Η συνταγή
3 φύλλα ζύμη για πίτες
100 γρ. βούτυρο
8 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες (καθαρισμένα)
1/4 της κούπας αλεύρι
1 1/2 – 2 κούπες μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα αφήνουμε μαζί με τα μήλα μέσα στο ψυγείο για μια ημέρα έτσι ώστε το μπαχαρικό να δώσει γεύση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε το ταψί.
Απλώνουμε το 1 &1/2 φύλλο ζύμης στον πάτο και το τρυπάμε με το πηρούνι.
Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα με τα μπαχαρικά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο γυρνάμε προς τα μέσα για να καλυφθούν τα μήλα.
Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε το φύλλο.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150-160 βαθμούς και ψήνουμε για 2,5 - 3 ώρες μέχρι να κάνει κρούστα το φύλλο, έτσι όπως αρέσει στον Μπάρακ Ομπάμα.
Η πίτα σερβίρεται κάθε ώρα της ημέρας, ζεστή ή κρύα.
100 γρ. βούτυρο
8 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες (καθαρισμένα)
1/4 της κούπας αλεύρι
1 1/2 – 2 κούπες μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα αφήνουμε μαζί με τα μήλα μέσα στο ψυγείο για μια ημέρα έτσι ώστε το μπαχαρικό να δώσει γεύση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε το ταψί.
Απλώνουμε το 1 &1/2 φύλλο ζύμης στον πάτο και το τρυπάμε με το πηρούνι.
Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα με τα μπαχαρικά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο γυρνάμε προς τα μέσα για να καλυφθούν τα μήλα.
Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε το φύλλο.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150-160 βαθμούς και ψήνουμε για 2,5 - 3 ώρες μέχρι να κάνει κρούστα το φύλλο, έτσι όπως αρέσει στον Μπάρακ Ομπάμα.
Η πίτα σερβίρεται κάθε ώρα της ημέρας, ζεστή ή κρύα.