powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Αναβολή με πρόταση των εμπλεκομένων έλαβε η σημερινή δίκη στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου της γνωστής υπόθεσης αγοραπωλησίας περιοχής της Σιθωνία 53.800 στρ. από τα μοναστήρια στον όμιλο Βαρδινογιάννη ( φωτο - Video)

Αναβολή έλαβε η σημερινή εκδίκαση στο Πρωτοδικείο για τις 18 Φεβρουαρίου του 2015, της γνωστής υπόθεσης του Ομίλου Βαρδινογιάννη

 στην Σιθωνία. Στην υπόθεση αυτή που εμπλέκονται η Μονή Ξενοφώντος που πούλησε την δήθεν ιδιοκτησία της που τους χάρισε η Χούντα, ο όμιλος Βαρδινογιάννη ως αγοραστής, το Δημόσιο, η Μονή Σίμωνος Πέτρα που διεκδικεί μερίδιο από τα 53.800 στρέμματα στη Σιθωνία , και παρέμβαση κάνει ο Δήμος Σιθωνίας υπέρ των κατοίκων, και του Δημοσίου. 
Την αναβολή ζήτησαν οι περισσότεροι και το Δημόσιο με την αιτιολογία ότι επειδή κατατέθηκαν τα σχετικά έγραφα αργά θα πρέπει να τα εξετάσουν . 
Η  αναβολή αυτή είναι και η τελευταία.
Πολλοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του δικαστηρίου . Τον λόγο πήραν ό Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Τζίτζιος , ο Πρόεδρος του Αγ Νικολάου κ. Παρδάλης και ο αρχηγός της μείζων ος αντιπολίτευσης κ Ληστής.
Ο Δήμαρχος κ.Τζίτζιος ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη της υπόθεσης σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν , και η αναβολή ζητήθηκε από το δημόσιο με την προϋπόθεση να γίνει η δίκη σύντομα. ( Πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν η μονή μονή Ξενοφώντος δεν είχε ιδιοκτησίες στην περιοχή, δεν υπάρχει χρυσόβουλο και η Μονή Σιμωνος Πέτρα είχε μια μικρή ιδιοκτησία αλλά έχει χάσει την ιδιοκτησία )
Ο Πρόεδρος Αγ. Νικολάου κ.Παρδάλης ανέφερε ότι αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει με πολιτικά
με νόμο, και ο δικαστικός δρόμος δεν έχει τελειωμό. Επίσης τηλεοπτικά κανάλια δεν αναφέρουν το θέμα επειδή φοβούνται με μηνήσεις. ( Πράγματι η εφημερίδα Χωνί που έγραψε λεπτομέρειες της υπόθεσης δέχθηκε μήνυση και υποχρεώθηκε να μην δημοσιεύσει το όνομα του ομίλου )