powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα

Συναυλία αλληλεγγύης των μαθητών του Δήμου Προποντίδας για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Χαρά, συγκίνηση, εθελοντισμός, συμπαράσταση, αλληλεγγύη.
Με συναισθήματα και μουσική γέμισε η κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών την Παρασκευή 25-9-15 το απόγευμα στη συναυλία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Προποντίδας προς ένδειξη αλληλεγγύης για το δράμα των προσφύγων.
Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο εθελοντισμός είναι
χαρά, τα παιδιά με ένα μοναδικό τρόπο και χρησιμοποιώντας τη μουσική τους, μετέδωσαν το μήνυμα σε όλους. Το μήνυμα της κοινωνικής συνευθύνης και αλληλεγγύης.
Τη συναυλία ξεκίνησε η βραβευμένη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια  μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών, του ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ, του Εσπερινού ΕΠΑΛ και του ΣΕΚ των Ν. Μουδανιών διασκέδασαν τον κόσμο με τα τραγούδια και τις μουσικές τους.
Σημαντική ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των παιδιών. Πλήθος κόσμου άρχισε να μαζεύεται στην κεντρική πλατεία των Νέων Μουδανιών από τις 7 το απόγευμα φέρνοντας μαζί τους ο καθένας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής και ότι άλλο μπορούσαν από το υστέρημά τους.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να συνεχίζουν να φέρνουν είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα και ρουχισμό στο γραφείο του Σώματος Πολιτών (στο Δημαρχείο Ν. Προποντίδας στα Ν. Μουδανιά) καθώς και στα σχολεία του Δήμου μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν από τους μαθητές και το Σώμα Πολιτών θα πακεταριστούν σε ατομικές συσκευασίες και θα αποσταλούν στην Ειδομένη.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους όσους προσπάθησαν και κουράστηκαν για να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν αυτή τη συναυλία. Το μεγαλύτερο όμως μπράβο ανήκει στα παιδιά μας, τα οποία μας δίδαξαν ότι μέσα από τον εθελοντισμό και την προσφορά μπορείς να κάνεις τη ζωή των ανθρώπων ακόμη καλύτερη.

Ο Δήμαρχος
Εμμανουήλ Καρράς