Με επιστολή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και αφού μελέτησε τις επιστολές της εταιρείας, για να της παρασχεθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει άμεσα τηλεοπτικό σταθμό, έκρινε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούσε να χορηγηθεί άδεια εκπομπής. @sn.Η εταιρεία είχε στείλει δύο επιστολές (25/11/16 και 6/12/16) με την οποία ουσιαστικά
ζητούσε από το ΕΣΡ να της δοθεί η δυνατότητα να συμβληθεί με τον πάροχο δικτύου, δηλαδή τη DIGEA, για να αρχίσει να εκπέμπει το νέο κανάλι.
Τούτο σημαίνει ότι ο Μαρινάκης αλλά και όποιος άλλος θέλει να βγάλει νέο κανάλι (π.χ. Ιβάν Σαββίδης), θα πρέπει να περιμένει τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες! Πότε θα γίνει η προκήρυξη (από το ΕΣΡ, πλέον) για τον νέο διαγωνισμό; Ε, ας πούμε… καλό Πάσχα, δεν αναμένεται νωρίτερα από την άνοιξη.
Γιατί θα «τραβήξει» ως (τουλάχιστον) τότε; Διότι στο ΕΣΡ αναμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ περί της αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» ο οποίος αφορούσε στον προηγούμενο διαγωνισμό, κατόπιν να διορθώσει ότι μη συνταγματικό υπάρχει, μετά να αποσαφηνίσει τον αριθμό των αδειών και στο τέλος να καλέσει όσους ενδιαφερόμενους για να λάβουν μέρος.
Η τελευταία εναλλακτική για την Alter Ego είναι να αιτηθεί προσωρινό δικαίωμα εκπομπής σε όσους έλαβαν μέρος στον τελευταίο διαγωνισμό. Με αυτό το ενδεχόμενο ίσως προλάβει να εκπέμψει στην επόμενη σεζόν. Διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά ενός υπάρχοντος καναλιού και να περιμένει την αδειοδότηση από το ΕΣΡ.
Συνάμα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως η πλευρά Μαρινάκη, ύστερα από όλα αυτά, κάνει πίσω στο θέμα της «τηλεοπτικής επένδυσης». Άλλη μια αφορά και μια διαφημιστική πίτα με 4 κανάλια και άλλο με… 8 ή 10.
Τι απαντά η Alter Ego
H διευθύνουσα σύμβουλος της Alter Ego, Εύη Κουτσαυτάκη, από την πλευρά της εταιρείας έστειλε επιστολή στην ανεξάρτητη στην αρχή, στην οποία μιλά για «νομικό έλλειμμα» στην απόφαση του ΕΣΡ.
Επίσης κάνει λόγο για ουσιαστικό αποκλεισμό της Alter Ego από την τηλεοπτική αγορά και επισημαίνει ακόμη πως αυτή τη στιγμή δεν έχει κανείς δικαίωμα εκπομπής, από τη στιγμή που δεν χορήγησε παράταση ο υπουργός Νίκος Παππάς.
«Δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή που θεμελιώνει το δικαίωμα εκπομπής των ήδη λειτουργούντων σταθμών και η μόνη συνεπής νομικά και εποπτικά λύση είναι να κινηθεί διαδικασία διακοπής της εκπομπής τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.