powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο

Ξεφτίλα δίχως όριο για την NEΡΙΤ κι όχι μόνο... για τον ημιτελικό μπάσκετ Εθνικής εφήβων με τους Σέρβους ( 60-55)


Η Εθνική Εφήβων δίνει τη μάχη για το μετάλλιο και η κρατική τηλεόραση αλλά και οι... συνδρομητικές, της έχουν γυρίσει την πλάτη. 
 Από τη στιγμή δε που και το σάιτ της FIBAEUROPE, δεν δείχνει "ελεύθερα" το ματς, οι Έλληνες φίλαθλοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μάχη της ελληνικής ομάδας με τους Σέρβους για τα ημιτελικά. Φυσικά τόσο η κρατική τηλεόραση (κυρίως αυτή) αλλά και τα συνδρομητικά που κόπτονται (και καλά) για το μπάσκετ, δεν μπήκαν στον κόπο να δείξοουν τον αγώνα, την ώρα που στέλνουν αποστολές και βαν για να δείξουν τα ποδοσφαιρικά φιλικά με τα κάτω... Τατάυλα. Ντροπή...  
Πηγή http://www.basketnet.gr
O Αγώνας
Ηττήθηκαν στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού από τους Σέρβους  * Παπαθεοδώρου: Περήφανοι για τα παιδιά
 Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού της Τουρκίας, κόντρα στη Σερβία και γνώρισε την ήττα με 60-55.Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και είχε την υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκλήρωσε στο +3 (11-14). Μένοντας, ωστόσο, χωρίς πόντο στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, επέτρεψε στη Σερβία να προηγηθεί με 23-14. Το δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, πάντως, ανήκε στην Εθνική που με πρωταγωνιστές Σταμάτη και Χαραλαμπόπουλο κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα (27-28) και να πάει ισόπαλη, 28-28, στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Η Σερβία εκμεταλλευόμενη την αστοχία και τα λάθη του ελληνικού συγκροτήματος ξέφυγε με 45-38 μετά το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου και με 52-42 οκτώμισι λεπτά πριν το τέλος. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου πλησίασαν γρήγορα στο -5 (54-49) και με τρίποντο του Σταμάτη στα 46’’ πριν το τέλος μείωσαν στους τρεις (58-55), αλλά ο Χαραλαμπόπουλος αστόχησε σε προσπάθεια για την ισοφάριση στα 20’’ πριν το τέλος. 
Τα δεκάλεπτα ήταν: 11-14, 28-28, 46-40, 60-55.
Σερβία (Μπούτσαν): Πένο, Σίμιτς, Όστοϊτς 5, Τζόκοβιτς 21 (2), Μαρίνκοβιτς 2, Ντόκοβιτς 13 (1τρ., 4ασ.), Λαζάρεβιτς 16 (7ρ.), Πάβλοβιτς, Ραντοβάνοβιτς 1, Βούτσετιτς 2 (12ρ., 3κλ.).

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Κόνιαρης 5, Κώττας, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 9 (10ρ., 3κοψ.), Μουράτος, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 22 (1τρ., 3ασ.), Παπαγιάννης 10 (7ρ., 3κοψ.), Χαραλαμπόπουλος 9 (7ρ., 3ασ.).  
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την ήττα με 60-55 από τη Σερβία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ικονίου δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση παρά μόνο σε κάποια μικρά διαστήματα του αγώνα. Η σκληρή άμυνα της Σερβίας μάς χάλασε τις επιθέσεις και ήμασταν πολύ άστοχοι στα περιφερειακά σουτ. Έτσι παρότι πήγαμε εξαιρετικά στην άμυνα και κρατήσαμε μια δυνατή ομάδα στους 60 πόντους, δεν καταφέραμε να εξαργυρώσουμε αυτή τη δουλειά στην επίθεση, όπου βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα».

«Ακόμη και σήμερα τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς και είμαστε πολύ περήφανοι για την προσπάθειά τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, έχουμε έναν ακόμη αγώνα μπροστά μας, τον τελευταίο μας στη διοργάνωση, και θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να φύγουμε από εδώ με ένα μετάλλιο»