powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη

ΕΟΦ:Στοπ στη χρήση της κρέμας “PureCare Herbal Cream for extrem dry skin”

Kατόπιν ενημέρωσης που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης (Rapid Alert Notification), o Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει ότι τo καλλυντικό προϊόν “PureCare Herbal Cream for extrem dry skin” με τα χαρακτηριστικά,  “πλαστικός πράσινος περιέκτης, χωρητικότητα: 120 mL, αριθμός παρτίδας: άγνωστος, Eισαγωγέας/Διανομέας: PureCare Skin”  περιέχει τα

συστατικά clobetasol propionate (δραστική φαρμακευτική ουσία) και Phenoxyethanol (συντηρητικό) τα οποία δεν αναφέρονται στην επισήμανση του. Το προϊόν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, αφυδάτωση  και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. 

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε ότι το προϊόν διακινείται και διαδικτυακά. H αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Το προϊόν έχει πωληθεί με δύο διαφορετικές ετικέτες. Η σημερινή ετικέτα δηλώνει ότι το προϊόν είναι "για εξαιρετικά ξηρό δέρμα" και η προηγούμενη ετικέτα λέει ότι είναι μια «Herbal Κρέμα για Έκζεμα, Ψωρίαση & Ξηρό Δέρμα».
σχετικό εδώ www.thestar.com