powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη

Πενταπλάσιες αφίξεις τουριστών από την Ιταλία πέτυχε η Χαλκιδική

 Γρηγόρης Τάσιος  "Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Ιταλούς ταξιδιώτες,
Πενταπλάσιες αφίξεις Ιταλών τουριστών πέτυχε μεταξύ 2012 και 2016, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, η περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς η προσπάθεια του Τουριστικού Οργανισμού της περιοχής στην ιταλική αγορά άρχισε να αποδίδει καρπούς, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωσή
του. Συγκεκριμένα οι αφίξεις έφτασαν φέτος τις 10.000, έναντι περίπου 2000 το 2012, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις προκειμένου το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης να συνδεθεί με πόλεις της Νότιας Ιταλίας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη γειτονική χώρα. 

"Οι Γαλάζιες Σημαίες, η καθαρότητα των ακτών μας και ο τέλειος συνδυασμός ήλιος, θάλασσα, κουλτούρα και γαστρονομία είναι τα στοιχεία εκείνα, που έκαναν του Ιταλούς να μας εμπιστευτούν για τις διακοπές τους" τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού  και της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος και κατέληξε: "Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Ιταλούς ταξιδιώτες, ώστε τα επόμενα χρόνια να γίνουν σταθεροί πελάτες της Χαλκιδικής".

Η  Χαλκιδική τράβηξε τα φώτα προβολής επάνω της και στην τουριστική έκθεση "TTG INCONTRI" μόνο για επαγγελματίες του τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας 13-15 Οκτωβρίου 2016. "Η Χαλκιδική είναι ένας νέος προορισμός για τους Ιταλούς Tour Operator και τα γραφεία και πήρε πλέον την πιστοποίηση ως ένας από τους καλύτερους και ανερχόμενους προορισμούς για τους Ιταλούς ταξιδιώτες. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής μαζί με τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Χαλκιδικής έδωσαν βροντερό παρών στην έκθεση του Ρίμινι" υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στόχος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής είναι να δημιουργήσει, μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κοινή καμπάνια προβολής σε ιταλικό έδαφος. Στο πλαίσιο των κοινών δραστηριοτήτων έγιναν επαφές από τον κ.Τάσιο και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού - Πολιτισμού, Αλέξανδρο Θάνο, προκειμένου το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης να συνδεθεί με τη Νότια Ιταλία, (Νάπολη - Μπάρι κ.α.), μέσω αεροπορικών εταιρειών όπως η Volotea και η Μeridiana.
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2016
ΑΠΕ-ΜΠΕ