powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή

Καλάνδρα Χαλκιδικής Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών 2-11-16

Στόχος αυτών των σεμιναρίων είναι να μπούνε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής στο  δίκτυο απινιδωτών .
Καλάνδρα Χαλκιδικής Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών 2-11-16
Είσοδος ελεύθερη
:: Δωρεάν συμμετοχή μαθητών & πολιτών
:: Παράκληση για έγκαιρη άφιξη (16:45 μμ)
:: Οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι Instructors διεθνών 
εκπαιδευτικών Οργανισμών (ERC, NAEMT κα)
....Ο τύπος το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανε λόγο για ''εκατόμβη νεκρών στη Χαλκιδική''.
Αυτό συνέβαινε σε περιοχές που δεν υπήρχαν εκπαιδευμένοι πολίτες και απουσίας..Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), μηχανήματα απλά στη χρήση που δημιουργήθηκαν για ασφαλή χρήση από τους ίδιους τους πολίτες. 


Ο χρόνος είναι ζωή λέμε εμείς οι Υγειονομικοί και ο χρόνος αντιμετώπισης κάποιων σοβαρών καταστάσεων ήταν θανάσιμα μεγάλος.

Οι λόγοι είναι γνώριμοι στους μόνιμους κατοίκους του Νομού Χαλκιδικής, το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας πχ, καλείται να αντιμετωπίσει τις επείγουσας ανάγκες άνω του μισού εκατομμυρίου πολιτών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σε σοβαρά περιστατικά όπως πνιγμός, καρδιακή ανακοπή, τροχαίο κα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά, όπου δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επαναφορά στην ζωή Ελλήνων πολιτών και ξένων τουριστών, με την συμμετοχή απλών πολιτών.

Για εμάς όλα είναι μετρήσιμα, όλα είναι προβλέψιμα.

Ο ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές, δημιούργησε τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο απινιδωτών και ανανηπτών, όπου δεκάδες πιστοποιημένοι πολίτες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε μια πιθανή καρδιακή ανακοπή με την χρήση των 19 Aπινιδωτών που υπάρχουν ήδη στον Νομό Χαλκιδικής (Κασσάνδρα 9 AEDs).

Στόχος αυτών των σεμιναρίων είναι να μπούνε όλα τα χωριά (αρχικά) της Χαλκιδικής σε αυτό το δίκτυο με σκοπό να σώζονται πιο συχνά άνθρωποι, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής στη Χώρα μας (Ελλάδα, τελευταία θέση στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, ανάμεσα σε 27 Ευρωπαικές Χώρες / μελέτη EURECA ONE).

Ο Οργανισμός μας με εθελοντές Instructors, με άξιους συνεργάτες όπως η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, με εφαρμογές που βοηθούν στην έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευμένων πολιτών και την έγκαιρη χρήση των απινιδωτών, θα είναι θετικό σε κάθε φορέα που επιθυμεί να εκπαιδευτούν τα μέλη του στην αναζωογόνηση, την αντιμετώπιση σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, την αντιμετώπιση του τραύματος και θεμάτων σχετικών με την πρόληψη.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Χάρτης απινιδωτών σε Σχολεία και δημόσιους χώρους:


Video - Καρδιακή ανακοπή καθηγήτριας - επαναφορά στη ζωή από 170 μαθητές: http://www.kidssavelives.gr/greek-students-said-no-to-their-teachers-cardiac-arrest/