α/Σ Μεταγγιτσίου (Ελαιόλαδο Γαλανό, Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής ΠΟΠ, ρίγανη, πατέ λιαστής ντομάτας, ροδόνερο και πλήθος άλλων τοπικών προϊόντων παραγωγών όπως τσίπουρο, πιπεριές, δενδρολίβανο, κ.α.

Κείμενο από την Κασάπη Παυλίνα