powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Διοικητές Νοσοκομείων: Από Σεπτέμβρη και…βλέπουμε! Όλες οι λεπτομέρειες για τους νέους

Απόλυτα επιβεβαιώνεται το HealthReport.gr που έγραφε στις 20 Ιουλίου σε ρεπορτάζ του ότι οι θεσμοί «μπλοκάρουν» τους διορισμούς των νέων διοικητών στα νοσοκομεία (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).
Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να
επιχείρησε τότε να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, διαρρέοντας μάλιστα ότι εντός των ημερών θα διορίσει τους πρώτους 10 νέους διοικητές, όμως στην πράξη τον πρώτο λόγο έχει ρο …κουαρτέτο των δανειστών.
Νέες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται σε στάση αναμονής για το τι θα αποφανθούν οι δανειστές μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση όταν και εφόσον αυτή υπογραφεί.
Οι ίδιες έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να αλλάξει διοικητές θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως των τροϊκανών οι οποίοι βέβαια δεν είδαν με καλό μάτι από την πρώτη στιγμή την πρόθεση τουυπουργού Υγείας να διορίσει όποιος εκείνος κρίνει και σε δύο χρόνια από σήμερα να θέσει σε εφαρμογή την τροπολογία που προβλέπει αξιολόγηση στελεχών και προκήρυξη θέσεων.
Μάλιστα πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί ούτε να διορίσει πρόσωπα ούτε σε νοσοκομεία όπου οι γαλαζοπράσινοι διοικητές έχουν παραιτηθεί.
Σύμφωνα μάλιστα με το περιβάλλον του υπουργού Υγείας, προέχει η συμφωνία της χώρας με τους δανειστές για να έρθει το ρευστό στη χώρα, και μετά βλέπουμε…
Είναι πιθανό δε, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Υγείας στοHealthreport.gr, να μην εφαρμοσθεί στην πράξη καν η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή για την τοποθέτηση των νέων διοικητών, και να ακολουθηθεί άλλη νέα διαδικασία με αξιοκρατικά κριτήρια, που θα υποδείξουν οι δανειστές.

Παραιτήθηκε η διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου! 


Την παραίτηση της υπέβαλε  η διοικήτρια τουΙπποκρατείου Νοσοκομείου Μαρία Καρρά, στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η κ.Καρρά επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους στην επιστολή παραίτησή της ενώ αμέσως μετά έφυγε για τις καλοκαιρινές της διακοπές.
Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από την άλλη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση της κ.Καρρά, αφού προς ώρας λόγω και τρόικας δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους διορισμό διοικητή στα Νοσοκομεία.
Από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας πάντως, επισημαίνεται στο HealthReport.grπως είναι πιθανό τις αρμοδιότητες της κ.Καρρά να αναλάβει ο αναπληρωτής διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, κάτι που άλλωστε προβλέπεται.
Να σημειωθεί πάντως πως η «γαλάζια» Μαρία Καρρά προτίθεται να μην επιστρέψει στο νοσοκομεία μετά τις διακοπές της καθώς όπως έλεγαν άνθρωποι του περιβάλλοντός της στο HealthReport.gr, δεν επιθυμεί πλέον να εργάζεται γι αυτό και αποχωρεί από το ΕΣΥ.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου